Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Komolyan itt tart a világ?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Komolyan itt tart a világ?

Figyelt kérdés
Nem rég szóba került nálunk az eljegyzés/összeköltözés/házasság téma. Mondtam, hogy én nagyon szeretném, ha végre összeköltöznénk, sőt ha szeretné, már másnap elvenném feleségül. Erre kinevetett és úgy nézett rám mintha bolond lennék. Azt mondta, hogy előbb építsük föl a saját életünket, és majd utána. De hát ő könnyen beszél! Rengeteget keres, neki ez a "saját élet építés" pár év múlva kész. Én 70 évesen se fogok egyedül ott tartani, mint ahol ő most... Szóval nem tudom ezt hogy gondolta. Sokkal jobb lenne, ha ketten építenénk föl a KÖZÖS életünket. Erre azzal jön nekem, hogy úgyis meg tudom csinálni, csak akarni kell... Hiába akarok én sokat keresni, ha a főnök nem akar többet fizetni! Nagyon fölidegesítettem magam és megmondtam neki, hogy én nem fogok évekig arra várni, hogy ő mikor gondolja meg magát! Erre még ő volt megsértődve...

2015. márc. 18. 13:31
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
36%
Amúgy otthon te hordod a nadrágot, mert az leírásod alapján nagyon nem így van nálatok. Előbb igazi férfinek kell lenni, és után nősülni.
2015. márc. 18. 13:41
 2/25 anonim ***** válasza:
94%

A világ nem tart sehol, de a ti kapcsolatotok úgy tűnik, "itt tart".

Szépen tisztázni kéne, ki mit vár magától, a másiktól, a közös vagy különtöltött időtől. Pláne, ha nagy anyagi különbséggel indultok. Csúnyán hangzik, de talán úgy érzi, hogy az ő hátán akarsz javítani anyagi lehetőségeiden... Kereshetsz jobb állást, vállalhatsz pluszmunkát, nem biztos, hogy milliomos leszel, de azért törekedhetsz arra, hogy minél többet összeszedj.

Szóval nem idegesen odavetve kéne ezt megbeszélni, hogy "nem fogok évekig arra várni, hogy ő mikor gondolja meg magát", hanem már jóval az esetleges eljegyzés előtt meg kellett volna beszélni, hogyan képzelitek el a jövőtöket.

2015. márc. 18. 13:44
 3/25 anonim válasza:
20%
Mit dolgozik h többet keres nálad???? Am sztem neked van igazad.
2015. márc. 18. 13:44
 4/25 anonim ***** válasza:
88%

Mindenki másképp gondolkodik. Ő az a fajta aki előbb szeretne magabiztos alapokat és csak utána családot. Manapság már nem minden lánynak a legnagyobb álma, hogy oltár elé vezessék.

Lehet, hogy ez sokaknak nem tetszik, de ennek is van alapja. Manapság egy nő már nem bizhatja magát egy férfira, hogy majd ő eltartja és kitart mellette. Sokan szeretnének megállni a saját lábukon és nem mástól függeni.

2015. márc. 18. 13:45
 5/25 A kérdező kommentje:
Még nem volt eljegyzés, most beszéltünk róla. Azt meg nem értem, hogy miért félne attól, hogy elhagynám. Sose hagynám el, nagyon szeretem, és ezt sokszor mondom neki.
2015. márc. 18. 13:51
 6/25 anonim ***** válasza:
100%
Arra még nem gondoltál, hogy nem abban nem biztos, hogy te mellette maradsz, hanem még számára kell bizonyítanod? Nem feltétlenül pénzben, hanem kitartással, elszántsággal. Le kell tenned valamit az asztalra. Pillanatnyilag ő ad be többet a kapcsolatba, és azt várja, hogy kompenzáld valamivel. Te nem veszíthetsz a kapcsolaton, ha most házasodtok, csak ő.. nyilván, ha úgy érezné, olyat kap, akire egész életében támaszkodhat, nem visszakozna.
2015. márc. 18. 13:57
 7/25 anonim ***** válasza:
88%

Aha, és ő téged?

Mert úgy tűnik, hogy nőként ő eltartja magát, építi a jövőjét, a karrierjét. Tételezzük fel, hogy boldog kapcsolatban éltek, hozzád megy, jön a gyerek. Biztos magas összeget fog kapni egy darabig, ha ilyen jó a fizetése, feltéve, ha papíron is megkeresi, de mi van, ha nem? Mi van, ha papíron minimálbéres? Ki tartja el a családot? keresel annyit, hogy magadon kívül +2 főt is eltarts?

