Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Lányok! Ti mit szólnátok, ha...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Lányok! Ti mit szólnátok, ha a párotok megkérné a kezeteket 5 hónap után?

Figyelt kérdés

2015. márc. 23. 14:24
1 2 3 4 5
 11/48 anonim ***** válasza:
85%
Életkortól és kapcsolattól is függ. Pl. egy 30 éves életében fél év párkapcsolat nem ugyanaz, mint egy 19 évesében.
2015. márc. 23. 15:03
 12/48 anonim ***** válasza:
61%
Bár jó emberismerőnek tartom magam, úgy gondolom, mindenki úgy mond igent egy leánykérésre, hogy meggyőződése, ismeri a másikat. Aztán óriási bukta következik a legtöbbeknél. Ha én úgy érzem, ő az igazi, azon nem változtat az sem, ha nem jegyezzük el egymást 5 hónap után.. Saját tapasztalataim alapján minden kapcsolatban évekre van szükség, mire a valós, személyiség- és hozzáállásbeli problémák felszínre kerülnek. Még abban az esetben is, ha már az első perctől kezdve küzdelmes a kapcsolat, csak a problémák addig a környezetből adódtak. Más ilyen bajokat együtt megoldani, és más a kapcsolat problémáit. Mikor komolyra fordul egy kapcsolat, szerintem illő szót ejteni olyasmiről, hogy a két fél hogyan, milyen léptékben képzeli ideális esetben a továbbiakat. Én pl. együttélés-párti vagyok, az eljegyzést 2-3 év után tartom ideálisnak, esküvő pedig megegyezés szerint.. Ha 5 hónap után ennek ellenére (vagy akár ha nem beszéltünk még a továbbiakról) megkérné a kezem, furcsállnám nagyon, és meggondolatlannak, naivnak tartanám. Mivel valószínűleg nem akarnék véget vetni az épp csak bimbózó románcnak, vagy jegeltetném a témát, vagy igent mondanék, de semmiképp sem komoly igent.. Hogyan lehetne 5 hónap után életre szóló döntést hozni? Tinédzserkoromban sem voltam ennyire gyermeklelkű. Persze lehet, hogy abból a kapcsolatból is később jól működő házasság lenne, de még évekre van szükség, hogy megismerjük egymást. Egy 5 hónap után megejtett eljegyzés pedig az égvilágon semmire sem kötelezi az embert, legalábbis én nem tartanám olyan értékesnek, mint egy pár év együttélés után történt leánykérést.
2015. márc. 23. 15:05
 13/48 anonim ***** válasza:
58%

A férjem,ahogyan elmondta nekem:

Amikor meglátott (se beszéd,se semmi)az a gondolat lepte meg,hogy ez a lány lesz a feleségem.Ugyis lett 3 év együttjárás után, viszont volt 1 év megszakitás is,mert nem tetszett nekem a karaktere,de nem hagyta magát lerázni.

Egyéni dolog,hogy kinek hogyan sikerül!

2015. márc. 23. 15:07
 14/48 anonim ***** válasza:
32%

Ha a párom 5 hónap után kért volna meg, meglepődtem volna, korainak tartottam volna, de nem furcsálltam volna nagyon. Van az az érzés, az a bizonyosság, hogy igen, mi együtt fogunk megöregedni. Mindkettőnket ez az érzés fogott el, már az első találkozásunkkor, én sosem éreztem hasonlót, szerintem ő sem, és olyan szinten összeillők vagyunk, konfliktusmentes és gördülékeny a kapcsolat, hogy nem is kérdőjelezzük meg a dolog valószínűségét. Mi együtt fogunk megöregedni és pont. Úgy vagyunk vele, hogy ennek tükrében hova siessünk? Mondjuk, az is kérdés, hogy mire várjunk, de tulajdonképpen egyiket sem tudja egyikünk sem megmagyarázni. Kell a "járás" időszak is, kell, hogy igazán kiismerjük egymást, bár a találkozásunk óta eltelt másfél évet gyakorlatilag az első héttől kezdve együtt lakással töltöttük, így valahogy úgy érzem, ez nem lesz problémás hosszú távon sem.

Kapcsolat és ember függő a dolog. A szüleim fél év járás után jegyezték el egymást, egy évre rá már házasok voltak. Nem mondom, hogy problémamentes a házasságuk, de jól megvannak. Ez szerintem baromira nem attól függ, mennyi idő múlva jegyzik el egymást.

