Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Hogy is megy a leánykérés?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy is megy a leánykérés?

Figyelt kérdés

Nos a lényeg annyi, hogy nem vagyunk túl régóta együtt a barátnőmmel és apósomékkal nem túl jó a viszonyunk. Biztos vagyok benne, hogy a barátnőm is tart egy kicsit attól, hogy nem gondolom elég komolyan, ahogy apósomék meg méginkább remélik, hogy ennek hamar vége lesz. Na először leszögezném, hogy nem elhamarkodott döntés és a negatív kommenteket mellőzzétek!! A kérdésem, hogy hogy is kérjem meg a kezét? Én úgy gondoltam, hogy egy vasárnapi nap átmegyek, elmegyünk templomba, ahogy szoktunk, utána leülünk ebédelni, majd ebéd után, amikor ott vannak após-pajtásék is, letérdelek elé és megkérem, hogy kösse össze velem az életét. Egy a bökkenő... Veszek egy karika-gyűrűt, eljegyzési gyűrűt, most tökmindegy milyen gyűrűről beszélünk, a lényeg, hogy veszek egy gyűrűt. Akkor egy párt vegyek? Mikor felhúzom az ujjára, ha igent mond, akkor vegyem elő zsebből az enyémet és húzzam fel magamnak is, vagy hogy? :D Nem nagyon tudom, hogy mi a szokás. Magamnak ne is vegyek, és majd lesz később, vagy mi legyen? Előre is köszönöm a válaszokat! :)

Üdv: Egy 21 éves srác.

2015. márc. 5. 09:28
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
79%

akkor arra válaszolj h miért is akarsz elvenni eg yolyan kislány (igen azt!) aki fosik attól hogy apucinak nem tetszik a pasija?

csak mondom h ha szülők előtt kéred meg, tutira félelemből nem mond igent, de jobb is, milyen "Nő" már az ilyen :D

2015. márc. 5. 10:06
 22/35 anonim ***** válasza:
0%
Kamuzo troll.
2015. márc. 5. 10:11
 23/35 anonim ***** válasza:
38%

NEM kell letérdelni, mert az nagyon komikus! Nem kell gyűrűt sem venni, mert az amcsi szokás.

Először kérdezd meg a lányt, hogy feleségül akar-e menni hozzád? Ha igent mond, akkor megkérted a kezét.

Ezután, ha ő is helyesli, megkérheted az apjától is. Akkor megbeszélhetitek, mikor legyen a hivatalos eljegyzés, és megveszitek a karikagyűrűket. Mellé vehetsz, ha akarsz kísérő gyűrűt is.

Ez a hagyományos magyar szokás.

De ha akarod, akkor követheted az amcsi szokást is. Ma úgy is az a divat.

2015. márc. 5. 10:15
 24/35 anonim ***** válasza:
74%

Persze, hogy nem a kérdésre kapsz választ, mert senki (ahogy após sem) gondol komolyan egy 21 éves kiskakast, aki a lánykérést kb. erődemonstrációnak szánja a gyereklány választottja szülei előtt.

A lánykérést akkor szokás megejteni, ha a két fél kapcsolata olyan komoly, hogy apuci-anyuci sem szólhat már bele a felnőtt (!) gyerekek terveibe.

2015. márc. 5. 10:16
 25/35 A kérdező kommentje:

Na jó. Úgy tűnik már nem kapok értelmes válaszokat. Gőzötök sincs, hogy mibe vagyok és ez a kapcsolat milyen. Én tisztában vagyok vele és nincs szükségem a párkapcsolati tanácsokra. Nem ilyen jellegű volt a kérdésem. Az a baj, hogy már ezen az oldalon is, 10-ből 1 ember válaszol konkrétan a kérdésre... Ha felteszem a kérdést, hogy: A kutyák szoktak szekszelni?

