Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nem szokványos leánykérés?
Nem mondanám, hogy a jó értelemben nem szokványos, de azért megírom, hogy nem mindenkinek jön be pl. az ilyen típusú lánykérés.
Én mindig romantikus típus voltam, elképzeltem hogy a Budai Várban, vagy nyaralás alatti holdfényes séta alkalmával kér meg a párom, szóval izgatottam vágytam egy IGAZI lánykérésre.
Férjem családja hagyományos típus, abban az értelemben, hogy após az úr a háznál, fekszik és anyós kiszolgálja, ő dönt mindenben, asszonynak konyhában a helye és pénzzel ne foglalkozzon, stb. stb. Mindenbe beleszól, mindig okosabb mindenkinél.
Szóval áthívtak minket családostól (az én szüleim totál az ellentétük: modernek, és egyenrangúnak tartják a nőt és a férfit, nem szeretik a konzervatív dolgokat), és beszélgettünk, ettünk, ittunk, párom kiment a szobából. Egyszercsak após mondja apunak: Kérnék tőled valamit. Apu kérdi: Tőlem? Mit?
Após: A lányod kezét.
Apu mondanom sem kell, csak lesett, és poénból megkérdezte: Magadnak?
Volt egy kis nevetés, de após nagy komolyan mondta, hogy a fiam számára. Párom meg bejött (ma már a férjem), kezében egy csokorral és várt. Kérdezi após: Mi a válasz?
MIre én a páromnak: nem is tettél fel kérdést! (én ugyanis azt vártam, legalább ő is megkérdezi vagy valami, mint a filmekben).
Magyarán após ragaszkodott ahhoz, hogy a lánykérést sem a fia intézze, és én, hanem abban is az ő keze legyen........nekem kínos volt és kellemetlen, mert egy ilyen intim és romantikus pillanatot kettesben képzeltem el, nem apósék tekintetének kereszttüzében, a megdöbbent szüleim előtt, főleg nem úgy, hogy nem is a párom kér meg, hanem konkrétan az apja - az én apámtól.
Szóval, bár már házasok vagyunk, gyerek is van, egész életemben kis csalódással fogok visszagondolni a lánykérésem kellemetlen perceire. Bosszant hogy a férjem akkor nem állt ki amellett, hogy ő kérhessen meg (ő azt akarta ugyanis), és az is, hogy ebből az szép dologból egy ilyen kusza és fura jelenet lett......így leírva nem igazán jön le, de após ült a fotelben (még csak fel sem állt), mint egy király, apámék értetlenkedve néztek, párom meg némán várt, a tőle el sem hangzott kérdésre egy választ. Csalódás volt, de gondoltam leírom, hogy aki szintén ilyet tervez, nem biztos, hogy a menyasszony díjazni fogja :)
A német autópályán hazafelé, miután szinte úgy kellett megszöknünk a volt munkahelyünkről, annyira nem jött össze a dolog.
Az biztos, hogy akkor és ott, hullafáradtan erre nem számítottam. De örültem. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!