Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy is megy a leánykérés?
Nos a lényeg annyi, hogy nem vagyunk túl régóta együtt a barátnőmmel és apósomékkal nem túl jó a viszonyunk. Biztos vagyok benne, hogy a barátnőm is tart egy kicsit attól, hogy nem gondolom elég komolyan, ahogy apósomék meg méginkább remélik, hogy ennek hamar vége lesz. Na először leszögezném, hogy nem elhamarkodott döntés és a negatív kommenteket mellőzzétek!! A kérdésem, hogy hogy is kérjem meg a kezét? Én úgy gondoltam, hogy egy vasárnapi nap átmegyek, elmegyünk templomba, ahogy szoktunk, utána leülünk ebédelni, majd ebéd után, amikor ott vannak após-pajtásék is, letérdelek elé és megkérem, hogy kösse össze velem az életét. Egy a bökkenő... Veszek egy karika-gyűrűt, eljegyzési gyűrűt, most tökmindegy milyen gyűrűről beszélünk, a lényeg, hogy veszek egy gyűrűt. Akkor egy párt vegyek? Mikor felhúzom az ujjára, ha igent mond, akkor vegyem elő zsebből az enyémet és húzzam fel magamnak is, vagy hogy? :D Nem nagyon tudom, hogy mi a szokás. Magamnak ne is vegyek, és majd lesz később, vagy mi legyen? Előre is köszönöm a válaszokat! :)
Üdv: Egy 21 éves srác.
:D Kérdező, jót mosolyogtam az utolsó válaszodon. Én értem a logikádat, hogy mit miért akarsz úgy csinálni, ahogy, és szerintem sok további kellemetlenségtől óvod meg magad, ha ha a barátnőd ott, mindenki szeme láttára megmutatja, hogy képes lesz elhagyni érzelmileg is a családi fészket, és kiállni melletted.
A kérdésedre válaszolva: én is a köves gyűrűvel kérném meg a helyedben, a karika gyűrűket majd együtt válasszátok ki, mert azt fogjátok egész életetekben viselni. Majd a karika gyűrűket esetleg egy eljegyzési vacsora keretében fel tudjátok húzni.
Na én megfejtettem a szituációt.
A srác 21, a lány kb. 18. Együtt vannak már hosszú hónapok óta (kb.3), és elképzelhetetlenül, hihetetlenül szerelmesek. Nem tudnának élni egymás nélkül, a csaj már a fogamzásgátló szedését is abbahagyta, hiszen közös gyermekeket szeretnének. Heti 2 nap együtt alszanak, tehát ők tudják milyen az együttélés, sőt, már rántottát is megtanultak sütni egymásnak, úgyhogy úgy érzik készen állnak az Életre. A srác annyit se tud az eljegyzésről, hogy milyen gyűrű kell hozzá, de ha valaki azt mondja, hogy gondolja át a dolgot, fel van háborodva, hogy nem ezt kérdezte. Én borzasztó rosszul érezném magam ha a családom előtt kérne meg a párom. Ez kettőnkre tartozik. Ráadásul ez általában egy örömteli esemény, amit heves érzelemnyilvánítások követnek, amiket nem szívesen csinálnék a szüleim előtt.
Tudom, hogy bunkó volt a hozzászólásom, de gondold át, hogy milyen helyzetbe hozod magatokat. Egy ilyen pár hónapos kapcsolatból a legtöbb esetben nem az lesz amit most gondoltok. Nem egy gimis osztálytársam volt, akik már az esküvőjük minden részletét megbeszélték, az összes gyerek nevét kitalálták, aztán kb. 4 hónap járás után szétmentek.
Tehát: ismerjétek meg egymás családját -> dolgozzatok -> költözzetek össze -> 1 év együttélés után minimum, ha még mindig szereted, akkor kérd meg. Ez így egészséges. Amíg nem laktok együtt nem ismeritek egymást. Tudom, hogy ezt ti nem így gondoljátok, de hinni kéne az idősebbeknek, nem mindenki hülye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!