A válaszok ilyenek lennének:

1. Milyen kutyád van?

2. Perverz állat.

3. Te szoktál?

4. Te beteg vagy.

5. Még szarni is.

6. Mennyi idős a kutyád?

7. Te mennyi idős vagy?

8. Tanulj meg írni! Nem szekszelni, hanem szexelni.

9. Idióta.

10. IGEN!

Szóval 10-ből 1 ember írja le konkrétan a választ. Még egy napig fent hagyom a kérdést, hogy érkezik e normális válasz, de utána letörlöm. Mivel több kommentet már lehet nem írok, így a segítséget nyújtó válaszolóknak köszönöm!! :)

2015. márc. 5. 10:33
 26/35 anonim ***** válasza:
Es az eskuvot ki fizeti? Ki kiseri be, ha az apja ell3ned van. Hova koltoztok es mibol eltek, ha az apja jogosan kiteszi otthonrol ezek utan?;)
2015. márc. 5. 10:45
 27/35 anonim ***** válasza:
68%

Basszus, hagyjátok már abba! A gyűrűről kérdezett ez a szerencsétlen, nem az após megszelídítéséről, sem pedig a leendő felesége eltartásáról. Annyit tudunk róla, hogy 21 éves, szerelmes és a lány szülei totál gyökér módon állnak hozzá a lányuk életéhez. Honnan tudjátok, hogy 1. neki milyen családi háttere van, 2. dolgozik-e, 3. hol élnek most, együtt-e, külön-e, szülőkkel-e, 4. akarja-e egyáltalán rendezni apóssal a viszonyt?

Gondolkozzatok már, mielőtt papolni kezdtek!

Kedves kérdező, vegyél egy szép köves gyűrűt, kérd meg a barátnőd kezét és legyetek nagyon boldogok! Papára meg tessék tojni nagy ívben! :)

2015. márc. 5. 10:48
 28/35 anonim ***** válasza:
32%
A világból kiszaladtam volna, ha a szüleim előtt, vasárnapi ebéd után letérdel a férjem, és felhúzza az én és a sajat újjára is a karikát. Ez nem így működik. Vegyél egy szép kis köves gyűrűt, nem kell drága legyen, jelképes is jó. Kérd meg a kezét kettesben, otthon, vagy valami romantikus helyen, ahogy akarod. EZUTÁN, ha akarjátok, tarthattok családi körben is eljegyzést, ahol megkéred az apjától is, karikagyűrűt is húzhattok, de semmiképp sem ezzel kezd. Előbb tőle kell megkérdezni.
2015. márc. 5. 11:20
 29/35 anonim ***** válasza:
70%

Azért nem lehet konkrét válaszra szorítkozni a kérdéseddel kapcsolatban, mert maga a kérdés olyan alapszituációt feltételez, amivel a többség nem tud azonosulni.

A kutyás példára visszatérve: te azt kérdezed, a Hold-béli kutyák szeretik-e a csontot? Aztán csodálkozol, hogy "konkrét válasz" helyett azt kapod, hogy nincsenek Hold-béli kutyák.

Lánykérés normáliséknál úgy zajlik, hogy amikor már évek óta együtt vagytok, esetleg már együtt is éltek, akkor kettesben megkéred, vagy akár csak megbeszélitek (gyűrűvel, vagy anélkül). Aztán egy családi ebéd keretében a szüleitől is megkéred, de ennek már semmi jelentősége nincs.

2015. márc. 5. 11:29
 30/35 anonim ***** válasza:
Igazából erre nincs szabály, ahogy nektek szimpatikusabb. Nekem úgy lenne megfelelő, ha annyiban módosítanám, hogy templom után elmennénk kettesben sétálni a barátommal, ahol megkérdezné, hogy hogyan legyen a jövőben, mert ő úgy érzi, hogy szeretne megházasodni, és hozzá mennék-e? Nem kell se gyűrű, se letérdelés, mert mindkettő borzasztó giccses és csöpögős amcsi szokás. Én igent mondanék és otthon is a szüleimnél bejelentené a most már vőlegény, hogy szeretne elvenni és a család is áldását adja-e rá. Aztán közösen megvennénk a karikagyűrűket.
2015. márc. 5. 11:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!