Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Komolyan itt tart a világ?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Komolyan itt tart a világ?

Figyelt kérdés
Nem rég szóba került nálunk az eljegyzés/összeköltözés/házasság téma. Mondtam, hogy én nagyon szeretném, ha végre összeköltöznénk, sőt ha szeretné, már másnap elvenném feleségül. Erre kinevetett és úgy nézett rám mintha bolond lennék. Azt mondta, hogy előbb építsük föl a saját életünket, és majd utána. De hát ő könnyen beszél! Rengeteget keres, neki ez a "saját élet építés" pár év múlva kész. Én 70 évesen se fogok egyedül ott tartani, mint ahol ő most... Szóval nem tudom ezt hogy gondolta. Sokkal jobb lenne, ha ketten építenénk föl a KÖZÖS életünket. Erre azzal jön nekem, hogy úgyis meg tudom csinálni, csak akarni kell... Hiába akarok én sokat keresni, ha a főnök nem akar többet fizetni! Nagyon fölidegesítettem magam és megmondtam neki, hogy én nem fogok évekig arra várni, hogy ő mikor gondolja meg magát! Erre még ő volt megsértődve...

2015. márc. 18. 13:31
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
52%
Most komolyan az anyagiakról, pár tízezer forintról szól a csajszinak egy házasság? Annyi a fontos, hogy együtt a közös pénzből (úgy van, a kassza közös házasságnál, annak kellene lennie) meg tudtok élni. Ha neki ez így kiütközik, akkor nem tudom egyáltalán miért jött veled össze..Mondom ezt nőként. (28/N)
2015. márc. 18. 14:39
 12/25 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem az a problémája, hogy kevesebbet keresel, hanem az, hogy tutyimutyi vagy. Én se örülnék, ha a párom azt gondolná, hogy ő nem képes elérni azt, amit szeretne (és nem csak az anyagiak terén).
2015. márc. 18. 14:48
 13/25 anonim ***** válasza:

Hm...ez a kérdés is jól mutatja a társadalmi felfogást. Ha egy férfi keres sokkal jobban, mint egy nő, az senkinek nem baj, ha egy nő, az meg mindenkinek. És ezt konkrétan úgy értem, hogy ebben az esetben még a nőnek is. Sőt kevés olyan nő van, aki fel tud nézni egy olyan pasira, aki nem lenne képes eltartani őt és a gyereküket. Egyszerűen így vagyunk programozva. És lám-lám még a marha nagy globalizáció, emancipáció és bármilyen áció sem képes ezt felülírni.

Kérdező, keress olyan nőt, aki megbecsül. Nagyjából ennyit tehetsz.

2015. márc. 18. 17:48
 14/25 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, mit kell ezen kiakadni, ez már gyakorlatilag törvényszerűség mióta világ a világ. Szélsőséges példával nézve a férfiak a szép, formás, egészséges nőkhöz vonzódnak, és kevesen érik be a szétfolyó, ragyás rohadó fogú nőkkel, míg a nők szintén az erős, egészséges fess férfiakhoz vonzódnak, és nemcsak fizikumot tekintve, hanem anyagilag is. Ugyan ki fog komolyan venni egy olyan férfit, akiben semmi ambíció, semmi tenni akarás, hanem kerek-perec kijelenti, hogy a nőre van szorulva, mert magától sose fogja még csak megközelíteni sem az ő színvonalát? Nem a pillanatnyi anyagi helyzetről beszélek, bár az sem utolsó szempont, viszont ugye nem születhet bele mindenki Krőzus családba, hanem a tutyimutyi tehetetlenségről, a belenyugvásról, a törekvés teljes hiányáról. Milyen biztonságot sugároz ez ilyen pasi és mégis ki tudna felnézni rá, ha a saját életének javítása érdekében sem képes rinyáláson kívül semmit sem tenni? Persze, hogy a nő válasza a röhögés, meg az, hogy ő inkább megteremti a saját hátterét.
2015. márc. 18. 18:31
 15/25 anonim ***** válasza:
100%

"Ha egy férfi keres sokkal jobban, mint egy nő, az senkinek nem baj, ha egy nő, az meg mindenkinek. "

Nem, nem az a gond, hogy a nő keres többet, hanem az, amilyen negatívan áll hozzá a kérdező. Semmi ambíció, semmi tenni akarás. Eleve "lúzernek" könyveli el magát, semmit nem akar tenni.

"Hiába akarok én sokat keresni, ha a főnök nem akar többet fizetni!"

Lehet tanulni, másik munkahelyet keresni, vállalkozást indítani.

