Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Komolyan ennyire megörült a...

Komolyan ennyire megörült a világ vagy csak én gondolom így?

Figyelt kérdés

Mostani Hazai "celebek" sztárok: Berki Krisztián, Gáspár Győző, LL. Junior, Gáspár Bea, Majka, Béci, Cseke Katinka, VV Cristofel, Fekete Pákó, VV Leonidasz, VV Aurelio...

Mostani Külföldi "celebek" sztárok: Justin Bieber, Miley Cyrus, Selena Gomez, BTR, Pitbull, Big Time Rush...

Mi a véleményetek erről a mostani színvonalról? Én valamelyiket csípem valamelyiket nem. De szerintem ezt bármelyik ember megtudná csinálni mint ezek. Talán a külföldiek nem is gázok, de ezek a magyar celebek borzalmasak, és ilyeneket futatt a média.

2014. máj. 28. 11:56
 1/7 anonim ***** válasza:
A színvonal? Hát az lesújtó. Jobb nem nézni a TV-t vagy csak a közszolgálatit. Borzasztóan túlpörgött ez a bulváros kultúra a kereskedelmi tévéken.
2014. máj. 28. 12:01
 2/7 anonim ***** válasza:
Kit érdekel, annak normális műsorok és énekesek is, csak ne ilyen csatornákon keresd. A celebek meg mindig a legalja karakterek voltak, nem kell csodálkozni.
2014. máj. 28. 12:13
 3/7 2xSü ***** válasza:

Valamit félreértesz. A mai kereskedelmi média célja nem az, hogy színvonalat mutasson, hanem az, hogy minél több reklámot nézz meg, mert ez generál vásárlást, amíg ez vásárlásra késztet – tudat alatt is akár –, addig a különböző cégeknek érdekük az, hogy pénzt fizessenek a reklámért, és a kereskedelmi média ebből él. Meg más fronton is rávesz arra, hogy olyan dologért adj ki pénzt, ami nem a te személyes, tényleges igényed. Pl. emelt díjas SMS-t küldesz ilyen-olyan műsorokba. (Hogy te konkrétan küldesz-e, az most lényegtelen, de neked is, nekem is ezt kínálják fel.)

A minőség teljesen mindegy. Teljesen mindegy hogy tetszik-e amit látsz, vagy sem, a lényeg, hogy fogyaszd ezt a tartalmat, és közben nézd a reklámot, ami miatt esetleg egy kicsivel drágább mosóport emelsz le a polcról, anélkül hogy meg lennél róla győződve, hogy az tényleg jobb-e, mert egyszerűen elhiszed a reklámot, hogy az jobb. Vagy veszel valami olyat, amire amúgy semmi szükséged nem lenne. Szóval mindegy, hogy tetszik-e neked az adott dolog.

> Én valamelyiket csípem valamelyiket nem

De ismered őket, ha róluk van hír, megnézed, látod őket a TV-ben, és ez a lényeg. Én a 2/3-ukat nem ismerem, de a maradék 1/3 is hidegen hagy, ha mondjuk a neten böngészve látok róluk egy-egy hírt, nem érzek késztetést arra, hogy elolvassam. Akit ismerek azt sem én akarom ismerni, egyszerűen csak szembe fújta a média, így találkoztam vele. Nem baj ez, különösképpen nem zavar, csak hát nem érdekel. Van itt pl. „zenész”, meghallgattam mondjuk Justin 2 számát, ha már ennyi helyen köszön vissza a neve, de nem láttam benne fantáziát, így nem hallgatom, és nem is nagyon érdekel, hogy milyen zenét játszik, pláne az nem, hogy mi erről mások véleménye. Ő egy termék, olyan termék, amit én nem fogyasztok.

Sőt a médiának egyenesen érdeke, hogy hozzászoktasson az értéktelenséghez. Miért? Egyrészt így a reklámok is lehetnek értéktelenek, nem fog feltűnni a kontraszt. Másrészt nem lehet mellényúlni. Ha a nézők, hallgatók, olvasók hozzászoknak a minőséghez, akkor azt a minőséget biztosítani kell. Ha megszokták a minőség hiányát, akkor nem kell törekedni minőségre, teljesen mindegy milyen minőségű az, amit tartalom címszóval előállítanak, te hozzászoktál, hogy ez ilyen, és megeszed.

Ez ilyen. Nem kell ettől feltétlenül kikapcsolni a TV-t, még ha én ezt is tettem, mert sokkal értékesebb tartalmat is találok, nem sok időm marad „unatkozni”, de nem kell feltétlenül kikapcsolni a TV-t, menekülni a bulvár médiától. De jó észben tartani, hogy mi a céljuk, jó észben tartani, hogy milyen tartalmat akarnak ők kínálni neked. Illetve mikor vásárolsz, pontosan tudnod kell, hogy milyen valódi igényed van. Valóban fontos, hogy hány megapixeles a telefonodban a fényképezőgép, ha amúgy évente csinálsz 4 fotót, és azt sem nézed meg soha, és ha amúgy van egy külön fényképezőgéped, amit viszel magaddal a nyaraláshoz? Valóban szükséged van X márkájú ruhára, ha az amúgy 3-szor annyiba kerül, de nem 3-szor tartósabb. Valóban szükséged van akár autóra? Nekem is volt ilyen vágyam, hogy ha majd egyszer…, akkor veszek egy autót. Ma simán eljutok bárhova tömegközlekedéssel, gyalog, de ha még havi 10 000 Ft-ot költenék taxira, akkor is évtizedekig eltaxizgatnék abból a pénzből, amit autóra költenék. A tömegközlekedés, gyaloglás ugyan lassabb, de hova siet az, aki amúgy rendszerint unatkozik? Félre ne érts, van, akinek valóban szüksége van rá, sőt sok ilyen ember lehet, de ez ésszerű mérlegelés kérdése kell, hogy legyen, és nem divaté, szokásé… A lényeg, hogy magad tudd felmérni azt, hogy valamire valóban szükséged van-e, észérvek szólnak-e a megvásárlása mellett, vagy csak érzések, vágyak miatt akarod megvenni, amiket isten tudja mi indukál.

2014. máj. 28. 12:28
 4/7 A kérdező kommentje:
Oké én értem de már kicsit zavaró hogy már a csapból is ezek folynak.
2014. máj. 28. 13:49
 5/7 anonim ***** válasza:
2014. máj. 28. 14:19
 6/7 A kérdező kommentje:
Jah bocsánat kifelejtettem Gáspár Győzike testvérét Gáspár Zsoltit.
2014. máj. 28. 14:22
 7/7 2xSü ***** válasza:

> Oké én értem de már kicsit zavaró hogy már a csapból is ezek folynak.

Ez elég fura hozzáállás, hiszen ahogy #5 válasza is rávilágít, te vagy az egyik csap, és nem csak csepegsz, hanem ömlik belőled.

2014. máj. 28. 15:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!