Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Most akkor eljegyez vagy nem?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Most akkor eljegyez vagy nem?

Figyelt kérdés
4,5 éve vagyunk együtt.Most kaptunk 1 házat, azt alakítgatjuk és nyáron költözünk. Házvétel előtt felmerült az eljegyzés. De ő neki ez nem fontos. Azt mondta gyűrűvel és anélkül is szeret.Szerinte első a ház,ha kialakítottuk utána legyen gyűrű az anyagiak miatt.Az eszem szerint igaza van, de a szívem jobban akar gyűrűt kapni mint 10 mázsa cementet.
2010. jan. 26. 13:35
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Engem a párom 6 év után jegyzett el, Én abszolút nem akartam házasságot. És valszínű ezt tetszett neki, hogy nem erőltetem. Meg voltunk szépen gyűrű nélkül is, de egyszer csak megfogta a kezem és bementünk az ékszerboltba, és mondta válasszak karikagyűrűt. Azóta már 3 éves házasok vagyunk.
2010. jan. 26. 14:00
 12/21 anonim ***** válasza:

Egy kicsit azért elgondolkodtató, hogy a párodnak 4,5 év után még magától nem jutott eszébe. Lehet, hogy neki nem fontos, de tudnia/éreznie kellene, hogy neked igen. S egy párkapcsolatban a másik igényei a fontosak, nem(csak) a sajátunk.

Lehet, hogy régimódi vagyok, de nálam egy közös ház alapja a házasság.

Persze tudom, hogy sokszor akik összeházasodnak, azok is szétmennek, de akkor talán lenne egy tartóerő, hogy csak azért is megoldom a problémákat.

Valahogy vezesd rá, hogy neked ez fontos, de ne erőltesd!

2010. jan. 26. 14:04
 13/21 A kérdező kommentje:
Végül azt mondta hogy ha ez nekem ilyen fontos akkor megveszi. csak most nem túl drágát.De kinézem belőle hogy ha tavasszal lesz 1 nagyobb munkája akkor vesz egy drágát is
2010. jan. 26. 14:23
 14/21 anonim ***** válasza:

Tervezzétek úgy hogy mind a kettő dolog beleférjen.És a te kívánságod is teljesül.( Ha lakást vesztek az a pár ezres gyűrű már nem oszt , nem szoroz)Mindig a szívedre hallgass, de Ő ha szeret téged meghallgat és teljesíti a kérésed.

Nehéz egy kapcsolatot fenntartani , de ha összhangban és szeretetben zajlik, minden egyszerűbbnek tűnik.

2010. jan. 26. 14:23
 15/21 anonim ***** válasza:

Régen az volt a sorrend:eljegyzés,esküvő,életkezdés a szülőknél. 5-10 év után saját ház.

Akkor még nagyon elítélték,akik csak úgy,"vadházasságban "éltek.Ez csak a rendszerváltás után lett divat.

Ezzel nincs is semmi bajom,mert a mai fiatalok nem akarnak-képesek alkalmazkodni a szülőkhöz,sajnos sokszor egymáshoz sem.Kell az együttélés,hogy kiderüljön,tudnak-e egymással élni?A baj akkor van.ha egy bizonytalan kapcsolatba gyereket vállalnak.

Azt viszont sehogy sem értem,ha nincs pénzük lakásra,vagy éppen építkeznek,mint a kedves kérdező,akkor miért kellene drága gyűrű,nagy lakodalom? Az ilyenekre mondták az én fialatlkoromban,hogy ki van a fenekük a nadrágból,de villognak azzal,hogy ők milyen gazdagok.

A házasság jó vagy rossz volta nem a drága gyűrűtől,nagy lakodalomtól lesz,hanem a szeretet,egyetértés,egynás megbecsülése a fontos.

Akinek nincs kidobni való pénze,az vegyen egy olcsóbb gyűrűt.Az eljegyzésen max a legszűkebb család legyen.És az esküvkor sem kell minden rokon és közeli-távoli ismerős.

A polgári esküvőn elég egy kosztüm (amit máskor is lehet viselni),az egyházi lehet akkor is szép,ha nem vagyonokba kerül a menyasszonyi ruha.Már ha a menyasszony minden álma a hófehér ruha.Azzal pedig nem kell törödni,hogy mások mit szólnak hozzá.

Elég sok ismerősőm van,aki csak a két tanu jelenlétében esküdött,mert nem akartak mások kedvéért pénzt kidobni lakodalomra.Boldogan élnek együtt,és szépen gyarapodnak, a babáikkal együtt.

Ebben az esetben is a józan észre kellene hallgatni,és a lehetőségekhez igazodni.

A kérdezőnek sok boldogságot kívánok.

2010. jan. 26. 15:13
 16/21 anonim ***** válasza:
53%

drága szívem!

inkább verd a segge.d a földhöz, hogy van házatok, szeretitek egymást, és több mint 4 éve van komoly kapcsolatod.

annyi más fontos dolog van az életben, mint az a darab papír!

2010. jan. 26. 15:36
 17/21 anonim ***** válasza:
Figyelj nálunk kb. ugyanez volt a helyzet. Csak mi közösen építettünk házat. Előtte már 2 évig együttéltünk. Természetesen én is vártam a lánykérést, mert gondoltam, hogy ha együtt építkezünk, akkor evidens, hogy együtt is akarunk lenni életünk végéig. Beköltözés után folyamatosan vártam a gyűrűt, de nem jött. Aztán majdnem egy évvel a beköltözés után, amikor már nem számítottam rá, egy keddi napon (nem kötve semmihez), megkérte a kezem. 4 hónapja boldog feleség vagyok. Szóval türelem. Ha megérett rá, tuti meg fog kérni.
2010. jan. 26. 17:27
 18/21 anonim ***** válasza:

Én tegnap estem pofira. A párom utálja a lányok által imádott, romantikázást. NA két napja ez ment, azt hittem ebből eljegyzés lesz. Ház, gyerek már van, eljegyzés/esküvő sehol.

Kicsit készültem már rá, hogy... na erre, mivel tegnap volt a szülinapom, és vadul készült, azt hittem gyűrű lesz. Ékszernek ékszer, de "csak" egy gyönyörű lánc egy medállal. És igen az én szívem is jobban örülne annak a kis kerek vacaknak.

(amiket kinéztünk gyűrűket, az én köves lánykérősömmel együtt 43eFt, utáljuk az aranyat, így ezüst mellett döntöttünk, még jjjjjjóóó régen)

Türelem, türelem...:)

2010. jan. 27. 10:25
 19/21 anonim ***** válasza:

Nem értek egyet az előttem szólókkal. Szerintem a gyűrű (házasság) a szándék, az elköteleződés jele, ezért egyáltalán nem felesleges és elhanyagolható. 4 év után, főleg ha az egyik fél vágyik rá, nagyon is aktuális. A ház meg a pénz csak kifogás, mert jelen esetben nem a napi megélhetésről van szó. Max. 1 hónappal később készül el az a ház.

Persze neked is kell kompromisszumot kötni, nem választhatsz (több)százezres jegygyűrűt.

A mienk hagyományos sárga arany karika, teljesen sima. Orexben 40 ezer volt a 2 db összesen, és nagyon szépek. Ugyanez a típus plázában 60-70 ezer lett volna.

2010. febr. 5. 10:03
 20/21 anonim ***** válasza:
A férfi szeret reálisan gondolkodni, avagy úgy érzi, hogy ez a realitás! Mindenben prioritást állít fel. Neki most első az otthonteremtés! Légy türelmes!
2010. febr. 19. 10:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!