Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » 2 éve vagyunk együtt, ultimátu...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

2 éve vagyunk együtt, ultimátumot kaptam, ti mit szólnátok ehhez?

Figyelt kérdés

2 éve vagyunk együtt a barátnőmmel, tegnap volt az évfordulónk, úgyhogy elvittem vacsorázni egy szép étterembe. Egész este nagyon izgatott és boldog volt, ahogy közeledett a vacsora vége, úgy lett egyre mosolygósabb és vidámabb, de miután végeztünk és én fizettem, kezdett alább hagyni a jókedve. Hazafelé menet egyre morgósabb lett, otthon meg lefekvéskor már tiszta depi volt. Elmondta, hogy ő azt hitte, ma meg fogom kérni a kezét, egész este arra számolt, hogy egyszer csak előhúzok egy gyűrűt és amikor látta, hogy semmi ilyesmi nem lesz és teljesen hiábavaló volt azt várnia, hogy végre eljegyzem, szörnyen nagyot csalódott. Mondtam neki, hogy ne aggódjon, meg fogom kérni a kezét, felesleges ezen pörögnie, hiszen nagyon szeretem és vele szeretném leélni az életemet, de akkor nekem szegezte a kérdést, hogy hát mikor?? Mondtam neki, hogy ha itt lesz az ideje, egyelőre az egyetemre koncentráljon, ezt pedig bízza rám, de biztosítottam róla, hogy hamarosan, 1-2 éven belül tervezek vele továbblépni. Erősködött, hogy de ő tudni szeretné, hogy mikor. Erre mondtam neki, hogy aki kíváncsi, hamar megöregszik és egyébként is azt szeretném, ha meglepetés lenne majd, nem ígérek előre dátumot, hátha valami miatt nem úgy jönnek össze a dolgok, és akkor megint csak csalódna, úgyhogy legyen elég annyi, hogy a következő 2 évben valamikor.

Erre ő ultimátumot adott, hogy minek kell nekem ehhez 2 év, ha nem tudom eldönteni már most, hogy vele akarok-e élni, akkor nincs értelme ennek az egésznek, meg hogy mit akarok ezen én még 2 évig gondolkodni, hát ennyi idő alatt már rég el kellett volna tudnom dönteni, hogy mit akarok tőle a jövőben, és ne húzzam az idejét feleslegesen, úgyhogy legfeljebb 3 hónapot hajlandó még várni rám, addig találjam ki, mi legyen, vagy eljegyzem ezalatt az idő alatt, vagy ha nem, akkor elválnak útjaink, mert mi nem egymást keressük, stb...

Köpni-nyelni nem tudtam! Mondtam neki, hogy most csak zaklatott, mert számított rá és mégse kapott gyűrűt, de hogy ne adjon már ilyen ultimátumot nekem, amikor az előbb mondtam, hogy 1-2 éven belül én is tervezem őt megkérni, DE amíg az egyetem nincs befejezve, addig nem. Erre csak annyit felelt, hogy amit mondott, azt megmondta, 3 hónapom van, döntsem el mit akarok...

Nagyon szeretem, de ez most kicsit mellbe vágott. Délelőtt már böngésztem a jegygyűrűket, de közben meg az is itt kattog bennem, hogy bakker, nehogy már belezsaroljon egy eljegyzésbe 2 év után, mert nem úgy alakult a tegnap este, ahogy ő tervezte! Nektek mi a véleményetek erről?

Terveztem, hogy megkérem, de még nem most. Ő viszont most úgy döntött, hogy nem hajlandó 3 hónapnál többet várni.

ELHAGYNI NEM AKAROM! Javaslatokat szeretnék, mi legyen a megoldás? Vegyek neki egy gyűrűt, hogy lehiggadjon? Vagy ne hagyjam magam? Nem tudom, mi legyen... Félek, hogy ha most ebben engedek neki, akkor ezzel csak olajat öntök a tűzre... Ha most kap egy gyűrűt, utána majd az esküvővel is zsarolni fog...? Aztán meg majd a gyerekvállalással? Nem tudom, mit kéne most tennem. :S

Ti mit tanácsoltok?

2016. jan. 20. 10:46
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯
 81/183 anonim ***** válasza:
100%
1-2 év túl tág határ lehet. Igen, lehet hogy jó lett volna ha meglepetés, de ez túl van lihegve minden szempontból, ha megnézed az eljegyzés kategória kérdéseit, minden második kérdés ezzel kapcsolatos agyrém (miért nem kér már, túl hamar kérték meg stb). Nyugodtan lehet az eljegyzés KÖZÖS döntés is. Beszélj a barátnőddel. Nem csak erről, hanem a további terveitekről is. Akar-e egyáltalán nagy lagzit, vagy te akarsz-e, mert egy sima egyszerű házassághoz nem kell sok pénz. Mondd el neki részletekbe menően hogy te miért akarsz még várni, és kérd meg hogy ő is mondja el részletesen hogy miért akar pont most eljegyzést. Sőt, arról is beszéljetek, hogy mikor akartok összeházasodni. Biztos vagyok benne hogy meg tudtok egyezni, ha KOMMUNIKÁLTOK, és mindketten engedtek az álláspontotokból.
2016. jan. 20. 16:09
 82/183 A kérdező kommentje:
Mindenféleképpen le fogok ülni vele beszélni erről, és igyekszem rendezni ezt a dolgot kettőnk között. Természetesen meg fogom hallgatni őt is, és én is el fogom mondani az én álláspontomat - remélhetőleg találunk majd közös nevezőt, de egyelőre várnék még ezzel egy pár napot, amíg egy kicsit ő is lehiggad és végig tudja gondolni a dolgokat. Addig én is összeszedem a gondolataimat és megpróbálom rendezni ezt az ügyet, amint lehet.
2016. jan. 20. 16:25
 83/183 anonim ***** válasza:
47%

