Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Érdemes gyémánt gyűrűt venni?...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Érdemes gyémánt gyűrűt venni? Igaz ez a szöveg?

Figyelt kérdés

"A gyémánt egy mesterségesen felfújt árú cikk. A bányász országok kartellben tartják az árát magasan, mert annyi van belőle. Próbáld meg visszaadni az ékszerüzletben. Meglátod mennyit ajánlanak érte.

A kartellnek sok baja van az oroszokkal, mert ficánkolnak. Ezt kartellban nem lehet. A De Beers cég a fő játékos. Ausztrália is nyakig benne van.

Az angolszász országokban néhány évtizede hihetetlen kampányozással bevezették a gyémántgyűrűt, mint eljegyzési ajándékot, mintha a jegygyűrű nem lenne elég. "Diamonds are the girl's best friend..." - szólt a sláger (A gyémántok a lány legjobb barátai)

Dél-Afrikában, Namíbiában fegyveresen őrzik a felszínen található gyémántmezőket. Helikopterrel járőröznek és lövik le azokat, akik egyik éjszaka bekúsznak az elkerített területre, a nappalt a homokba betemetve hanyattfekve töltik, szívószállal lélegeznek, hogy a következő éjszaka kimenekülhessenek az "értékes" kavicsokkal.

A 60-as években a gyarmatosításból "felszabaduló" országok közül néhánynak a vezetője megpróbált kiszállni a kartellből: Nkrumah Ghánából vagy Lumumba Congóból, de megbuktatták vagy megölték őket a CIA és a belga titkosszolgálat segítségével, az Európai Értékek képviseletében.

Aztán ott van még a mesterséges gyémánt is, a cirkónium, amit csak szakember tud megkülönböztetni a valóditól, az ékszerben laikus nem.

Úgyhogy lúzer, méghozzá top lúzer az, aki gyémántra egy vasat is költ. Az erkölcsi oldaláról nem is beszélve."

ez így igaz?

van értelme 150.000ft gyűrűt venni vagy elég a cirkónium (vagy mi) ?

mindenképp valami szépet szeretnék, a cirkónia elvileg mattul idővel, nem tudom.

az a dolog se tetszik nekem hogy 20-30.000 ft-ért veszek gyűrűt, mert az nems okat "jelentene".

Eljegyzési gyűrű lehet egyben a karikagyűrű is?

2015. ápr. 28. 17:07
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
91%
En cirkoniumot szerettem volna a jeggyurumbe, de a parom ragaszkodott a gyemanthoz. 7000ft darabja otvosnel papirral (hogy valodi). A parom azert eroltette a gyemantot, mert az eljegyzesi gyurumben cirkonium van, ami rengeteget kopott. Nem csillog mar olyan szepen, elkerekedtek a veses elei. Ha gyemantot szeretnel bele es nem akarsz csillagaszati arat fizetni, akkor otvossel csinaltasd a gyurudet. Pl a gyurugyarto.hu-n rendeld meg. Ekszerboltban 20-30 ezret szamolnak a kore. Lehuzas...
2015. ápr. 28. 22:10
 12/15 anonim ***** válasza:
Utolsó, cirkónium a büdös életbe nem volt neked a gyűrűdben,legalább nézzél utána, hogy mi az a CIRKÓNIUM.
2015. ápr. 28. 22:26
 13/15 anonim ***** válasza:
A gyémánt egy értékes, idõtálló "anyag", hasonlóan az aranyhoz. Ennyi. Én ennél többet meg nem látok bele és hidegen is hagy, mert eljegyzésre karikagyürüt szeretnék, és nem ilyen köveseket.
2015. ápr. 29. 09:26
 14/15 anonim ***** válasza:

Olyan gyűrűt adsz eljegyzésre, amilyet szeretnél.

A gyémánt szép, értékes, szépen csillog. Én azt hittem sokáig, hogy karikagyűrűt szokás adni eljegyzésre (és ugye másik kézen hordani, mint az esküvő után), egyéb gyűrűt max kísérőgyűrűnek.

Nem vágnám be a durcát, ha nem gyémántot kapnék. Kimnek mi tetszik és mit engedhet meg.

2015. ápr. 29. 15:46
 15/15 anonim ***** válasza:

Én mindig eljegyzési gyűrű párti voltam, de sosem gyémánt. Számomra nem fontos.

Aztán megkérték a kezem és a párom azt mondta csináltassunk egyedi jegygyűrűt (karikagyűrűt) aztán kész lett, aztán azt mondta ő is hordani szeretné az esküvő előtt, így felhúztuk. Így a bal kezemen virít a karikagyűrűm, az eljegyzési pedig száműzve lett a jobbra :D És én mondom, minden gyémántnál jobb érzés látni a karikagyűrűt a vőlegényem ujján :)

Most már a magyar szokás híve lettem, a gyémántot meg vegye aki akarja.

2015. máj. 4. 20:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!