Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Barátnőm mindig más férfiakért van oda, pedig mindent megteszek érte. Ezt miért csinálja?
3 éve vagyunk együtt, a kezét nyáron kértem meg. Csomó közös élményünk van, együtt élünk, mégis úgy érzem, hogy csak azért van velem, mert biztos pont vagyok. Ő művészeti pályán van, sok férfivel van körülvéve és mindig sokat beszél róluk, megismer valakit folyton és nem tesz arra utalást, hogy bejönne neki, de isteníti a tehetségét. Teljesen más világ, mint amiben én mozgom, én orvosi pályára készülök. Nincs annyi újdonság, nem ismerek meg annyi új embert és épp ezért nem mindig érezzük át a másik helyzetét. Nekem csak a férfiakkal van gondom, félek, hogy ha valakinek a munkássága nagyon tetszik neki, akkor később beleszeret. Mindig mondja, ők mennyire lazák, mennyire szeret velük lenni. Olyan, mintha lenne egy tőlem teljesen különálló élete, amihez én nem tudok felérni.
Leginkább nőket kérdeznék, hogy ti miért beszéltek annyit más férfiakról a barátotok előtt, ha szeretitek?
Orvosfeleségnek lenni nagy áldozatokkal jár. Ha nem rajong érted, szerinted meg fogja hozni azokat?
Művészek... Ha nem vmely politikai oldal pincsije, a 0 egzisztenciával egyenlő. És ő ezekért rajong? Pfhh...
Majd megismersz egy értelmes szép medikát, remélem, és könyebb lesz az életed.
Szintén művészi pályán vagyok, szóval átérzem a barátnőd helyzetét, de a tiédet is.
Az efféle "rajongást" nem kell mindig túl komolyan venni. A művészi szempontból inspiráló emberek nagyon fontosak egy alkotónak, de ez nem jelenti azt, hogy valaha is olyasmit érezne, vagy akár átfutna a fején, ami ténylegesen elfogadhatatlan egy kapcsolatban. Nekem is van olyan férfi kollégám, nem is egy, akit nagyon nagyra tartok, akinek az esze, tehetsége lenyűgöz. Aki inspirál, amikor közös munkát végzünk. És igen, ezt időnként meg is osztom a párommal, épp úgy, ahogy elmesélek neki bármi mást a munkahelyi dolgokról.
A probléma szerintem ott lenne, ha emellett őrá nem tudnék legalább úgy, vagy még inkább felnézni a tudása, szellemi ereje, vonzó lénye miatt, vagy ha ő ezt nem érezné. Nem tudom, mennyit beszél a menyasszonyod ezekről a férfiakról, de nyilván túlzás lenne, ha minden este másokról áradoznék itthon. Biztosan az én pasimnak is elege lenne belőle. De mivel mondjuk 10 százalékban beszélek másról, és 90-ben vele éreztetem, hogy ő a legjobb nekem, nem kell rosszul éreznie magát emiatt. Nálatok is szerintem inkább ez az aránytalanság lehet bántó. (Hidd el, sokkal veszélyesebbek azok a pasik, akikről egy nő NEM beszél otthon...!)
Ahogy előttem mondták egy művész számára fontos, hogy inspiráló emberekkel találkozzon és ezt szeretné veled megosztani. Eddig ok a dolog, de vajon ő fordít-e elég figyelmet arra, hogy mondjuk a te tanulmányaiddal kapcsolatban milyen élményeid vannak?
Nekem az a tapasztalatom, hogy a művészi pályán lévő emberek sokszor elvontak, más síkon mozognak, mint a "reálos" foglalkozású emberkék és ez okozhat némi problémát.
Amúgy említetted már neki, hogy miket érzel ezzel kapcsolatban? Meg kell tudnotok beszélni ezeket a dolgokat, elvileg házasodni készültök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!