A nők azért szoktak határidőt adni, mert nem akarnak a végtelenségig várni. Azt mondod két év ok. De mindenki ezt mondja, az is akinek esze ágában sincs elvenni. Bár nem értem ha ő még nem is végzett mire akar házasodni? Részben megértem, érzelmi oldalról. Részben meg nem, anyagi, életkori oldalról.

A férfi ismerőseim amúgy mind felhördülnek az ilyen ultimátumra, de képzeld el hogy neked a főnököd jelentős fizetésemelést ígér. Eltelik egy hónap majd kettő és semmi. Majd eltelik valamennyi idő már nagyon számítasz rá erre közli, hogy majd. Ha meg tudni akarod kb mikor hogy úgy tervezhess mondja, hogy aki kíváncsi hamar megöregszik. Ki lennél segítve mi? Majd közli, hogy 2 éven belül.

Egy nőnek amúgy is másképp jár az óra. Ő egy esetleges gyerek miatt éveket hagyhat ki a munkából. Gondolom előtte akar megházasodni pár évet dolgozni.

2016. jan. 20. 16:49
 84/183 anonim ***** válasza:
48%
Ez a meglepetés dolog is egy agybaj nálatok. Ha már több éve együtt vagytok, szeretitek egymást, akkor mégis mért kéne meglepődni azon, ha megkérik a nő kezét?? Ha 3 hónapos kapcsolatnál tenné ezt egy férfi, akkor meglepődnék, igen, de nem egy több évesnél. Nem kell hozzá műsor, térdelés, gyertyák, virágok, gyémántgyűrű, viszont színtiszta érzések és felelős döntés igen. Ha meglepődnék azon, hogy a férfi, akivel évek óta együtt vagyok, szeret, az nem én lennék. Nem is lennék vele együtt, ha efelől komoly kétségeim lennének.
2016. jan. 20. 16:51
 85/183 anonim ***** válasza:
67%
A lány - ha jól olvastam - 23 éves, ha két év múlva eljegyzitek egymást, akkor lesz 25, utána 1 év múlva esküvő 26, és még mindig van 4 éve 30 éves korig szülni.
2016. jan. 20. 16:53
 86/183 anonim ***** válasza:
37%

itt a lényeg: "de szerintem nem lehet minden csak és kizárólag tőlem elvárni... ez kettőnk élete, ahogy írtad is, egyenlő felek vagyunk, akkor talán EGYENLŐEN kellene kivennünk a részünket abból is, hogy megvalósítsuk a közös terveinket, nem?"

ez a csaj csak lehúz téged, érzelmileg, anyagilag...

ne legyél buta hogy vele maradsz

2016. jan. 20. 17:08
 87/183 anonim ***** válasza:
60%

'Leírtam, hogy előtte határozottan fel lett vázolva a barátnőm előtt, hogy mikor gondoltam megkérni a kezét, és ez a következő 2 éven belül lesz esedékes.'

1, a probléma ezzel az, hogy ezt akkor tetted amikor amikor a barátnőd ott állt, hogy most megkéred, aztán mégsem. Talán erről előre beszélni kellett volna, a tervek, vágyak megbeszélése természetes dolog a kapcsolatok folyamán.

2, ez még mindig csak rólad szól és a terveidről. Ő elmondta mit akar? Megkérdezted, meghallgattad, elfogadtad?

Ami meg a pénzt illeti, mondta a barátnőd, hogy ő drága gyűrűt akar és világraszóló lagzit azonnal? Akkor azt kell mondani, hogy "drágám, erre nincs pénz". És ennyi. Ha a barátnőd fele olyan okos mint amilyennek állítod, akkor ezt felfogja.

De nem kötelező drága gyűrűt venni és nem kötelező azonnal házasodni. Neked az a bajod, hogy eltervezel valamit és görcsösen ragaszkodsz ahhoz, hogy betartsd és tökéletes legyen. Az élet nem ilyen.

2016. jan. 20. 17:18
 88/183 anonim ***** válasza:
44%
Amúgy meg minek vagy vele ha zavar, hogy ő nem veszi ki a részét?
2016. jan. 20. 17:20
 89/183 anonim ***** válasza:
71%

nos akkor te megteremtetted a körülményeket az öcsszeccuolásra

teremtsd meg a gyűrű (gondolom azrt abból is vmi mutatós darab kellene)

és akkor esküvőre/házra/lakásra/nászútra/bútorokra/gyerekre is neked kell mindent előteremteni vagy csinál ő is valamit majd a következő 40-50-60 évben a zsaroláson kívül?

2016. jan. 20. 17:23
 90/183 anonim ***** válasza:
2016. jan. 20. 17:52
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!