Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Most akkor eljegyez vagy nem?
Egy kicsit azért elgondolkodtató, hogy a párodnak 4,5 év után még magától nem jutott eszébe. Lehet, hogy neki nem fontos, de tudnia/éreznie kellene, hogy neked igen. S egy párkapcsolatban a másik igényei a fontosak, nem(csak) a sajátunk.
Lehet, hogy régimódi vagyok, de nálam egy közös ház alapja a házasság.
Persze tudom, hogy sokszor akik összeházasodnak, azok is szétmennek, de akkor talán lenne egy tartóerő, hogy csak azért is megoldom a problémákat.
Valahogy vezesd rá, hogy neked ez fontos, de ne erőltesd!
Tervezzétek úgy hogy mind a kettő dolog beleférjen.És a te kívánságod is teljesül.( Ha lakást vesztek az a pár ezres gyűrű már nem oszt , nem szoroz)Mindig a szívedre hallgass, de Ő ha szeret téged meghallgat és teljesíti a kérésed.
Nehéz egy kapcsolatot fenntartani , de ha összhangban és szeretetben zajlik, minden egyszerűbbnek tűnik.
Régen az volt a sorrend:eljegyzés,esküvő,életkezdés a szülőknél. 5-10 év után saját ház.
Akkor még nagyon elítélték,akik csak úgy,"vadházasságban "éltek.Ez csak a rendszerváltás után lett divat.
Ezzel nincs is semmi bajom,mert a mai fiatalok nem akarnak-képesek alkalmazkodni a szülőkhöz,sajnos sokszor egymáshoz sem.Kell az együttélés,hogy kiderüljön,tudnak-e egymással élni?A baj akkor van.ha egy bizonytalan kapcsolatba gyereket vállalnak.
Azt viszont sehogy sem értem,ha nincs pénzük lakásra,vagy éppen építkeznek,mint a kedves kérdező,akkor miért kellene drága gyűrű,nagy lakodalom? Az ilyenekre mondták az én fialatlkoromban,hogy ki van a fenekük a nadrágból,de villognak azzal,hogy ők milyen gazdagok.
A házasság jó vagy rossz volta nem a drága gyűrűtől,nagy lakodalomtól lesz,hanem a szeretet,egyetértés,egynás megbecsülése a fontos.
Akinek nincs kidobni való pénze,az vegyen egy olcsóbb gyűrűt.Az eljegyzésen max a legszűkebb család legyen.És az esküvkor sem kell minden rokon és közeli-távoli ismerős.
A polgári esküvőn elég egy kosztüm (amit máskor is lehet viselni),az egyházi lehet akkor is szép,ha nem vagyonokba kerül a menyasszonyi ruha.Már ha a menyasszony minden álma a hófehér ruha.Azzal pedig nem kell törödni,hogy mások mit szólnak hozzá.
Elég sok ismerősőm van,aki csak a két tanu jelenlétében esküdött,mert nem akartak mások kedvéért pénzt kidobni lakodalomra.Boldogan élnek együtt,és szépen gyarapodnak, a babáikkal együtt.
Ebben az esetben is a józan észre kellene hallgatni,és a lehetőségekhez igazodni.
A kérdezőnek sok boldogságot kívánok.
drága szívem!
inkább verd a segge.d a földhöz, hogy van házatok, szeretitek egymást, és több mint 4 éve van komoly kapcsolatod.
annyi más fontos dolog van az életben, mint az a darab papír!
Én tegnap estem pofira. A párom utálja a lányok által imádott, romantikázást. NA két napja ez ment, azt hittem ebből eljegyzés lesz. Ház, gyerek már van, eljegyzés/esküvő sehol.
Kicsit készültem már rá, hogy... na erre, mivel tegnap volt a szülinapom, és vadul készült, azt hittem gyűrű lesz. Ékszernek ékszer, de "csak" egy gyönyörű lánc egy medállal. És igen az én szívem is jobban örülne annak a kis kerek vacaknak.
(amiket kinéztünk gyűrűket, az én köves lánykérősömmel együtt 43eFt, utáljuk az aranyat, így ezüst mellett döntöttünk, még jjjjjjóóó régen)
Türelem, türelem...:)
Nem értek egyet az előttem szólókkal. Szerintem a gyűrű (házasság) a szándék, az elköteleződés jele, ezért egyáltalán nem felesleges és elhanyagolható. 4 év után, főleg ha az egyik fél vágyik rá, nagyon is aktuális. A ház meg a pénz csak kifogás, mert jelen esetben nem a napi megélhetésről van szó. Max. 1 hónappal később készül el az a ház.
Persze neked is kell kompromisszumot kötni, nem választhatsz (több)százezres jegygyűrűt.
A mienk hagyományos sárga arany karika, teljesen sima. Orexben 40 ezer volt a 2 db összesen, és nagyon szépek. Ugyanez a típus plázában 60-70 ezer lett volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!