Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Ti mit csinálnátok a helyemben?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ti mit csinálnátok a helyemben?

Figyelt kérdés
A lányom összejött egy "semmirekellő" férfival..a szülei tartják el, 7 éve járja az 5 éves egyetemi képzést amit a szülei fizetnek, idáig semmilyen munkatapasztalata nincsen, mert a "tanuláson" és a bulin kívül semmi gondja nem volt...28 éves lesz ősszel és most kitalálták az eljegyzést a lányommal aki 26 éves -diplomás/állása van -. A szerelem nagy már jövőhónapba időpontot mennek kérni..most hétvégén meg eljegyzési bulit tartanak..a feleségem azt mondja nem szólhatunk bele..de engem dühít ez a pernahajder gyerek. Mit tehetnék? Ti mit szóltok ehhez?
2015. jún. 22. 13:28
 1/9 anonim ***** válasza:

Semmit nem tudsz vele csinálni,annyit hogy figyelmezteted esetleg őt.Felnőtt ember,ha így döntött,csinálja.Majd belebukik,de az már legyen az ő gondja...

Szólj neki,hogy szerinted ez így nem jó,de ennyit tudsz tenni.

2015. jún. 22. 13:32
 2/9 anonim ***** válasza:
A helyedben bíznék benne, hogy a 26 éves, diplomás, tapasztalt lányom tudja, mit csinál. Nyilvánvalóan ő sem vár el kevesebbet a párjától, mint saját magától. Veled ellentétben ő hatni is tud rá, hogy haladjon valamerre az életben. Lassan csak végez azzal az egyetemmel, egyébként arra is kíváncsi lennék, pontosan mit végez, mert 5 éves osztatlan képzés inkább komolyabb szakokon szokott lenni. Nem minden szak mellett lehet dolgozni sem. Lényeges kérdés még, hogy mióta tart a kapcsolatuk a lányoddal. Ha legalább 2 éve, és előtte volt más barátja is, akkor nincs miért aggódnod. Egyszer majd a vejed is "felnő". Minél inkább ellene vagy, annál jobban a karjaiba taszítod a lányodat.. Inkább állj mellé, biztosítsd, hogy számodra a boldogsága a legfontosabb, és tényleg ítélkezés nélkül próbálj neki segíteni vagy tanácsot adni abba, amiben kéri. Ha nem fog működni a házasság, még mindig el tudnak válni.. ha a lányod valóban olyan okos, hogy szerinted megérdemelne egy "jobbat", akkor nem elégszik meg olyan helyzettel, ami nem jó neki. Ha pedig mégis, akkor csak te láttad úgy, hogy nem elég jó hozzá ez a "pernahajder", de hát minden szülő elfogult a gyerekével. Az viszont már nyilvánvaló, hogy ő nem ugyanazt akarja, mint te, úgyhogy feleslegesen próbálod a saját gondolkodásodat rákényszeríteni. Beszélgettél már vele arról, mit lát a srácban, milyen jövőt képzelnek el, és miből gondolja, hogy együtt elérhetik?
2015. jún. 22. 13:56
 3/9 anonim ***** válasza:

Semmit se tehetsz. Te mit szólnál ha a lányod beleszólna a ti házasságotokba? Ugye, hogy nem érdekelne a véleménye?

Szerintem ha nem bántalmazza vagy tartja valamivel függőségben a lányod, nincs jogod beleszólni.

2015. jún. 22. 14:16
 4/9 anonim ***** válasza:

Milyen képzésre jár a srác? A lányod milyen szakon végzett és hol dolgozik?

Lehet hogy gazdagok a szülei és megteheti hogy ne dolgozzon és csak tanuljon. Ne ítéld el első körben, lehet hogy bizonyítani fog még az életben! Vannak olyan egyetemi karok ahol nem tudsz tanulni és dolgozni is és nagy valószínűséggel nem olyan eszes vagy szorgalmas hogy minden tantárgyból elsőre átmenjen!

2015. jún. 22. 15:48
 5/9 A kérdező kommentje:

A srác jogra jár..levelezőre...állítólag ez volt a nagy álma...de gimnáziumban nem tanult jól így fizetősre ment és most "küzdd az álmaiért"

A lányom első diplomája közgazdász a második diplomáját pedig nyelvszakon végezte és tolmács vizsgája is van...jelenleg tolmácsként dolgozik!

2015. jún. 22. 17:17
 6/9 anonim ***** válasza:

Lehet hogy még ilyen karriert fut be a "semmirekellő"

[link]

[link]

2015. jún. 22. 19:36
 7/9 anonim ***** válasza:

Akárhogy is semmit nem tehetsz.

Megértem, hogy nem tetszik, mert egy apa amúgy is alapból olyan férjet szeretne a lánya mellé, akiből kinézi, hogy el tudja tartani, te meg gondolom aggódsz a lányodért, ha úgymond történne vele valami, vagy csak szülne egy gyereket, akkor hogy élnének meg.

Ezeket felvetheted a lányodnak is, meg megkérdezheted, miből akarják fizetni az esküvőt, és hogy képzelik az életüket. Ha van kész válaszuk, vagy csak nem aggódnak, akkor sajnos mást nem tehetsz... Ha a srác ellen beszélsz, akkor magad alatt vágod a fát sajnos...

2015. jún. 22. 22:04
 8/9 anonim ***** válasza:

Ha neked egy joghallgató semmirekellő, akkor puffogj csak tovább... de magadban. A lányod magánéletéhez semmi közöd, amíg a törvényes kereteken belül mozog. (Nem verik, erőszakolják, bántalmazzák stb.)

Én egy három éves műszaki főiskolát végeztem el anno 6 év alatt. Pedig kitűnően érettségiztem, és mindig jól tanultam. De ez ilyen nehéz volt. Igen, tényleg. És igen, a szüleim tartottak el közben. Örülök, hogy a párom szülei nem ez alapján ítéltek meg, hanem aszerint, hogyan viselkedek a párommal és velük.

2015. jún. 23. 11:28
 9/9 anonim ***** válasza:

Írod, hogy a szerelem nagy, ha ellene beszélsz, akkor csak még jobban fog ragaszkodni a sráchoz. Mióta vannak együtt?

Én is azt tenném a helyedben, amit fentebb tanácsoltak, megkérdezném, hogy mik a távlati terveik, a srác mit tervez, és hogyan akarják ezeket elérni. Mindezt kedvesen kérdezném, akkor is, ha nem tetszene.

De amúgy a 2-es válaszoló minden egyes szavával egyetértek.

2015. jún. 25. 14:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!