Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Mennyire jellemző, hogy a pár...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyire jellemző, hogy a pár éveket vár az esküvővel?

Figyelt kérdés

A ti környezetetekben mennyire jellemző, hogy a párom több év (kb mennyi?) együtt járás/élés után köznek házasságot?

Ha ismertek ilyet, tudjátok-e mi az oka?

2014. nov. 6. 07:03
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
Mi a párommal lassan 2,5 éve vagyunk egy pár, 1 éve élünk együtt, és 1 éve kérte meg a kezem. Mindketten szeretnénk összeházasodni, de egyenlőre várunk. Egyébként sem szeretnénk lagzit, csak polgárit, tehát úgy érezzük nem is annyira égető sietni... :)
2014. nov. 6. 08:21
 12/23 anonim ***** válasza:
Mi hat éve voltunk együtt mikor összeházasodtunk. Mi szerettünk volna lakodalmat, és akkor volt rá, úgy pénzünk, hogy nem okozott gondot kifizetni.
2014. nov. 6. 08:29
 13/23 anonim ***** válasza:
Mi 4 évet vártunk eljegyzés után az esküvőre. Az ok banális volt. Nem tudtuk eldönteni akarunk-e nagy lagzit vagy sem. :D A végén nagy lett.
2014. nov. 6. 08:45
 14/23 anonim ***** válasza:
A környezetemben a többség elég hamar házasodott, 3-4 év lehetett a maximum. Én vagyok a rekorder mert egy éve ismertem csak a férjemet amikor az esküvőnk volt.
2014. nov. 6. 08:47
 15/23 anonim ***** válasza:

Jellemző.

Egy ismerős pár közel 10 éve lesz együtt, mire összeházasodnak (jövőre). A lány tanult, egyetemi vizsgák mellett nem akart még a szervezéssel is bajlódni, ezért a diplomázás utáni évben tarják. Lánykérés már megvolt pár éve.

Mi 5 év ismeretség után házasodtunk, 2 évvel azután, hogy eldöntöttük, hogy lesz esküvő.

Én úgy gondolom, hogy ez egy életre szóló döntés, nekem a "hát legfeljebb elválunk" nem fér bele, ahhoz nagyon nyomós dolog kellene, viszont, hogy ahhoz, hogy jól megismerhessük a másikat, vagy legalább annyira, hogy egy házasságot alapozhassunk rá nem elég pár hét-hónap randizgatás. (ismerek ilyen párt is, 3 hónap után eljegyzés, újabb 3 hónap múlva esküvő, már 25 éve házasok, de csak mert a "tradíció" nem engedi, hogy elváljanak, őszintén szólva jóérzésű ember olyan házasságban, mint az övék nem szívesen élne)

2014. nov. 6. 09:36
 16/23 anonim ***** válasza:

1 ilyen párt ismerek, akik 7 évig jártak jegyben, minden más esetben 1-1,5 éven belül volt eddig az esküvő. Ők már előtte is együtt voltak pár éve, a férj szeretett volna örömet szerezni a lánynak, de még későbbre tervezték jóval az esküvőt, mert az ismerősöm még akkor kezdte az egyetemet. Aztán gondolom gyűjtögetni is akartak rá.

A többi esetben az 1-1,5 év általában arra kellett, hogy félretegyék a pénzt a lagzira, illetve, hogy le tudják szervezni. Mi pl. nem akartunk lagzit, csak egy szűk körű családi vacsorát, így mi fél év múlva tartottuk, tehát a pár igényeitől is függ, hogy mit szeretnének. Ha elég egy polgári szertartás mindenféle egyéb nélkül, hivatali időben, akkor azt kb. 2 hónap, vagy kicsit több alatt le lehet szervezni (bejelentkezési időpontot kapni+30 napos várakozási idő).

2014. nov. 6. 09:40
 17/23 anonim ***** válasza:
Jellemző. Mi a fiatalkorunk miatt vártunk,7 év után házasodtunk 24 évesen. Még ekkor is meg tudtuk egymást lepni,.de körülöttünk általában előbb próbálják megismerni egymást majd azután házasodnak, olyan 3-4 év után.
2014. nov. 6. 09:42
 18/23 anonim ***** válasza:

Elég sokan fiatalon ismerkedtek meg, és régóta vannak együtt a környezetemben, így a 6-7 év egyáltalán nem ritka, nálunk is így volt. Egyik ismerősömék 9 éve voltak együtt, amikor volt az esküvőjük, mi 7 éve, ebből 3 éve laktunk már akkor együtt. Azt látom, ami nálunk is így van, hogy akkor házasodnak, mikor már befejezték a sulit, van munka, és egy ideje már együtt is élnek, esetleg már gondolkoznak a gyerekvállaláson.

Akiknél hamarabb volt az esküvő, azok később jöttek össze, 2 év után kérte meg pl. a barátnőm párja a kezét és 1 évvel később volt az esküvő.

2014. nov. 6. 09:47
 19/23 anonim ***** válasza:

Nagyon jellemző és a végén nem lesz esküvő.Ez a mai trend manapság én úgy látom az ismerősi és rokoni környezetemben.

Ezek a variációk vannak a köreimben:

1.Évekig együtt járnak és vége úgy 5-8év után

2.Évekig együtt járnak,majd van valami szánalomeljegyzés,mert a nő erőlteti és utána még együtt vannak 2-3-4 évet menyasszonyi státuszban,ami szerintem tök szánalom és a vége szakítás

3. Együtt vannak 10 éve,jön a gyerek és van egy semmit nem jelentő polgári esküvő mások miatt.

2014. nov. 6. 12:26
 20/23 anonim ***** válasza:
Mert az nem szánalom amikor összeházasodnak kb. azonnal aztán meg elválnak...
2014. nov. 6. 13:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!