Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
"Véletlen" nemet mondtam. Vajon van visszaút?
Olyan helyen, időben, és olyan események után történt meg a lánykérés, amelyre abszolút nem számítottam. Eleve szét vagyok csúszva, vizsgákra készülök, melógondok vannak.
Tul.képp sokkba kerültem, megijedtem, mert előzőleg még vitatkoztunk is pár perce. Nem tudtam hova tenni. Most meg verem a fejem a falba. Még arra SEM EMLÉKSZEM, hogy nemet mondtam, annyira voltam képben ott és akkor.
Egy atomtámadáson kevésbé lepődtem volna meg őszintén szólva. Egyébként sem szeretem a meglepetéseket (és ezt elvileg tudja is). Csak szerinte a lánykérés meglepetés.
Elcsesztem és most jogosan haragszik rám. Próbálom engesztelni és magyarázni, de nehezen megy. Ez volt vasárnap este, azóta fogom a fejem. Volt róla szó, hogy MAJD megkér, de nem gondoltam volna, hogy épp most jutott el idáig. Most pedig miattam minden összeomlott. Hoztam a formám. :/
3 éve lakunk együtt, én 26, ő 31.
Még fiatalon megkértem az akkori barátnőm kezét, amire igent mondott, majd fél év múlva lelépett egy szó nélkül.
Az eljegyzés egy formalitás, kifejezed vele, hogy komolyak a szándékaid és számítasz a másik félre.
Lehetett volna annyi esze, hogy nem a legstresszesebb időszakodban áll elő ezzel a kérdéssel, de a lényeg akkor is az, hogy zsigerből nemet mondtál, pedig 3 éve együtt éltek, vagyis nem kapkodta el a dolgot. A srác helyében most vissza vennék egy lapáttal és elgondolkoznék azon, hogy vajon mit hibázott, és ha nem talál logikus magyarázatot a történtekre(ebben tudsz neki segíteni!!), akkor nem fogja bekockáztatni újra a lánykérést...mert nem akar h.lyét csinálni magából.
Ha tudtok egymással értelmesen beszélni, nincs sértettség, akkor még menthető a helyzet, de nem lesz egyszerű. Az a szerencséd, hogy együtt éltek és így van lehetőséged rendbe tenni a dolgokat, de ezt csak egyszer lehet eljátszani egy magára valamit is adó férfivel.
Megváltozott a magatartása Veled szemben?
38F
"Igaza van! A lánykérésben szerintem pont az a lényeg, h olyankor tegyék fel a kérdést, mikor a legkevésbé számít rá a másik, hisz ilyenkor ugye azonnal választ kell adni. Elhiszem,"
Jó, akkor mit szólnál, ha a barátnőd eléd állna, és azt mondaná, szeretnél-e feleségül venni. Most rögtön válaszolj.
A viselkedése nem változott, nagyon rendes srác, akire lehet épiteni, akinek 3 gyereket is szülnék, most helyben, mert megbizható, rendes. Sosem voltak komoly bajok, nicsenek hangos viták, max kisebb nézeteltérések.
A probléma az, hogy az utóbbi 1 évben annyit dolgozik, hogy konkrétan egyedül az életem. És akkor kezdett el a fejemben előállni a külföldi munkavállalás gondolata - érthető okokból. Mindig egyedül éreztem magam, a szexuális életünk is kb mint a nyugdijasoké. Vagy lehet még rosszabb.
Egyébként igen, sajnos cikázó gondolataimnak hála, a meló miatti vitánknak köszönhetően egyből zsarolásnak vettem a lánykérést. Pedig szegény nem egy bonyolult emberke.
Fél évvel ezelőtt azonnal igent mondtam volna, most viszont valóban át kellene gondolnom. Ezért is esett rosszul a hirtelen kérdés, hogy nem megbeszéljük, hanem egyből adjak választ. Sarokba szoritott.
Nem sarokba szorított, hanem a külföldi munka miatt jelezni akarta Feléd, hogy akkor is számít Rád, ha úgy alakul a helyzet, hogy külföldön folytatjátok.
