Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Gyerek, vagy én?
A lány azt mondta , hogy gyógyszert szed. Csak egy kérdés: Na és akkor?
Ha a párod nem akart gyereket, magának kellett volna védekezni.
Kedves kérdező!
El kell keserítselek. Hiába írta le ezeket a dolgokat a lány most,ezzel nem fordulhattok bírósághoz. Amíg még nem született meg a baba a párodnak nincs semmilyen joga,sem kötelezettsége.
Ha meg van a baba,utána ha valóban a párodé gyerek(nem tudom mikor akartok apaságit csináltatni mielőtt v miután megszületett)fordulhattok a gyermek elhelyezés miatt bírósághoz. De én sztem kizárt h egy csecsemőt ha csak nincs vmi nyomós indok(prosti az anya,drogos,stb) elvegyenek az anyjától,azért mert míg terhes volt egy ilyen levelet küldött.
Én nem dőlnék be az a fenyegetésnek sem h ha nem lesz vele a párod akkor ki megy már most Svédországba. Mert azért az nem ilyen egyszerű. Nekem is lenne Németországba rokon akihez mehetnék,de ott máshogy működik a terhesgondozás,nem lennék sem én sem pedig a baba biztosítva mivel nem dolgoztam ott egy napot sem,szóval bonyolult. Nem úgy van az,h csak elindulok és megyek.
Ha meg akkor akar menni miután meg van a baba,az sem olyan egyszerű.
Mindenesetre keressetek meg egy ügyvédet,h mik a lehetőségeitek. az a biztosabb
Apaságit mindenképp csak a születése után csinálnánk. Nem tudom, hogy a születés előtti vizsgálat hogyan működik, mennyire veszélyes, de azt gondolom, hogy még ~4 hónapot tudunk ezzel várni, nehogy komplikációk merüljenek fel, ha megbolygatják a magzatot. Nem akarok gonosz lenni, de én amúgy is úgy vélem, hogy várjuk meg, mi lesz ebből, megmarad-e a baba, hiszen a lánynak nőgyógyászati problémái vannak és a veszélyeztetett terhesség veszélye is fenn áll. Szóval várunk még, mi sül ki ebből...
Nem azt mondom, hogy én repesek az örömtől, hogy felneveljem valaki más gyerekét, de a barátnőm, aki ismeri ezt a lányt, sokat mesét róla és ő azt mondta, hogy szerinte a világ jobban járna, ha ezt a lányt elköttetnék, sose lenne gyereke, mert képtelen normálisan felnevelni és hogy amúgy meg rühelli a gyerekeket. A családja meg állítólag totálisan nem normális, Jehova tanuk a szülei, míg ő maga mindenféle fesztiválokra jár és agyba-főbe drogozik, meg iszik... Sokmindent mesélt róla a barátnőm. Igazából nem is értem, hogy ilyen lányt hogyan tudott összeszedni a párom... Lényeg a lényeg, hogy azért gondoltunk erre a lehetőségre, mert a lány kerek perec kijelentette, hogy el fogja lehetetleníteni azt, hogy a párom lássa a gyerekét és a gyereket totálisan ellene fogja nevelni. Nem tudom, mi lesz. Egyelőre egyik percben ezt gondoljuk, a másikban mást. Most még túl nagy rajtunk a feszültség ahhoz, hogy önmagunk fejével, higgadtan át tudjuk gondolni, mi legyen. Nyílván, ilyenkor az ember sokkal érzékenyebb, sokkal jobban felfújja a dolgokat képzeletben, mint ahogy később a valóságban alakulni fognak majd a dolgok. Minden esetre köszönöm a tanácsaitokat, hiszen szinte mindenki nagyon hasznos tippeket adott és jóformán minden eshetőségre fel tudunk készülni a tanácsaitokból táplálkozva!
Ez vicc. Ha a párod nem lesz hivatalosan a gyerek apja, akkor semmiféle kötelezettsége nem lesz, se gyerektartás, semmi.
Ha a párod lesz az apa hivatalosan, akkor a nőnek jár a gyerektartás... a párodnak pedig a láthatás. A bíróság által megállapított időben ha a nő nem engedi a gyereket, akkor egy telefon a rendőrségre, feljelentés, és anyuka a több tízezres bírság után elgondolkozhat. Egy csomó dologban dönthet a párod a gyerekkel kapcsolatban.
Továbbá a jelenlegi jogszabályok szerint gyerek külföldre költözéséhez kell mind a két szülő engedélye, tehát olyan nincs,hogy lelép bárhová is. Természetesen ha nincs megegyezés, a gyámhatóság engedélye szükséges, de ezt intézze anyuka, bizonyítva, hogy kint a gyerek megélhetése biztosított, továbbá a láthatásokat is megoldja. Ismerős anyuka évente négyszer repültetheti haza a gyerekeket, saját költségen.
Úgyhogy gratuláljatok anyukának a babucihoz.
Nyugodjatok meg, ha az apaság vélelme fenn áll ( a párod tett apasági nyilatkozatot/ apasági teszt) akkor onnantól neki is lesznek jogai.
Először is a kis hölgy nem akadályozhatja a láthatást amennyiben azt a bíróság megítéli és nyugi meg fogja ítélni.
Nem viheti a gyereket külföldre az apa beleegyezése nélkül (nyaralás kivétel), ha meg akarná tenni a gyámügyhöz kellene fordulnia.
Joga van a párodnak kérnie a gyermekelhelyezést, de ezt szerintem egy bizonyos kor után tegye ha csak nem veszélyeztetettnek érzi a kicsi körülményeit.
Ahogy írtál arról hogy csak a párodat fogná meg ezzel, háát nem tudom szerintem egy idő után még az is lehet hogy megegyeztek hogy hozzátok kerüljön a gyerek.
Szerintem éljetek nyugodtan továbbra is egy családként a pároddal ne ez szakítson szét titeket, és igyekezzetek minden jogotoknak utánanézni, azért nem olyan könnyű egy gyerekkel zsarolni valakit hiszen annak a valakinek alapból vannak jogai a gyermek irányába amit ha az a lány megsért könnyen ütheti a bokáját
nem semmi
tanulsag vedekezni kell sot tovabb megyek mielott megismersz valakit talan nem kene agyba bujni
A ti kapcsolatotok pedig megingott ezen is gondolkodjatok el
A no akit a parod ke.. eleg ketsegbeesett holgy volt es raadasul csont buta
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!