A hölgynek valószínűleg a passzivitással van a baja, hogy várod a sült galambot, hogy a szádba röppenjen.

Én is nő vagyok, de egy ilyen "impotens" alak nekem sem kéne. Tegyen ő is valamit a közös jövőért.

2015. márc. 18. 18:37
 16/25 anonim válasza:
Bocsánat csak érdekel. Egy roh_adt szoval nem mondtam h nem kereshet egy nő többet. Én is nő vagyok, ba.. atok le ezért is.
2015. márc. 18. 18:41
 17/25 anonim ***** válasza:
100%

Nem, a világ visszafelé megy. Neked most, minimális pénzzel barátnőd van, házasságon gondolkozol.

Régen le kellett volna ülnöd apukával és bemutatni a bérpapírod, hogy meggyőzd, a kicsi lányát el tudod tartani megfelelő színvonalon. Ha ezt nem tudtad megtenni, szóba se állt veled.

Egyébként ez a "Hiába akarok én sokat keresni, ha a főnök nem akar többet fizetni!" mondat nálam kivágta a biztosítékot. Ébresztő, a 21. században élsz. A végzettséged, a munkád, minden csakis rajtad múlik. Ha a főnök nem akar többet fizetni, akkor esetleg lehetne egy többet fizető főnököt keresni, erre nem gondoltál?

2015. márc. 18. 19:41
 18/25 anonim ***** válasza:
54%

"hogy meggyőzd, a kicsi lányát el tudod tartani megfelelő színvonalon. "

Álljon meg a menet, nem a középkorban élünk. Nem ELTARTANI kell a kicsi lányt, hanem egyenrangú partnerként mellette lenni.

Én, nőként degradálónak érezném, ha valaki így áll hozzá, hogy engem eltartani kell. Köszönöm szépen, megkeresem magam is, amire szükségem van. Ellenben TÁRSAT keresek, nem eltartót, pótpapát.

2015. márc. 18. 20:04
 19/25 anonim ***** válasza:
100%
13-as vagyok, szerintem félreértettetek, én is megértem a lányt. Evolúciós program, hogy a férfi minimum törekvő és a jég hátán is megélő típus legyen, ne pedig egy ambíció nulla síró csecsemő. Csak azt mondom, hogy semmi a világon nem fogja megváltoztatni a nők biztonság vágyát. az se, ha a nő történetesen 500 nettót visz haza. Mert nem az a baj, ha a nő többet keres, hanem, ha a pasi annyit SE, hogy normálisan megéljenek pl gyes alatt. Szerintem ez a döntő szempont. Most az, hogy az egyik 500-at keres a másik 700-at az sehol nem gond. (ezt szélsőséges példának írtam)
2015. márc. 18. 21:48
 20/25 anonim ***** válasza:
86%

15 évvel ezelőtt még más választ írtam volna, de azóta hozzámentem és elváltam egy pont olyan embertől, mint a kérdező.

Sajnos én nem láttam azt, hogy a KÖZÖS élet felépítését úgy tervezi, hogy az én pénzem a mi pénzünk, az ő pénze az ö kis tartaléka, hiszen neki kevesebb a fizetése és nem tehet arról, hogy csak ennyit fizetnek neki, továbbá az én meglévő lakásom fele is majd közös lesz egyből a házassággal. Persze folyamatosan siránkozott, hogy neki nincs akkora fizetése, én majd úgyis otthagyom másért, stb...

Teljesen megértem a lányt, nem a pénz a lényeg, hogy majd a férfit jól lenyúljuk, hanem hogy legyen egy önálló, saját lábakon álló két fél, aki együtt dolgozik a közös életért, nem pedig az egyik fél.

Nálunk ráadásul úgy is alakult, hogy még a női szerepek is egy az egyben rám hárultak, mondván a háztartás az női munka, a gyereknevelés az női munka. Nem szóltam volna semmit a nagy jövedelemkülönbség miatt, ha a TÁRSAM lett volna, aki amíg húzom az igát ÉRTÜNK, addig nekem a háttérben segít, hogy ne este hulla fáradtan kelljen a mosogatóhoz állnom.

Bezzeg ha a nő alig keres valamit a férj meg tolja haza a pénzt és az ő berendezett lakásában élnek, ahová a nő csak két bőrönddel érkezett, akkor mindenki kiosztaná, hogy igenis este ezek után elvárható, hogy a munkában megfáradt férj elé tegye oda a vacsorát a tiszta lakásban. Ehelyett meg a nagy semmit kaptam.

Azt kell hogy mondjam, hogy a leányzónak több esze van mint nekem volt, igaza van.

2015. márc. 18. 22:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!