Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szokatlan a megszólítás. Ti természetesnek vettétek?
Egyidősek vagyunk veletek, jövő augusztusban fogunk házasodni, tavaly szilveszterkor kérte meg a kezem. (Mi három éve vagyunk együtt.) A vőlegény kifejezést már megszoktam, bár kettesben néha azt mondom neki, hogy a "barátom" én meg a "barátnője" vagyok, egyszerűen csak mert ezek rövidebbek, meg egyszerűbbek. A férj most elég szokatlannak tűnik, de biztos jobban fogom szeretni, mert elég rövid és nem is hangzik olyan komolytalanul, mint a többi.
A lényeg, hogy szerintem hamar megszokod ezeket a dolgokat. :)
Mi26 évesek voltunk amikor házasodtunk sosem hívtuk egymást vőlegénynek, menyasszonynak. Egyébként is feleslegesnek tartottuk úgy megszokni, hiszen az nagyon átmeneti időszak.
Én most 1,5 év után után lezdek ráállni a féjem kifejezésr, az új munkahelyem miatt( eddig ha vot valami, csak a nevét mondtam, hogy vele, az új helyen ha valami volt, akkor nem mondhattam, ha épp volt olyan ott, aki nem tudta mi a neve.. Tehat fokozatosan átállnam
A férjem meg mindig a parjának hív.. Ha van valami, és fobtos, akkor mondja, hogy a felesége intézte, vagy jön érte..stb
Barát/barátnőnek nem nagyon hívtuk egymást, ezt szerintem tinikorban, max egyetemig állja meg a fejet, utana furán hangzik( ez csak szemelyes vélemény)
Egyébként, nekünk is kb ennyi idő után keruült szóba az eljegyzés, de azért később került rá sor, akkor amikor már komolyan gondoltuk,és ki is tűztük a dátumot,addigra megszokod talan a gondolatot.
Mondom én jóval a hazasság utan szoktam meg, és régebb őta,voltunk együtt21 évesen jöttünk össze
27 évesek vagyunk, 2,5 éve volt az esküvőnk.
Nekem nem állt rá a nyelvem a vőlegény-menyasszony megszólításra.
Igaziból még a férjem-feleségem is fura. Imádok házas lenni és őrülten szerelems vagyok a férjembe, és jó belegondolni, hogy én feleség vagyok, de mások előtt pl. munkahelyen olyan furán hangzik.
Én fiatalabbnak nézek ki, és sokszor megdöbbennek az emberek, hogy házas vagyok.
Nem értem, hol a probléma: ne nevezd völegényednek, hanem használd a keresztnevét.
Ismerösök úgyis tudják, hogy völegényed (habár ennek semmi jelentösége sincs), idegeneknek meg semmi közük hozzá
Én 24 éves vagyok, párom 25 , nyáron lesz az esküvőnk. Még most is nagy nehézség, hogy azt mondjam, hogy a vőlegényem...általában azt mondom: a párom. Van aki nagyképűségnek veszi, ha azt mondom, hogy a vőlegényem...ezért általában a párom -ként emlegetem. Anyósomék belejöttek, ők a "fiam menyasszonya"-ként emlegetnek, mutatnak be mások előtt. Nem várom el a páromtól sem, hogy minden esetben menyasszonyom-ként mutasson be, de már teljesen immunis vagyok a "barátnőm" kifejezésre...
A férj-feleség még nagyon távolinak tűnik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!