Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » A barátom lebukott! Meg fogja...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A barátom lebukott! Meg fogja kérni a kezem! Ez normális ilyenkor?

Figyelt kérdés

1,5 éve vagyunk együtt. Nagyon szeretem őt, úgy érzem ő a másik felem. Tudtam, hogy korán szeretne megkérni, de azt nem, hogy ennyire. A minap elszólta magát. Úgy tettem, mintha nem esett volna le. Nem mondtam el egy barátnőmnek sem. De most hogy már tudom, hogy kb. 2-3 hónap múlva megkér így már annyira nem izgulok! Ha nem tudnám, akkor jobb lenne.

21 éves vagyok egyébként. Én még olyan 3 évet várnék ezzel legszívesebben! Nem azért, mert nem vagyok benne biztos, hanem mert ma így belegondoltam, hogy eljegyez, akkor már 2 éven belül meg kell lennie a lagzinak, utána gyerekek, és én még erre nem érzem magam késznek. Ha elutasítom, akkor az nagyon rosszul fog neki esni, amit nem szeretnék! Jegyesek, akik korán házasodtak. Bennetek is volt ilyen érzés? Később megváltozott?

2015. ápr. 30. 00:46
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
36%

Mi egy éves évfordulónkra már együtt éltünk. Negyedik évfordulón házasodtunk tavaly nyáron, előtte 4 hónappal, a 25. születésnapomon eljegyzett a párom.

Tehát te nem vagy együttélés párti esküvő előtt? Akkor tehát, mivel írod, még 3 évet várnál az eljegyzéssel, úgy gondoltad, 4,5 évig csak járogattok? Együttélés nuku? Hát a srác helyében biztos lépnék...

2015. ápr. 30. 11:45
 22/29 anonim ***** válasza:
50%

Mi fél éve éltünk együtt amikor a vőlegényem megkérte a kezem, a 2. évfordulónk előtt 1 hónappal. Én 23 éves voltam akkor. Az esküvőnk idén nyáron lesz, a 25-öt előtte fogom betölteni.

Szerintem nincs azzal baj, hogy meg akarja kérni a kezed, és nem muszáj rögtön 1 év múlva házasodnotok. Házasság előtt viszont mindenképpen éljetek együtt legalább fél-1 évet, ugyanis rengeteg új dolog kiderül/kiderülhet a másikról az együttélés alatt. Előjönnek a rigolyák, kiderül hogyan tudjátok kezelni ha valamelyikőtöknek rossz napja van, és egész nap együtt vagytok, nem pedig 1-2 órát és a többi.

Szerintem beszélgessetek el újra arról, hogy az eljegyzést követően, ki hogyan képzeli, mikor lenne ideális az esküvő. Lehet, hogy ő is úgy gondolja, hogy az eskövő még ráér, viszont szeretné kifejezni feléd, hogy komolyan gondolja veled. Ne pánikolj rá erre ennyire szerintem. :)

2015. ápr. 30. 12:08
 23/29 anonim ***** válasza:

Én sem állom meg szó nélkül a 14-es által írt bölcsességet... Sokan vannak, akik édes aranyos emberek, amíg az történik, amit ők akarnak. De ha nem... Akkor lehet, hogy elszabadul a pokol s kibújik egy ismeretlen, teljesen más én az addig nyájas külső mögül...

Ha nem is a veszekedést kell megvárni (vannak olyan békés fajták, akik sose veszekednek), de mindenképpen látni kell egy helyzete, ami nehéz, ahol ellentmondás, eltérő vágyak vannak, ahol kicsit alkalmazkodni vagy megbeszélni kell, nemcsak süt a nap, csicseregnek a madarak, s az egyik helyesel a másiknak a rózsaszín felhőben. Úgy könnyű. Ezért is ajánlják sokan az együttélést, tudjátok, lakva ismerszik meg az ember. Nyilván összejöhet nélküle is, de biztosabb, ha nemcsak a randis javított verziót látja az ember, hanem a hétköznapi oldalt is.

2015. ápr. 30. 12:22
 24/29 anonim ***** válasza:

Én ellene bíztatnálak.

Azért, mert a jegyesség,még ha nem is kötelez semmire, egy komoly, érett döntés kellene, hogy legyen. Te magad még bevallottan nem vagy abban az életszakaszban, hogy erre vágysz, tehát gyakorlatilag egy olyan ígéretet tennél, amit nem feltétlenül tudsz megtartani.

Nem véletlenül érzed azt, hogy még korai; nagyon is az, főleg a korod miatt, és amiatt, hogy együtt sem éltek. Még nem ismertétek ki egymást igazán, és még bőven tart a rózsaszín köd, ezt te is tudod.

Szerintem ne áltasd, és ne tegyél neki olyan ígéreteket, amiben nem vagy biztos.

