Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » A barátom lebukott! Meg fogja...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A barátom lebukott! Meg fogja kérni a kezem! Ez normális ilyenkor?

Figyelt kérdés

1,5 éve vagyunk együtt. Nagyon szeretem őt, úgy érzem ő a másik felem. Tudtam, hogy korán szeretne megkérni, de azt nem, hogy ennyire. A minap elszólta magát. Úgy tettem, mintha nem esett volna le. Nem mondtam el egy barátnőmnek sem. De most hogy már tudom, hogy kb. 2-3 hónap múlva megkér így már annyira nem izgulok! Ha nem tudnám, akkor jobb lenne.

21 éves vagyok egyébként. Én még olyan 3 évet várnék ezzel legszívesebben! Nem azért, mert nem vagyok benne biztos, hanem mert ma így belegondoltam, hogy eljegyez, akkor már 2 éven belül meg kell lennie a lagzinak, utána gyerekek, és én még erre nem érzem magam késznek. Ha elutasítom, akkor az nagyon rosszul fog neki esni, amit nem szeretnék! Jegyesek, akik korán házasodtak. Bennetek is volt ilyen érzés? Később megváltozott?

2015. ápr. 30. 00:46
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
74%
Én is 21 vagyok, idén lesz az esküvőm, de legalább 4-5 évet szeretnénk várni a gyerekvállalással.
2015. ápr. 30. 07:25
 12/29 anonim ***** válasza:
80%
En mar nagyon vartam, hogy eljegyezzen, aztan meg mikor 22 eves koromban talaltam a karacsonyfa alatt egy rohadt nagy dobozt, amit csak bontogattam es bontogattam, mig vegul egy icipici ekszerdoboz kerult elo belole, akkor ki se mertem nyitni, csak neman lestem a baratomra, aki leterdelt elem - es akkor azt ereztem, hogy basszus, barmennyire is vartam ezt, igazabol meg nem vagyok ra felkeszulve. At is futott az agyamon, hogy biztosan igent akarok-e mondani, de vegul is igent mondtam, hiszen en nem tole feltem, hanem ettol a hazassag dologtol rezeltem be egy picit. Aztan persze nem hazasodtunk ossze rogton, nem is kotelezo. A gyuru egy jelzes, egy igeret. Nem vonja maga utan torvenyszeruen, hogy holnap mar az oltar elott kell allni. Mi megvartuk, hogy rendes munkahelyunk legyen, lakast vegyunk, agyilag is teljesen erettek legyunk a dologhoz es most, 4 ev utan kezdtuk el szervezni az eskuvot.
2015. ápr. 30. 07:30
 13/29 anonim ***** válasza:
62%

nem olvastam a válaszokat.

Sehol nincs megírva meddig kell jegyben járni ahogy az sincs hogy mikor kell gyereket szülni. Mi az együtt járásunk pár hónapja után tudtuk hogy össze akarunk házasodni. akkor 20 múltam (ő 21) amikor befejeztem a sulit összeházasodtunk. ennek lassan 4 éve. Gyerek még nincs de tervben van. Van olyan is aki 5 évig jár jegyben.

Különben ha minden kötél szakad egy jegyességet is fel lehet bontani (lehet szakítani)

Jó nyilván még rosszabb mint egy sima szakítás!

2015. ápr. 30. 07:57
 14/29 anonim ***** válasza:
71%

13-as vagyok! most mégis elolvastam pár választ!

nem éltünk együtt és mégis minden ok. Lehet mi vagyunk a kivétel, de az is igaz ha egyetlen tanácsot adhatnék a gyerekemnek a párkapcsolatára vonatkozólag: soha ne kösse olyannal össze az életét akivel nem veszekedett/volt konfliktusa stb. Tehát akinek soha nem tapasztalta meg a rossz/hisztis oldalát! Nálunk ez megvolt. Megtudtuk oldani a problémákat. Ezt viszont fontos hogy tudd mindenről tudtok beszélni, megbeszélni, megoldani!

