Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Mit tegyek, ha nem bírom...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tegyek, ha nem bírom kifizetni a jegygyűrűt az esküvőig?

Figyelt kérdés

A barátom, akivel két éve együtt vagyunk, tegnap este megkérte a kezem.

Előre megbeszéltük, hogy ne vegyen drága gyűrűt, mivel nem lesz pénzem kifizetni, erre beállított egy 180 ezres (!) gyűrűvel, mondván, hogy egy ilyen szép nő nem hordhat valami olcsó bizsut... én olyan 25-30-at szántam volna rá eredetileg. Most mozgósíthatom a tartalékaimat, de így is csak 130 ezret tudtam előkaparni, az esküvőt pedig szeptember végén tartjuk. Nem akarom rögtön adóssággal kezdeni a házaséletet.

Szó sincs arról, hogy sajnálnám a pénzt, de egyszerűen nem telik rá.

Mit tegyek? Kérjek apámtól pénzt? Vagy mondjam meg a barátomnak, hogy 50 ezer forinttal bele kell szállnia?

én 30/N, ő 34/F

2016. szept. 5. 21:19
1 2 3 4 5 6 7
 1/70 anonim ***** válasza:
95%
a barátod kérte meg a kezed, de neked kell kifizetned?
2016. szept. 5. 21:24
 2/70 anonim ***** válasza:
97%
Ezt én sem értem!
2016. szept. 5. 21:26
 3/70 anonim ***** válasza:
97%
Nem teljesen értem. Miért kellene neked kifizetned a jegygyűrű árát? A lagziba/buliba/esküvői vacsorába/amibe még oké beleszállni, de a gyűrű arra van, hogy ő vegye. Ez nem adósság, ez az ő döntése, ő szándéknyilatkozata, ő költsége. Szerintem soha a történelem során nem volt sem szokás és ma sem elvárás a menyasszonytól, hogy kifizesse az eljegyzési gyűrű akárhány százalékát. Vagy mi, gondoltad, hogy ő kiválasztja és te kifizeted? Ennek mégis, mi értelme lenne?
2016. szept. 5. 21:27
 4/70 anonim ***** válasza:
98%

Ezt én sem értem...miért te fizeted ki a gyűrűt, ha ő vette neked, mert ezzel akarta megkérni a kezed?

Amúgy mondd meg, hogy ez neked sok, vigyétek vissza, és választasz egy olcsóbbat.

2016. szept. 5. 21:27
 5/70 A kérdező kommentje:
Azért kell nekem kifizetnem, mert nekem van jobb anyagi helyzetem. Bár arra azért kíváncsi lennék, hogy honnan volt a barátomnak akkor helyből 180 ezre, hogy megvegye, meg hogy miért kell odaadnom a pénz az esküvőig.
2016. szept. 5. 21:28
 6/70 anonim ***** válasza:
97%
Mi?????????? Esetleg, borravalót nem kér mellé a pasid???? Fizesse ki azt a gyűrűt.
2016. szept. 5. 21:29
 7/70 anonim ***** válasza:
85%
Figyi össze fogtok házasodni, nem tudnátok leülni és megbeszélni az elképzeléseit?
2016. szept. 5. 21:30
 8/70 anonim ***** válasza:
98%

Na ne... Az a minimum, ha neked kell kifizetni, akkor te döntöd el az árkategóriát, nem pedig csak ő kitalálja, hogy ilyen drágát vesz, úgysem neki kell kifizetni. Álljon már meg a menet.

Mert oké, hogy nem kell mindent a férfinek venni, és ti ebben kiegyeztetek, de ez így nem járja. Ha közös kassza, közös döntés, ha nincs és te fizeted, akkor a tied.

Én visszavitetném vele zokszó nélkül.

2016. szept. 5. 21:33
 9/70 anonim ***** válasza:
99%
Ha ez most komoly, én kikapcsolom az internetet.
2016. szept. 5. 21:34
 10/70 A kérdező kommentje:
Nem fogom visszavitetni vele a gyűrűt.
2016. szept. 5. 21:35
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!