Én még MIELŐTT megkér leülnék vele beszélgetni a helyedben, hogy te hogy érzed: hogy szeretnél házasságot, eljegyzést, de nem most, hanem inkább 2-3 év múlva, mert még fiatalnak érzed magatokat, előbb szeretnél összeköltözni, és így tovább. Ezzel megakadályozhatod azt, hogy a lelkébe tiporsz egy "nem"-mel.

2015. ápr. 30. 18:32
 25/29 anonim ***** válasza:
Ha a bölcsességeknél tartunk, én azt mondanám mindenkihez, hogy csak ahhoz menjen hozzá, akivel bármiről mer beszélni, és bármit el mer neki mondani. Ha van egyetlen olyan téma is amit képtelenek vagyunk megbeszélni, felejtős, mert akkor lesz több is idővel, ami elfojtáshoz... stb. vezet. És akkor fuccs a megbeszélésnek meg konfliktusmegoldásnak. Egyébként ha megtaláljuk azt az embert egy percig sem lesz szemernyi kétségünk sem. Tapasztalat. :)
2015. máj. 4. 20:43
 26/29 A kérdező kommentje:

Félreértettetek sikeresen! :)

Értem én hogy lakva ismerszik meg az ember, de túl sok olyan kapcsolatot láttam szétesni, ami az összeköltözés után történt, és nem a felmerülő problémák miatt, hanem mert közben a férfi rájött hogy neki ez így kényelmes, és ha már megszerezte a nőt, aki vele él, akkor már minek házasság? Minek a papír?

Nekem van egy elvem, hogy csak eljegyzés után költöznék össze a párommal! Lehet maradi vagyok, de ehhez ragaszkodok!

Kedves nemtudomhanyadik aki közölte, hogy inkább lelépne ilyen helyzetben!

Akkor még szerencse, hogy nem veled vagyok együtt! Én úgy gondolom ez nem nagy áldozat. És ha egy pasi erre nemet mond, akkor nem kár érte! ;)

Kedves legyenvitaéskonfliktus!

100%-ban egyetértek! Az anyukám és apukám minden nap összevesztek, de mindig ki is békültek. Mindig azt mondták erre nekünk, hogy addig, amíg meg tudják beszélni és van köztük kommunikáció, addig nem fog kiégni a kapcsolatuk!

Valaki még azt írta, hogy a jegyesség egy idő után értelmét veszti, ha sokáig tolódik az esküvő! Én is így gondolom! Legyen ennek varázsa és értelme! Így a szép! :) Köszönöm a válaszpkat!

2015. máj. 4. 23:06
 27/29 anonim ***** válasza:
És akkor inkább eljegyzés után, házasság előtt akarsz vele összeköltözni, mert utána nehogy me kérje meg a kezed? Hülyeség a logikád. Én meg inkább azt vallom, hogy előbb derüljön ki ha nem passzol egymáshoz 2 ember, és ne esküvő meg gyerek után. Miért kéne ezt bonyolítani? Együtt vagy valakivel mondjuk 3 éve, megkéri a kezed, összeköltöztök, de ha nem tudjátok egymást elviselni, meg a másik szokásait? Akkor legalább 2 éved elment a levesbe. Tévedés, hogy ha már menyasszony vagy feleség vagy, akkor már nem mehet tönkre a kapcsolatotok összeköltozés után. Nem a gyűrű, vagy a papír fog titeket összetartani...régen rossz ha ezt gondolod.
2015. máj. 5. 17:52
 28/29 anonim ***** válasza:

Én nem értem ezt a logikát, hogy előbb eljegyzés és összeköltözés. Mire jegyezzen el, ha nem is éltek együtt, tehát alig ismeritek egymást? Nem tudjátok milyen a másik egy átlagos vagy egy rossz napon, napi 24 órában, stresszben, bánatban, örömben, ha fáradt elvégezni a házimunkát és minden rádmarad, vagy ha egyszerűen mások az elképzeléseitek az egészről, ha nem juttok közös nevezőre...

Mondani, ígérni lehet sok mindent, amíg nem laktok együtt nem tudod meg, hogy igaz-e. Mi értelme felesleges rizikókba belemenni?

Amíg csak találkozgattok mindig a legjobb oldalát látod; ki van csípve, a szobáját anyuciéknál kipucolja - vagy talán nem is ő - elmentek ide-oda, programokra... aztán majd jön a nagy megdöbbenés X év járogatás meg "eljegyzés" után, hogy milyen szar az, amikor hetekig nem juttok el sehová, amikor ahhoz is fáradt, hogy kicsípje magát, amikor nem abból áll az egész idő amit együtt töltötök, hogy bókol és udvarol, hanem a való életből, amihez mindkettőtöknek oda kell tennie magát és nem éppen gyerekjáték...

2015. máj. 5. 19:06
 29/29 anonim ***** válasza:

Nem elvart a gyerek ettol meg.. gyerek akkor jon amikor mind a ketten akarjatok.. nem a szomszed vagy az anyos fogja felnevelni!

Unokanoveremek 27-28evesen hazasodtak most szult 32evesen.;) mert most akartak! Nem. Volt elvarva

2016. jún. 22. 23:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!