2015. márc. 23. 15:19
 15/48 anonim ***** válasza:
53%
attól függ, mennyi idős vagy, mennyire jó a kapcsolat, mennyire ismertétek ki eddig egymást. Ha már a kapcsolat előtt is ismerősök voltatok és sok dolgot tudtok a másikról, akkor 5 hónap akár elég is lehetett egy ilyen döntéshez.Amúgy meg az eljegyzés az nem jelenti azt, hogy azonnal össze kell házasodni. Én egy jelzésnek venném arra vonatkozóan, hogy az elmúlt 5 hónapban nyújtott teljesítményem és viselkedésem annyira szimpatikus számára, hogy eltudja képzelni velem a hátralevő életét, ha ez a viselkedés állandó és nem csak megjátszás részemről :)
2015. márc. 23. 15:24
 16/48 anonim ***** válasza:
46%
Hogy kevés-e az 5 hónap erősen korfüggő....azért 30-32 évesen az ember nem akar éveket elpazarolni 2 év "járás" 3 év "élettárs" jegyesség még 1-2 év aztán hopp máris befigyel a 40. Persze mindenki maga tudja, de nekem elképzelhetetlen, hogy 38-40 évesen égessem magam azzal, hogy szólók az "élettársamnak" :-)Ezért is házasodtam fiatalon :-) 32/F
2015. márc. 23. 15:33
 17/48 anonim ***** válasza:
53%
A barátnőmnek 2 hét után kérte meg a barátja a kezét.. Nyáron lesz a lagzijuk,majd meglátjuk az évek múltán mi sül ki belőle! :D :)
2015. márc. 23. 15:53
 18/48 anonim ***** válasza:
34%

Nem mindegy, hogy öt hónapja ismerem, vagy több éve ismerem, de öt hónapja járunk.

Viszont nekem még az utóbbi is korai lenne.

Egyszerűen nem éltünk még eleget együtt, nem ismerjük egymást rendesen. Az első egy év a megismerkedés időszaka, a következő 1-2 év az összecsiszolódás. Én 25 voltam, amikor összejöttem a párommal, egy év gyakori találkozgatás után, de még így is furcsa lett volna, ha 5 hónap után elém áll ezzel. Mondjuk az igaz, hogy akkortájt már szóba került, hogy együtt tervezzük a jövőt, de más kézen fogva álmodozni közösen, mint igent mondani egy konkrét házassági ajánlatra.

Szóval az biztos, hogy nem szakítanék,és kapásból nemet sem mondanék, de megkérném, hogy tegyük el ezt későbbre. Szeretem, boldog vagyok vele, de várjunk még.

2015. márc. 23. 16:22
 19/48 anonim ***** válasza:
62%
20 eves vagyok. Szerintem nagyon megijednek es elbizonytalanodnek. Eleve nem vagyok nagyon hazassag parti, de 5 honap szerintem semmi, egy ilyen komoly donteshez. Ha egyszer megis igent mondanek, azt csak tobb ev egyuttelessel, a masik fel teljes megismeresenek tudataban tennem. Valoszinuleg nemet mondanek.
2015. márc. 23. 16:26
 20/48 anonim ***** válasza:
51%

Szerintem 5 hónap alatt még nem ismerted meg a párod rossz tulajdonságait. Akkor még annyira friss a kapcsolat, hogy mindenki próbálja a jobb oldalát mutatni.

Kb 1 év után jön el az , amikor már egyre inkább elengedjük magunkat, ami nem feltétlenül rossz. Sőt.

Én nem hiszem hogy igent mondtam volna 5 hónap után,hiába nagy volt a szerelem akkor is. Persze mi akkoriban még sulisok voltunk.

De akkor is, szerintem egy lánykérésnek nagy döntésnek kell lenni, és nem tudnám azután komolyan venni azt aki 5 hónap után el akarna venni, Honnan tudjam akkor hány lánynál tette már ugyanezt ilyen rövid idő után.

Én tartom azt hogy alaposan meg kell ismerni a másikat, hogy biztos lehess hogy vele akarod leélni az életed.

És volt már több kapcsolatom, de az első pár hónap mindig álszentebb szerintem.

2015. márc. 23. 17:20
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!