Ha zsarolni akart volna akkor azt mondta volna, hogy ha nem jössz hozzám most, akkor egyedül megyek ki dolgozni Te meg itthon csinálsz amit akarsz és szevasz.
A helyében nem csinálnék semmi jelenetet, kész tények elé fog állítani, és ha nem tetszik Neked, akkor te fogsz szakítani ...ezek után nem fog ragaszkodni az esküvőhöz. Te meg eldöntöd szépen magadban, hogy akarsz-e vele maradni, és ha igen akkor alkalmazkodsz vagy elköszönsz.
38F
Elnézést félre értettem, szóval Te mennél és a párod maradna. A lényegen ez sem változtat sokat, de itt párod akar maradni és visszatart Téged.
A helyzet az, hogy átpasszolta Neked a labdát és megvárja mit kezdesz vele....nem fog kezdeményezni semmit ezek után, ezt biztosra veheted. ha menni akarsz, akkor nem fog visszatartani...a lelke mélyén már elengedett.
38F
Amúgy kérdező amit leírtál megértem, nagyon nagyon megértem. Azzal a különbséggel, hogy nekem 1,5 éve kérte meg a kezem, akkor igent mondtam. Azóta élem egyedül az életem. Ja és munka és vizsgák (egyidősek vagyunk). Nálunk ez úgy néz ki, hogy ő dolgozik reggeltől estig- felvetette, hogy járna akkor sportolni heti háromszor, ebből két alkalom olyan sport, amit nők is csinálhatnának-kértem, hogy mehessek én is, mert rám fér a társaság, nem csak az egyedül futás/úszás stb. Erre mondta, hogy én nem értem meg őt, neki erre szüksége van. Ja, mondom, egyedül akar lenni biztos. 2 hetente 1 nap pedig a haveroké hétvégén. Közölte is hogy ne nyávogjak, m,ert eseténként mikor hazajön 2 órát is együtt vagyunk (húhaa) és értsem meg őt, és akkor sem fog változtatni magán ha kérem, mert akkor már nem olyan ember lenne akibe beleszerettem :/ :( jó helyzet, mi?! Neki szabad mindent... én meg alkalmazkodjak.Beledöglök a munkába a diplomaszerzésbe a házatartásba, mert úgy érzem csak magamnak csinálom, ő csak aludni jön haza és sopánkodik, ha éppen nincs vasalt inge...
Inkább dönts most, vagy törődj bele, hogy változni nem fog. :( én már kezdem megszokni... mókuskerék. Állj a sarkadra, legyenek vágyaid és vágjon jó képet ha szeret és teljesüljön a külföldi munka is.
Sok sikert
Most komolyan... Sokan vagyunk ezen az oldalon, akik szerettük volna már, ha megkérik legalább a kezünket.
Te meg azon sopánkodsz hogy megkérte? Ha nem tetszik mondd meg neki hogy nem, Te még élni akarsz. Írtad hogy rendes pasi, meg is akart állapodni (bizonyosan, mivel megkért) Te viszont még élni akartsz, világot látni, ezért mennél külföldre is szerintem.
Ha nem kell hagyd azt a szegény fiút keressen egy magához való lányt akit boldoggá tehet Te pedig menj külföldre, és találd meg a saját életedet és azt akivel boldog leszel. Ez a fiú csak azért kell neked mert ott van és biztonságot nyújt.
Véletlen?!
Ezek után nincs vissza út. Legalább is az én világomban ilyen nincs. Te sem gondolhatod, hogy miután egy házassági ajánlatot vissza utasítasz még szóba fognak veled egyáltalán állni? Maximum az ilyen bugyuta hollywoddi filmekben állja meg a helyét a te elképzelésed. A párod valószínűleg azért kért meg, mert a feleségének akar és nem a barátnőjének. Igen, van különbség a kettő között, de valószínű nem érted, hogy mi.
Remélem talál magának a fiú egy normális lányt. Nem kívánom senkinek az ilyen döntésképtelen "azt se tudom mi történik körülöttem" ostoba lányokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!