Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Komolyan nincs felkészülve eléggé vagy csak tématerelés?
A barátommal sokat szoktunk beszélgetni az elköteleződésről. És bevallom 30%-ban én kezdeményezem, 70%-ban valahogy szóbajön.
Mindenki faggat mnket, hogy mikor lesz már végre az eljegyzésünk, miért halogatjuk, ha felvagyunk készülve rá, stb...
Múltkor tényleg komolyan szóba jött ez a dolog.
Ő mindig azt mondja, hogy majd eljön az ideje.
A barátom megkérdezte, hogy hogyan reagálnék arra, ha megkérne, szerintem hol a legszebb, hogyan képzelem el az egészet.
Én is kérdeztem tőle, hogy van-e olyan dolog, ami a közeljövőben változni fog az életünkben, szeretne-e egy komolyabb lépést tenni felém és mindkettőre igen volt a válasz.
Viszont folyamatosan faggattak minket egy ebéd közben, már irritáló volt.
Tegnap kérdeztem, hogy tényleg komolyak-e akkor a szándékai...nyögvenyelősen ment, de azt mondta nem teljesen érzi magát késznek rá.
Igazából engem nem zavar, ha még vár vele, mert szerintem is még nem kell sietni.
Számomra fontos az elköteleződés, de még korai.
De mégis mi volt ez a gyors váltás?
Ugye nem tervez semmit?
*
Egyre többet álmodok az eljegyzésünkkel.
Legutóbbi álmomban egy nagyon hosszú gyűrűvel kért meg, de nem térdelt le, csak felhúzta az ujjamra, amikor pedig megkérdeztem, hogy biztosan így a jó, azt mondta nekem, hogy nem volt felkészülve, csak engem akart boldoggá tenni...
:( Pont ettől félek.
"Viszont folyamatosan faggattak minket egy ebéd közben, már irritáló volt."
És mit tettél te erre, hogyan kezelted a helyzetet, illetve mit teszel olyankor, amikor "Mindenki faggat mnket, hogy mikor lesz már végre az eljegyzésünk, miért halogatjuk, ha felvagyunk készülve rá, stb..."
teljesen mindegy, hogy nem érett még rá, vagy terel: nem akarja.
várja az igait.
Egyszer megkérdezted, akkor azt mondta hgy igen, utána megkérdezted mégegyszer, megint igent mondott, utána egy csomószor felhoztad a témát, megrágtad, majd a szájába adtad, aztán megkérdezted harmadjára, amire már másképpen válaszolt.
Hidd el, ezzel el fogod ijeszteni. Ha minden nap megkérdezed, meg minden nap beszélgetsz az eljegyzésről, akkor tuti hogy nem lesz belőle semmi. Elmondom, hogy miért.
Egy pasi, mikor összejön egy lánnyal, nem tudta kb az első 3-4 hónapig, hogy ő ez az igazi. Utána kialakul valamiféle kötődés, amire lehet kapcsolatot és tiszteletet alapozni. Megfogalmazódik a férfiban az, hgy el bírja e képzelni ezzel a lánnyal a hátralévő életét. Ha igen, akkor meg fogja kérni a kezét, el fogja jegyezni, majd feleségül fogja venni, mikor már van egy biztos anyagi háttere.
Ezer oka lehet annak, hogy miért nem jegyzett még el. De ne ezekkel az okokkal foglalkozz. Ha te kellesz neki és nem kacsintgat jobbra-balra, akkor megkér, de ha mégsem azt is tudni fogod.
A kapcsolat elején jó tisztázni, hogy a másik fél hogy viszonyul a házassághoz.
"-Te hogy vagy a komolyabb elköteleződéssel?"
"-Szeretnék majd házasságot és gyerekeket, igen!"
ENNYI!
Nem kell megbeszélni a lánykérést, nem kell ötleteket adni a pasinak, hogy az aranyat vagy az ezüstöt szereted-e, nem kell körülírni hogy te hogyan képzelted el a lánykérést. A pasi ha szeret, akkor kreatív.
Egy férfi, mikor megkéri a szeretett hölgy kezét, akkor van benne valamiféle drukk, hogy mi van ha nemet mond. És ez a jó! Neki is meglepi és neked is.
De ha minden nap megkérdezed tőle, hgy változott e a véleménye, ami még 3 órával ezelőtt volt, akkor nyomást fog érezni és lelép. Sajnos a pasik ilyenek.
Inkább hagyd, hogy férfi legyen. Tudod hogy igen, szándékában áll elköteleződni. Ez azt jelenti hogy meg fogja kérni majd a kezed. 5 év után azért elgondolkozhatsz, hogy miért nem kért még meg és akkor komolyabban átbeszélhetitek, de addig ne nyaggasd és igazából utána se, mert egy kényszerített házasság a legrosszabb!
Szóval állj le a témával. NE, ismétlem, NE menj oda hozzá este, hogy "Gondolkoztam szivem, úgyis megkérsz, ha meg akarsz, felejtsük el az egészet amit mondtam, rendben?". NEEE tégy ilyesmit! Egész egyszerűen ha csesztetnek a rokonok, ismerősök akkor tereljétek a témát, vagy csak egész egyszerűen " nem akarunk sietni". Ennyi.
Túl akarjátok dramatizálni meg bonyolítani. Nem kell. Ha nem fog megkérni, de korábban azt mondta h szándékában áll, akkor lépj le. Nem ő neked az igazi! Sok fiú szeretne családot és szerető feleséget, egy részüknek pedig kényelmes az élettársi viszony, amiből bármikor kiugorhatnak mint egy nyilvános medence. Ezek a férfiak nem komolyak. Ők találták ki a "az csak egy darab papír" kifejezést. Persze lehet igazuk van, de én inkább maradok a normális keretek között, hagyományos módon! :)
Mindenkinek köszönöm a válaszát! :)
#5 neked pedig a hosszú kifejtést! :)
Köszönöm!
5-össel teljesen egyet értek.
Szerintem kár ennyire erőltetned a dolgot, hány évesek vagytok és mióta vagytok együtt?
Ezzel a nyomulással csak annyit fogsz elérni, hogy elijeszted. Nem is értem, hogy miért kell erről beszélni. Számomra a lánykérés egy meglepetés, amiről nem tudok és teljesen meglepetésként ér azon a helyen és időben ahol a párom szeretné.
Azt még megértem, ha egy kapcsolatban a férfi felhozza a témát, hogy mit szólnál hozzá, ha... hisz próbál puhatolózni, hogy a lány mit szólna hozzá, ugyanis az sem jó, ha megkéri mindenféle előzetes információ nélkül a lány pedig nemet mond. De fordított esetben totál értelmetlen, ennyi erővel te is megkérhetnéd a kezét.
Majd ha készen áll megkér, addig pedig ne erőltesd a dolgot. A családot pedig állítsd le, mert ez is csak nyomást gyakorol rá.
Az egész helyzetet (faggatózást) rosszul kezdeltétek. Szépen nyugodt hangnemben meg lehetett volna mondani az illetőknek, hogy ez a magánügyetek és nem szeretnétek beszélni róla. Ha megtörténik, majd szóltok akikre ez még mondjuk tartozhat (család, és eseteg közelebbi barátok). Másokra nem tartozik. Ha továbbra is faggatnak akkor pedig nem válaszoltok egyáltalán, vagy témát váltotok.
Ez pont ugyanolyan tolakodó kérdés, mint hogy mikor lesz egy párnak gyereke. MAGÁNÜGY! Kinek mi köze hozzá? Az eljegyzés, esküvő téma is ugyanúgy magánügy.
Elég sokszor nyaggattad, szerintem megijedt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!