Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hány év után egészséges eljegyezni valakit?
Ezert kell az elejen tisztazni ezt a kerdest. O lathatoan nem hazassag parti. Hamarabb is ki lehetett volna deriteni es elmondani, hogy neked fontos.
Egyebkent ha neki nem fontos, kvazi mindegy, akkor figyelembe kene vennie, hog neked viszont az..
Beszelj vele.
19 éves voltam, amikor megismertem a páromat. Ő akkor 23 éves volt. Pont tavaly végzett az egyetemen, én idén fogok, sajnos nekem még van egy évem hátra. 5 éve vagyunk együtt és még nem kérte meg a kezem. Mert hát amíg le nem diplomáztam én is, és nem kezdek el dolgozni, miből házasodjunk össze? Ő is csak 1 éve dolgozik még, és egy fizetésből nem tudtunk volna összehozni egy olyan lagzit, amilyet mindketten szeretnénk. Mégse érzem azt, hogy várom a csodát, mert mi le tudtunk ülni és meg tudtuk egymással beszélni, hogy pontosan mit is tervezünk, mit hogyan szeretnénk majd, és mindketten úgy láttuk jónak, ha eljegyzésről és esküvőről majd csak a diplomaosztóm után beszélünk. Tudjuk, mit szeretnénk az életben, mindketten családban és házasságban gondolkodunk, de még nincs itt az ideje. Másnál lehet, hogy ez az 5 év már túl sok lenne vagy legalább is túl soknak tűnne, de a mi esetünkben ez éppen így van jól. És nem is bánom, mert így is tudom, hogy mindennek eljön majd az ideje, pontosan akkor, amikor kell. :)
24/L & 28/F
Kérdés, hogy valaki elég érett e egy ilyen komoly kapcsolatra, és hogy megtalálta-e azt az embert akivel le tudná, és le akarja élni az egész életét.
Ismerek olyat aki 8 év után házasodott, és rá 1 évre elvált. Nem ettől függ tartós lesz e a dolog, hogy hány év után van eljegyzés és esküvő.
Nálunk alig 1 hónap után volt lánykérés, 1,5 év után esküvő. Van akinek ez kevés, van aki szerint teljesen jó, embere válogatja. Nekünk így volt jó.
Attól függ, hogy a 2 ember akik kapcsolatban vannak egymással mit tesznek bele, mennyire adják önmagukat, mennyire ismerik meg egymást.
Van akinek elég 1 hónap hogy eldöntse, és van aki 6-8 10 év után sem teszi meg. A lány meg csak vár és vár, de ez már a nő butasága. Le kell tisztázni a dolgokat. Az se baj ha az egyik fél nem akar házasodni, fél az elköteleződéstől stb, de akkor ne húzza a másik idejét, hanem közölje ezt, és akkor akinek ez a dolog fontos, eldöntheti, hogy így is akarja e a kapcsolatot vagy sem.
Nem mindenki elégszik meg azzal hogy 30-40-50 évesen is csak valaki barátnője / pasija legyen. Van aki ennél többre vágyik.
Őszintén meg kell beszélni ezeket a dolgokat. Amúgy szerintem 1-2-3 év beleférhet, de ennél több már sanszos, hogy időhúzás. Nyilván vannak kivételek is. Annyit tudok, hogy a környezetemben több lány megszívta a sok éves várakozással. Azóta már mindegyik lány egyedül van 30-31 évesen, mert a srácok otthagyták őket másért. A legszebb éveiket várakozással töltötték.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!