Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Mit gondoltok a fiatalkori...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit gondoltok a fiatalkori eljegyzésről? 18L

Figyelt kérdés

A barátommal szeptember végén leszünk egy évesek. Nagyon szeretjük egymást és a közös jövő állandó téma nálunk. Két hétig nem voltam itthon és nagyon hiányoztunk egymásnak. Tegnap értem haza és nagyon jót beszélgettünk este, amikor szóba került, hogy meg akarja kérni a kezem, méghozzá az évfordulónk előtt.

Ő szeptemberben kezdi az egyetemet Kecskeméten, én Békés megyében tanulok. Van egy érzésem, hogy még szeptember előtt meg szeretne kérni.

Nagyon szeretem és vele szeretnék közös jövőt, de kicsit megijedtem. Egyrészt a korunk miatt, másrészt a szüleink miatt. Ugyanakkor régóta tervezgetem, hogy milyen lesz majd együtt.

Tapasztalatokat írnátok, illetve aki volt már hasonló helyzetben, azt is szívesen meghallgatnám.

Köszönöm

18L

2016. aug. 19. 21:54
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenki válaszát!
2016. aug. 19. 23:54
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Én is korainak tartanám, kivéve ha már konkrétan az esküvőt is tervezitek. Nálam ugyanis akkor van értelme az eljegyzésnek, ha azt belátható időn belül házasság követi. De a ti életetekben túl sokat ne számítson a véleményem. Tegyetek úgy, ahogy jónak látjátok.
2016. aug. 20. 05:09
 13/19 anonim ***** válasza:
38%

Ma ez már fura, de anyámék pl. egy éve ismerték(!) egymást húszévesen, amikor én megszülettem, és előtte össze is házasodtak jóval... Azóta is együtt vannak, és nagyon jól megvannak. Apum unokatesója pedig 12 év együttélés után házasodott össze a feleségével, félévvel később már különköltöztek. Persze meg lehet indokolni, hogy mi állhat a háttérben, előre menekülés és a többi, de ez nagyon erősen függ a személyektől.

Ha két érett személy kerül egymással kapcsolatba, akkor az a kapcsolat, házasság tartós lehet akkor is, ha nagyon fiatalon lépnek akár házasságra is. Nem kell a fél világot leszpni vagy megdugni, hogy társat válasszak magam mellé. Ha viszont két infantilis személy, akkor nem jó ötlet. Nyilván ez gyakoribb fiatalabb korban, bár bevallom, hogy a környezetemben egyre több ilyen 30-as személyt is látok, akik teljesen alkalmatlanok az elköteleződésre és felelősségvállalásra... Ezeknek az embereknek a házasságai semmivel sem lesznek tartósabbak, mint a 18-20 évesen kötöttek.

2016. aug. 20. 07:39
 14/19 anonim ***** válasza:
44%

Azok a romantikus filmek/sorozatok/mesék....

Álmodj királylány.

2016. aug. 20. 08:28
 15/19 anonim ***** válasza:

Azt, hogy semmi értelme.

Egy év járogatás után, úgy hogy nem éltek együtt még 30 évesen is hülyeségnek tartanám az eljegyzést, nemhogy 18 évesen, amikor az ember(lelkileg) még félig gyerek, nincs kialakult egyénisége, személyisége, és az elkövetkezendő 5-8 évben még rengeteget változik, mire felnő.

Eljegyzésnek akkor van értelme -szerintem- ha már 2-3 éve együtt éltek, nagyon jól működik, dolgoztok, önnfentartóak vagytok, azonosak a céljaitok és a világlátásotok, ugyanazok az elképzeléseitek a jövőről.

