Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lányok! Ti mit szólnátok, ha a párotok megkérné a kezeteket 5 hónap után?
Nemet mondtam volna, és kétszer meggondoltam volna, hogy folytatni akarom-e a kapcsolatot egy olyan emberrel, aki ilyen könnyedén hoz elhamarkodott és megalapozatlan döntéseket, amiknek jobb esetben életreszólóaknak kellene lennie...
Nekem az nem fér bele, hogy felületes ismeretség alapján (mert akárki akármit mond, kiismerni egy embert nem 5 hónap, hanem inkább 5 év) ilyen következtetésekre jusson a másik.
Nagyon függ a kapcsolattól, hogy mióta ismerik egymást, a pár életkorától, így nem lehet erről egyöntetű véleményt mondani. Van, akik meg tudják hozni a döntést pár hónap után is, és ezt nem azért mondom, mert "éretlen fruska" vagyok, hanem mert ismerek ilyen házaspárt, akik azóta is együtt vannak már 27 éve, pedig voltak olyan dolgok az életükben, hogy az itt levők okosok nagyrésze már a felétől hátast dobna...
Másfelől meg tény, hogy 5 hónap alatt még "nem száll fel" a rózsaszín köd, és később szoktak jönni a problémák, mert ilyenkor még minden szép és jó és a pár mást észre sem vesz.
Hogy én mit szólnék? Attól függ, hogy korábban beszéltünk-e már róla, tudom-e hogy mit gondol a házasságról, a gyerekvállalástól, stb. Ha csak derült égből megkérne, akkor mondanám, hogy azért előtte üljünk már le ezt megbeszélni, végiggondolni higgadtan és ne a rózsaszín hercegnős mesék mintájára.
Nem örülnék, egy nagyon egyszerű okból: 5 hónap után nem nagyon ismerjük meg egymást, ahhoz legalábbis biztosan nem, hogy eljegyzés legyen.
Én úgy képzelem el az eljegyzést, hogy már összeköltözünk, és klappol annyira a dolog, hogy ne gondolkozzak minden nap azon, hogy álmában megfojtom, mert idegesít a horkolása, vagy akármi. És 5 hónap után összeköltözés is korai lenne szerintem.
Haaat eloszor is meglepodnek,boldog
nennek,es igent mondanek,mindez csak akor ha mind a keten ugy erezuk hogy igen megtalaltuk az igazit.
Gondolom ugyanazt mondanám, amit akkor mondtam, amikor az 1. hónap végén megkérte a kezem:). Igent mondtam. Nem kell rögtön házasodni. Addig vagytok jegyesek ameddig akartok. Bár olyanról is hallottam már, hogy eljegyzést tervez egy pár, de házasságot soha. Na annak nincs semmi értelme.
Mi is csak 1,5 év után házasodtunk össze. Akkor már fél éve együtt éltünk, dolgoztunk, összegyűjtöttük a pénzt az esküvőre, biztosak voltunk egymásban, szóval nem volt mire várni, és nem is akartunk várni.
Eljegyzés előtt a több éves kapcsolat sem biztosíték arra, hogy nem lesz a házasságból válás. Ismerek olyat aki 8 év után házasodott, rá 1 évre elvált. Szóval ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!