Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Eljegyzés úgy h az esküvő még nagyon távoli?
Van értelme?
Párommal 6,5 éve vagyunk együtt, fiatalok vagyunk még igaz (23-25), már 2,5 éve együtt lakunk. Anyagilag még nem vagyunk függetlenek, ő épen munkát keres, én pedig még jó sokáig egyetemista leszek, szülők támogatnak minket, vajmi kevés anyagi hátterünk van saját erőböl, az se állandó.
Felesleges így az eljegyzés? Csak én tulajdonítok neki túl sokat?
Tudom hogy már kb mindenki rájött hogy én vagyok a lány, és hogy ez a "tipikus eljegyzéses hiszti", de tényleg gyerekes hogy reménykedem benne, és hogy jólesne?
Plusz a történethez hozzá tartozik, hogy múlt nyáron volt egy komolyabb gond a kapcsolatban. Nem szakítottunk, megbeszéltük, megoldottuk, és úgy ahogy mostmár ki is lábaltunk a "válsághelyzetből", de mégiscsak ott volt, és ezek után teljesen elbizonytalanodtam, hogy egyáltalán szabad-e nekem eljegyzésre gondolnom?
Szerintem így felesleges. Előbb álljatok a saját lábatokra, aztán.
JÓlesne, jólesne... de ki fizetné a több tízezer forintos gyűrűt? A szüleitek? :)
felesleges.
összeköltözni is az volt, ha mindent a feneketek alá tesznek és nem dolgoztok meg semmiért. nem vagytok felnőttek.
Nem tudom érzed-e, de a saját szavaidon látni, hogy nem vagy felnőtt.
Az eljegyzés nem egy gesztus. Ezt azok az ide járó fiatal lányok szokták emlegetni, akik minden értelmes indok nélkül eljegyzésre vágynak (de házasság még minek ugye). Gesztus, amit kitehetünk a világnak, gesztus, ami megerősít abban, hogy téged akar, gesztus, ami segít a bizonytalanságodon...
De az eljegyzés célja nem ez! Az eljegyzés nem egy gesztus, hanem a házasodási szándék kifejezése. Aki nem akar házasodni belátható időn belül, annak minek jelenleg eljegyzés?
Nem elég biztosíték neked együtt töltött 6,5 év, az együttélés, az amin átmentetek? Mi az, ami annyira elbizonytalanít, hogy magadhoz akarod kötni egy olyan "félig hivatalos gesztussal", amit később ugyanúgy felbonthat? Mi értelme ennek? Mitől félsz?
Visszatérve az eljegyzés témára, igazatok van. Talán egy kicsit reménykedtem benne, hogy valaki ad itt egy halvány reményt, de tény hogy az én hülyeségem az egész...
Köszönöm a válaszokat.
mi komolykodás a főzésben?
az vérciki hogy ezzel jössz, közben meg a villanyt anyuka fizeti :D
de facere kéne hogy eljegyezve :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!