2016. aug. 20. 11:27
 16/19 anonim ***** válasza:

Ismertem olyan fiatal párt, akik ezt megkerülték. Tisztában voltak vele - hozzátok hasonlóan -, hogy az eljegyzést még nincs mire alapozni, nincs önálló kereset, konkrét jövőkép, stb. Viszont mégis szerették volna kicsit... hát, erősíteni a kapcsolatot (jobb szót nem tudok). Ők találtak egy alternatívát: páros gyűrűt vettek. Vannak kifejezett ilyen ékszerek, hogy férfi és női verzióban egy témára készültek. Találtak egy olyat, ami mindkettejüknek tetszett, minden ceremónia nélkül együtt megvették. :) Kifejezi az összetartozásukat, és tulajdonképpen egy ígéret, hogyha ott tart majd az életük, és együtt lesznek még, akkor követni fogja egy "igazi" gyűrű is. :)

(Náluk azóta eltelt pár év, és még együtt vannak.)

2016. aug. 20. 11:58
 17/19 anonim ***** válasza:

Lehetséges, hogy most így gondoljàtok, de egyàltalàn nem biztos, hogy így is marad.

Exem 19 éves koromban kért meg, utàna kimutatta a foga fehérjét! Betegesen féltékeny lett, még a baràtaimtól is tiltani akart, megcsalàssal gyanúsított, folyamat balhèzott ha màssal foglalkoztam rajta kívül, majd megcsalt ès a szakítàskor meg is ütött. (sèrtette a büszkesègét hogy én dobtam őt). Elhagytam. Zaklatott, tel.szàmot kellett cserèlnem...

Szóval nincs jó tapasztalatom ebben.

Persze lehet hogy ti nem így jàrtok, de ebben a korban még kevés a tapasztalat egy ilyen döntéshez. Elég komolytalan. Ha 1-2 éven belül nem követi hàzassàg.

A férjem akkor kért meg mikor 24 éves voltam, rövid kapcsolat után éreztük hogy egymàst akarjuk , és az esküvővel sem vàrtunk éveket.

Van ugyan ismerősöm akit 18 évesen jegyeztek el, de ő még akkor férjhez is ment.Most 30 és együtt vannak. Szóval van pozitív példa is.

Ha még nem akartok házasodni, akkor komolytalan az egész. 30/N

2016. aug. 20. 12:26
 18/19 anonim ***** válasza:

nincs sok értelme.

együtt éltek? nem.

lesz hamarosan esküvő? nem valoszinu.

szépen költözzetek össze, jöjjetek rá, milyen számlákat fizetni meg magatokat eltartani aztán lehet ezen gondolkozni

2016. aug. 22. 10:20
 19/19 anonim ***** válasza:

a nagyszüleim és a szüleim is 18-20 év között voltak,amikor összeházasodtak. több évtizede házasok. DE ők már dolgoztak,amikor összeházasodtak. nem tanultak tovább,hanem suli után rögtön dolgoztak teljes munkaidőben. anya 18 , apa 20 volt amikor megházasodtak. de addigra már apának pl több év munkaviszonya volt és anyának is több hónap. nem jelentett gondot,hogy mi lesz esküvő után,össze tudnak -e költözni stb. meg hogy egyáltalán miből fizessék az esküvőt. ugyanez volt mamáméknál is.

itt vagyok én is, elmúltam 20. de egyetemre járok,nem dolgozok. nem érzem magam úgy felnőttnek,mint amilyen felnőttek lehettek ennyi idősen a szüleim. én úgy vagyok vele,hogy elvégzem az egyetemet,összeköltözünk és utána jöhet a házasság. előtte nem mennék bele+nem is lenne rá pénzünk.

be kell látni,hogy lehet kor szerint felnőttek vagytok, de amúgy nem tudnátok kiperkálni az esküvőt + összeköltözni. és igen, ki tudja mennyit változtok az egyetemi évek alatt.

szerintem is csak azért akar most eljegyezni hirtelen egyetem előtt,hogy hűséges legyél hozzá,akkor is,hogyha messze lesztek egymástól,nem találkoztok minden nap.

én beszélnék vele a helyedben,hogy te még nem akarsz eljegyzést most. azt akarod,hogy ő legyen a férjed, de úgy vagy vele,hogy eljegyzés után el kéne kezdeni szervezni az esküvőt.de az még most lehetetlen lenne.

nem hiszem,hogy megsértődik,hogyha így elmondod neki, mert egyáltalán nem bántó,sőt teljesen racionális.

2016. aug. 30. 15:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!