2015. ápr. 30. 08:02
 15/29 anonim ***** válasza:
38%
"2 éven belül meg kell lennie a lagzinak" . Ez valami fidesz vagy iszlám előírás?
2015. ápr. 30. 09:27
 16/29 anonim ***** válasza:
55%

Ha még mindketten tanultok, nem laktok együtt akkor szerintem tényleg még korai az eljegyzés. Meg az eljegyzést is úgy jó szerintem megejteni, hogy rá max. 2-3 évre esküvő, mert ha később akkor már az eljegyzés szerintem jelentőségét veszti (de ez csak az én véleményem). A lényeg, hogy úgy csináljátok ahogy nektek jó. Ha úgy érzed várnál még vele, akkor üljetek le, beszéljétek meg, mindenképpen tisztázni kell ezt a helyzetet.

Amúgy nálunk így volt:

Ő 21 volt, én 21 mikor megismerkedtünk. 3 év 2 hónap után megkérte a kezem, majd 1,5 évre rá házasodtunk össze. Ekkor Ő 26 volt, én pedig 25. Idén augusztusban lesz, hogy 1 éve házasok vagyunk. Amúgy esküvő előtt mi albérletben már együtt laktunk több, mint 1 éve.

Sok boldogságot nektek!:-)

2015. ápr. 30. 09:44
 17/29 anonim ***** válasza:

16-os voltam.

Elírtam, szóval Ő 21 volt, én meg 20 mikor megismerkedtünk.

Amúgy mi pl. a babát későbbre tervezzük. lakásvásárlás miatt. Ha minden jól megy 5 éves tervben benne van a baba.

26/N

2015. ápr. 30. 09:46
 18/29 anonim ***** válasza:
57%

14, azt hiszem, a napi bölcsességet számomra te hoztad el ezzel : "soha ne kösse olyannal össze az életét akivel nem veszekedett/volt konfliktusa stb. Tehát akinek soha nem tapasztalta meg a rossz/hisztis oldalát! "

Minden kérdésnél, ahol arról van szó, hogy összebalhézott a kérdező a párjával, ott záporoznak a kommentek, hogy "hagyd el", "lépj le gyorsan", "válj el"... Pedig ez így igaz, ahogy te leírtad! Abban sokkal nagyobb veszély rejlik, ha nem ismerjük minden oldalát a párunknak. Nem az a tökéletes kapcsolat, ahol mindenki lenyeli a dolgokat, sose vitatkoznak, sose ütközik a véleményük, hanem az, ahol mind a két fél tisztában van vele, hogy tudja-e kezelni a másikat akkor is, ha az ki van akadva! (tudom, ez most a kérdés szempontjából OFF, de muszáj volt megjegyeznem, mert egy ekkora igazság mellett nem tudtam szó nélkül elmenni :) )

2015. ápr. 30. 10:29
 19/29 anonim ***** válasza:
72%

18! Köszönöm az elismerést! tudod erre még egy vicc is van:

"- Megvolt az első komoly veszekedésünk a férjemmel.

- Nyugodj meg kislányom, ilyen a legjobb házasságokban is előfordul!

- De anya, mit csináljak a hullával??"

egyébként kérdező az én párom egy évvel hamarabb akarta az eljegyzést, én meg közöltem hogy nem akarok olyan sokáig menyasszony lenni. (jó ok ott nem volt akkor lánykérés csak beszéltünk róla, hogy majd lesz eljegyzés meg lagzi)

2015. ápr. 30. 10:46
 20/29 anonim ***** válasza:
0%
Erről másképp vélekedsz... Gondolom, csak rögtön házasság jöhet szóba, együttélés előtte nem, ez a másképp vélekedésed? :) Hát vannak még naiv emberek, no.
2015. ápr. 30. 11:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!