Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Eljegyzéskor csak a nő ujjára kerül gyűrű? A férfi csak az esküvő után visel? Az esküvőn másik gyűrűt húz a menyasszony ujjára a férfi, mint amivel eljegyezte?
Van, aki kísérőgyűrűvel (ami általában köves) kéri meg a nő kezét. Ez az eljegyzés idején végig rajta van. Hallottam már olyat is, hogy a férfi is hordott kísérőgyűrűt, de van, amikor neki nincs ilyen ékszere. A páros jegygyűrűt, ami a karikagyűrű, azt pedig az esküvőn veszik fel mindketten.
De vannak, akik nem vettek/vesznek kísérőgyűrűt, a jegygyűrűvel történik meg az eljegyzés. Ez esetben az esküvőig mindketten hordják a karikát. Házasságkötéskor legfeljebb annyi változik, hogy átteszik a másik kezükre (ha ráfér, az én másik gyűrűsujjamra nem fért rá, úgyhogy ugyanott hordom, ahol esküvő előtt).
Én valahogy mindig is kislányos dolognak tartottam ha egy férfi gyűrűt visel. Minek neki? Persze értem én hogy villogni kell neki is a násznép előtt valamivel, hisz' az ara viszi a szép csokrot.
Nem vagyok féltékeny, mielőtt valaki bevádolna.
Igen azt egyből látni a színéből. Talán gyomorrontást kapott. :(
3#
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!