Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Külföldi álmok miatt szétmenni? Mi lehetne a megoldás?
Sziasztok. 23 éves lány vagyok, a barátomat 2 éve ismertem meg. Szóbakerült már a házasság, ő 30 éves lesz és egyre többször beszél arról, hogy neki szüksége lenne egy családra és kérdezgeti, mit gondolok arról, ha hozzámennék. Én szeretném leszögezni, hogy baromira szerelmes vagyok, nagyon sokat álmodoztam róla, mert korábban még elérhetetlennek tűnt. Úgy éreztem már akkor is, mikor még nem voltunk együtt, hogy ő lehetne az igazi, azóta is tökéletes fiúnak gondolom, akármit is tesz.
Én tavaly diplomáztam és mindig is a terveim közt szerepelt, hogy ha a sulinak vége, külföldön folytatom tovább a munkát (tudni kell, hogy csak félig vagyok magyar, mindig is vágytam rá, hogy a lehetőségeimet kihasználva kint is megpróbálok karriert építeni, ráadásul az én szakmámban nem annyira a diploma számít, így ezt csak "kötelességből" csináltam végig). 3 évig folyamatosan építettem az itthoni kapcsolataimat, rengeteget dolgoztam azon, hogy szerezzek némi elismerést a munkáimmal és aztán tudjak nyitni másfelé felé, amíg fiatal vagyok. Most kaptam egy lehetőséget, tovább tudnék tanulni kint és mivel tavaly nyertem egy külföldi pályázatot, felkérést kaptam egy állandó projekthez is. Többször beszéltünk már erről a barátommal, de ő annyira jól elvan itthon és kiépítette az itteni dolgait, hogy akármennyire is rugalmas, nem szeretne elmenni. Nem próbálom meg győzködni sem, mert tudom, hogy itt vannak a barátai, a lakás, ugyanazon a területen dolgozik, ahol én és ő ebben itthon nagyon sikeres. Szóval én elmennék, de távkapcsolatban nem hiszek és nem tudom, mit tegyek. Nagyon fontos a család és hiszek abban, hogy ha egyszer rátalálunk a nagy szerelemre, nem érdemes eldobni semmi miatt, de azért még elég fiatal vagyok és félek, hogy leragadok egy dologban és mindig azon gondolkodom majd, de jó lett volna, ha kipróbálom magam máshol. Volt már valaki hasonló helyzetben? Mi lehetne a megoldás?
Nos én nem olvastam a többiek válaszát. Ha úgy érzed, menned kell, menj, ha tényleg annyira szeretnéd őt, hogy kész lennél feladni érte ezt a külföld dolgot, akkor fel sem merült volna a kérdés. Ha pedig eléggé szeretitek egymást, akkor vagy végül hazajössz, vagy ő fog utánad menni. Ha pedig szétmentek, hát mégsem ő volt az igazi :)
Akárhogy is döntesz, sok sikert és ne bánd meg!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!