Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tegyek, ha nem bírom kifizetni a jegygyűrűt az esküvőig?
A barátom, akivel két éve együtt vagyunk, tegnap este megkérte a kezem.
Előre megbeszéltük, hogy ne vegyen drága gyűrűt, mivel nem lesz pénzem kifizetni, erre beállított egy 180 ezres (!) gyűrűvel, mondván, hogy egy ilyen szép nő nem hordhat valami olcsó bizsut... én olyan 25-30-at szántam volna rá eredetileg. Most mozgósíthatom a tartalékaimat, de így is csak 130 ezret tudtam előkaparni, az esküvőt pedig szeptember végén tartjuk. Nem akarom rögtön adóssággal kezdeni a házaséletet.
Szó sincs arról, hogy sajnálnám a pénzt, de egyszerűen nem telik rá.
Mit tegyek? Kérjek apámtól pénzt? Vagy mondjam meg a barátomnak, hogy 50 ezer forinttal bele kell szállnia?
én 30/N, ő 34/F
Ne haragudj, de ez itt nem Amerika.Itthon egy drága gyűrű miatt az ujjad levágják gyűrűvel együtt.
A helyedben el sem fogadtam volna.
Tehát, voltaképpen vettél magadnak egy gyűrűt és eljegyezted magad. Ennyi erővel fel is húzhattad volna a saját kezedre..
Ez egy vicc, ne haragudj. Én ha férfi lennék, de meg szeretném kérni a barátnőm a kezét,
ad1: nem vennék méregdrága gyűrűt és nem azért, mert nem érdemelné meg, hanem azért, mert tudom a kereteimet
ad2: inkább hónapokon át spórolnék, hogy megvehessem a gyűrűt.
Ezek után hogy képzelitek a házasságot és az anyagi javak szétosztását? Vagy a lagzi költségeit?
OFF: mondjuk az vicces, hogy itt gyakorin mindig mindenki fel van háborodva a pénzéhes nőkön, aztán amikor valaki ilyen szinten nem aranyásó, akkor az internet teljes népe ki van rá akadva :D Mondjuk, egyetértek veletek, nem azért, de speciel nőként nem is vagyok nagy hangon az aranyásók ellen.
OFF vége: kérdező, ha nem akarod visszavitetni vele a gyűrűt, akkor igen, nagyon más lehetőséged nincs, megbeszélheted vele, hogy nem tudod szeptember végéig kiperkálni, októberben tudod max a maradékot kifizetni, ha mindenáron ebbe bele akarsz törődni. Apádtól pénzt kérni erre még kellemetlenebb lenne szerintem, mint azt mondani neki, hogy 50 ezerrel az adósa maradsz- már ha nem kerültök az esküvő után közös kasszára, bár hova is gondolok közös kasszára, ha a jegygyűrűt is kifizetteti veled :D Szegény kérdező, azért feltételezem te sem ilyen lánykérésről álmodoztál, őszintén sajnállak... Minden negatív felhang nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!