Ilyenekre gondolhat, amikor azt mondta, hogy építsétek ki előbb a saját egzisztenciátokat.

Mert eddig úgy tűnik, te támaszkodhatsz rá (anyagilag). És ő rád?

Ennek az érzelmeket persze nem kellene befolyásolnia, de azt is mindenki tudja, hogy a pénztelenség kapcsolatgyilkos tud lenni.

2015. márc. 18. 14:14
 8/25 anonim ***** válasza:
93%

"Mit dolgozik h többet keres nálad????"

3 kérdőjel is a mondat végén. Szerinted mi extra van abban, hogy egy nő is kereshet jól?

2015. márc. 18. 14:14
 9/25 anonim ***** válasza:
53%

Kedves kérdező, aki történetesen ismét egy buta felfogású PASI ! :)

Üdv a nők világában, ahol mi (sikeresebbek) azokat a férfiakat részesitjük előnyben akik ugyanolyanok mint mi és képesek megállni a lábukon.

Bevallom, én szégyellném szó szerint eltartani a férjemet, még akkor is ha megtehetném, és megengedhetném magamnak. Nehogymár én tartsam el őt, én toljak a segge alá egy lakást meg kocsit meg minden egyéb anyagit...

Én még vagyok abban a régimódi felfogásban hogy :

- vagy a férfi teremtse meg mindezt a nőnek akivel eképzeli az életét

- közösen, de ebben az esetben a nagy anyagi különbözetek csak nézeteletéréseket szőnek (lásd a te esetedben is)

Én mindig mondogattam, és tudod, a saját káromon is megtapasztaltam (sajnos) hogy a tehetősebb réteg ha vegyül egy nem túl tehetőssel, ott idővel ebből nagy problémák lesznek...

Pedig hidd el soha életemben nem voltam anyagias, a saját bőrömön tapasztaltam meg azt hogy milyen mikor magamra számithatok, mikor már a szülői támogatás nincs, mikor már csak az én pénzem van és ennyi.

Két választás van itt is : nélkülözöl és élsz hónapról hónapra, vagy befektetesz, tanulsz, sikeresebb leszel és tehetősebb leszel, nem fogsz aggódni azon hogy következő hónapban vagy hónap végén mi lesz.

Ha ilyen anyagi problémáitok vannak MÁR, még házasság előtt, ebből szerintem jó nem fog kisülni.

2015. márc. 18. 14:27
 10/25 anonim ***** válasza:
88%
Régen rossz, ha egy párkapcsolatban előbb a saját életét akarja valaki felépíteni és nem a közöset. Egyébként azon nem gondolkodtál még el, hogy nem vagy elég számára, főleg, ha ezt a rinyálód szöveget neki is előadtad, hogy te sose fogsz felérni arra a szintre, amire ő pár éven belül? Hogy nem túl vonzó egy olyan családfő, aki már most közli, hogy gyakorlatilag a közös életben teljes mértékben rá vagytok utalva, mert te se most, se a jövőben nem fogsz tudni egyről a kettőre lépni? Szerinted egy ilyen önálló, függetlenségre vágyó, jól kereső nőnek mit tudsz nyújtani, ha már a felvetéseden is csak röhög és hülyének néz? Nyilván, mert nem veled akar közös életet építeni, hanem magának akarja megteremteni az alapokat, és ezt konkrétan ki is mondta. Eltöltesz még vele pár évet, mire ő ezt megvalósítja és akkor majd a fejedhez vágja, hogy te férfi létedre semmit se tettél hozzá a kapcsolatotokhoz? Összeköltöztök, ahol már most kibukik a hatalmas különbség, mert gondolom, ezzel az "előbb építsük fel a saját életünket" alatt nem közös kasszát ért, sőt, ha jól vettem ki a szavaidból, már itt nemet mondott. Jobban teszitek ha maradtok az ősi mondásnál: suba a subához...Amiket leírtál, nekem ugyanis nem az jött le, hogy annyira szeretne, és veled képzeli el az életét, inkább csak most jól elvan úgy, hogy veled jár.
2015. márc. 18. 14:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!