Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Hogy is megy a leánykérés?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy is megy a leánykérés?

Figyelt kérdés

Nos a lényeg annyi, hogy nem vagyunk túl régóta együtt a barátnőmmel és apósomékkal nem túl jó a viszonyunk. Biztos vagyok benne, hogy a barátnőm is tart egy kicsit attól, hogy nem gondolom elég komolyan, ahogy apósomék meg méginkább remélik, hogy ennek hamar vége lesz. Na először leszögezném, hogy nem elhamarkodott döntés és a negatív kommenteket mellőzzétek!! A kérdésem, hogy hogy is kérjem meg a kezét? Én úgy gondoltam, hogy egy vasárnapi nap átmegyek, elmegyünk templomba, ahogy szoktunk, utána leülünk ebédelni, majd ebéd után, amikor ott vannak após-pajtásék is, letérdelek elé és megkérem, hogy kösse össze velem az életét. Egy a bökkenő... Veszek egy karika-gyűrűt, eljegyzési gyűrűt, most tökmindegy milyen gyűrűről beszélünk, a lényeg, hogy veszek egy gyűrűt. Akkor egy párt vegyek? Mikor felhúzom az ujjára, ha igent mond, akkor vegyem elő zsebből az enyémet és húzzam fel magamnak is, vagy hogy? :D Nem nagyon tudom, hogy mi a szokás. Magamnak ne is vegyek, és majd lesz később, vagy mi legyen? Előre is köszönöm a válaszokat! :)

Üdv: Egy 21 éves srác.

2015. márc. 5. 09:28
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
37%

Neki adj egy köves gyűrűt, magadnak semmit.

Én elnevetném magam és furának érezném, ha a párom utána felhúzni a maga ujjára egy gyűrűt vagy bármi ilyesmi.

Most ő kapjon gyűrűt, ezzel megpecsételed a szándékot és kész.

Majd az esküvőn lesz neked is gyűrűd, és akkor közös karika lesz.

2015. márc. 5. 09:50
 12/35 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy mit csinálok és nem az volt a kérdésem, hogy miként javulhatna apósommal a kapcsolatom. Ne játszatok családterapeutát, inkább a tényleges kérdésemre válaszoljatok, ha már válaszoltok. Köszi :)
2015. márc. 5. 09:51
 13/35 A kérdező kommentje:
Rendben van. Szerintem is így legtisztább, de örülök, hogy ez megerősítést is nyert :)
2015. márc. 5. 09:52
 14/35 anonim ***** válasza:
73%
Mondjuk a komolyság szempontját nézve, pont, hogy akkor lennél a szemükben komoly, ha eléjük mernél állni a barátnőd nélkül, és közölnéd apósjelölttel a szándékaid. Az én vőlegényem is így tett, bár tény, hogy őt kedvelik a szüleim, és mindenki számított a lánykérésre, hiszen már 2 éve együtt is éltünk. (És a lánykérés maga kettesben történt, nem pedig a szülők előtt.) Szerintem szedd össze a bátorságod, és mondd el a szülőknek, hogy mi a terved. Ha nem így teszel, akkor egy újabb támadási felületet adsz, hogy azt gondolják, nem vagy elég bátor és tiszteletlen is vagy. (A leírásod alapján, hogy templomba jártok stb, úgy gondolnám, hogy eléggé hagyománykövetők lehetettek és a szülők is.)
2015. márc. 5. 09:54
 15/35 anonim ***** válasza:
53%

Sima egyköves gyűrűt vegyél, de ha beírod a Google be hogy lány kérő gyűrű akkor kiad ezret.

Okes, hogy te igy gondolod, de akkor se valami romantikus ebéd utan apósek elott megkérni a lányt. Nekem tuti kínos lett volna, sokkal jobban örülök hogy egy kettesben töltött romantikus szep esemény volt, egy örök emlék.

2015. márc. 5. 09:55
 16/35 anonim ***** válasza:
14-es vagyok, azt kifelejtettem, hogy ha nem-leges válaszra számítanál a szülők részéről, akkor ne engedélyt kérj, hanem úgymond próbáld meg tájékoztató jellegűen elmondani mit is szeretnél, és kész. Lehet ez egy délelőtt is, délután pedig megkéred a párod kezét. (Hozzátenném nekik azt is, hogy reméled titokban tudják tartani, bár nem hiszed, hogy képekes lennének a lányuk örömét, meglepetését előre elrontani.) Ezzel célozgatva, hogy helytelen lenne ha elkezdenék lebeszélni, vagy elmondanák hogy mit szeretnél.
2015. márc. 5. 09:56
 17/35 A kérdező kommentje:
Az utolsó válaz megint nem válasz a kérdésemre. Köszönöm, hogy ezt is leírjátok, de én élek ebbe és tudom, mit csinálok, mi az okos. Ismét megkérek mindenkit nyomatékosan, hogy a kérdésemre agyjatok csak választ, ha írtok és ne másra. Átgondolom, ha ez nektek megfelel, de innentől kezdve nem válaszolok, nem írok köszönetet sem semmit az olyan válaszokra, amik nem a kérdésemre irányulnak.
2015. márc. 5. 09:57
 18/35 A kérdező kommentje:
Rendben. Ezen elgondolkodok. Köszi.
2015. márc. 5. 09:58
 19/35 anonim ***** válasza:
50%

sztem após majd félrenyeli a pulykacombot az ebédnél :)

am együtt laktok?

gondolom nem.

lagzit meg majd apuka fizesse? :D

2015. márc. 5. 10:02
 20/35 A kérdező kommentje:
Megint nem a kérdésemre válaszoltak.
2015. márc. 5. 10:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!