Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Eljegyzés úgy h az esküvő még nagyon távoli?
Van értelme?
Párommal 6,5 éve vagyunk együtt, fiatalok vagyunk még igaz (23-25), már 2,5 éve együtt lakunk. Anyagilag még nem vagyunk függetlenek, ő épen munkát keres, én pedig még jó sokáig egyetemista leszek, szülők támogatnak minket, vajmi kevés anyagi hátterünk van saját erőböl, az se állandó.
Felesleges így az eljegyzés? Csak én tulajdonítok neki túl sokat?
Tudom hogy már kb mindenki rájött hogy én vagyok a lány, és hogy ez a "tipikus eljegyzéses hiszti", de tényleg gyerekes hogy reménykedem benne, és hogy jólesne?
Plusz a történethez hozzá tartozik, hogy múlt nyáron volt egy komolyabb gond a kapcsolatban. Nem szakítottunk, megbeszéltük, megoldottuk, és úgy ahogy mostmár ki is lábaltunk a "válsághelyzetből", de mégiscsak ott volt, és ezek után teljesen elbizonytalanodtam, hogy egyáltalán szabad-e nekem eljegyzésre gondolnom?
Mondhatnám azt is, hogy amíg nincs munkátok, nem tartjátok el magatokat, addig felesleges az eljegyzés, de mégsem teszem, mert ez nem ennyire egyszerű.
Engem is akkor kért meg a férjem amikor még mindketten tanultunk, csak diákmunkából volt pénz. De szerettük (és szeretjük) egymást, együtt terveztük a jövőt, eszembe sem jutott nemet mondani.
Sulitól függetlenül komolyan gondoltuk, már csak 1 évünk volt hátra, tudtuk hogy amint vége, dolgozni fogunk és összeköltözünk, ezért megkért, és én igent mondtam. 1,5 év kapcsolat után össze is házasodtunk. Addigra már befejeztük a sulit, volt munkánk, fél éve együtt éltünk és magunk fizettük az esküvőt.
Viszont 4-5-6 x évig teljesen felesleges jegyben járni szerintem. Komolytalan.
én tökéletesen megértelek,hogy 6,5 év kapcsolat után, 23 évesen már vágynál legalább az eljegyzésre.
az a fontos kérdés,hogy hány év mire befejezitek a sulit?
én amúgy azt tartom jó ötletnek,hogyha megbeszélitek,hogy diploma után esküvő. utána már 2 fizetésből nem olyan sok idő összespórolni az esküvőre a pénzt.
de amíg tanultok addig tényleg kár házasságban gondolkozni.
eljegyzés az más tészta. szerintem nem venné furcsán ki magát az eljegyzés,még akkor sem,hogyha csak diákmelóval keresi meg rá a pénzt a barátod. de ezt neki is kell akarni. bezsélgessetek a jövőről.
amúgy mivel 2,5 éve már együtt laktok szerintem nem lenne nagy meglepi házasság után.
mások sokkal meggondolatlanul is ugranak bele a házasságba.. ismerek olyat aki pár hónap járás utána hozzá ment a barátjához. aztán házasság után jöttek szépen a gondok. ezeket el tudták volna kerülni,hogyha rendesen megismerik egymást házasság előtt, netalán együtt is élnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!