Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Mitől érzi egy fiú/férfi,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mitől érzi egy fiú/férfi, hogy már megérett arra, hogy eljegyezze a barátnőjét vagy meg is házasodjon?

Figyelt kérdés

Ez függ a barátnőtől, akivel együtt él? Tehát a hozzáállása, természete vagy ez a dolog barátnőtől független? Köztudottan a férfiak jobban félnek az elköteleződéstől, de ha még is így döntenek, akkor miért? Huszas évek elején, közepén, végén és harminc évesek válaszát IS várom (jöhetnek akár tizenévesek és negyvenévesek válaszaik is, de nyilván ez ritkább) :)

Kérlek írjatok évszámot (férfiét és nőét is) plusz mennyi idő telt el az ismerkedés és az eljegyzés között plusz a házasság :)

2014. okt. 29. 20:02
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
65%

Én félek attól, hogy a barátnőm megváltozik házasság után. Nekiáll sárkányosodni vagy hasonló. Illetve én elég éretlen típus vagyok. Nem a hagyományos "meló-meccs-sör" típusú hanem ökörködős, hülyéskedős, mint egy tini, csak saját lakással és bakkártyával.

Itt a gyakorin is sokszor olvasom hogy házasság után "nincs tied enyém, hanem közös van" és mint egy törvényt hangoztatják. Én elég jól keresek, és ennek jelentős részét hülyülésre szándékozom költeni házasság után is (szeretek síelni, paintballozni, xbox kinectezni, bütykölni a bringámat mindenféle speckóval, szeretem a kütyüket)

A barátnőm nincs ilyen szerencsés helyzetben, ő tanító és majd fél év alatt keresi azt amit én 1 hónap alatt. Ő általában csak mosolyog a dolgaimon de félek tőle, ha összeházasodunk nekiáll majd osztani hogy mit mire hogy költsek szerinte. Azt meg nem bírnám huzamosabb ideig elviselni.

Ha ezek a félelmek nem lennének már rég elvettem volna mert nagyon szeretem és amúgy jól megvagyunk.

28/F

2014. okt. 29. 20:12
 2/15 anonim ***** válasza:
41%
Nem érzi úgy. Csak a csajok annyit nyavalyognak hogy muszály eljegyezni majd megházasodni.
2014. okt. 29. 20:21
 3/15 A kérdező kommentje:
Mondjuk az én véleményem szerint vállalhatóbb egy olyan férj, akinek nincsenek olyan hobbijai, amiket egyedül is művelhet vagy csak szórja a pénzt és mint egy kisgyerek, siránkozik, hogy neki ez kell és az kell! :) Kiemelem külön, ha van rá pénz és mód, akkor szerintem ennek semmi akadálya, bár én inkább azt részesíteném előnyben, ha közös hobbijaink lennének és ne a legtöbb olyan, amit csak Ő szeret! :) De persze első a család és a közös érdekek, tehát szerintem önző dolog előnyben részesíteni a hobbikat és egyéb egyéni szórakozásra hajazó dolgot előrébb venni! :) De nyilván minden ember más és másképp éli meg az egyéni szabadságát és minden ember maga tudja, hogy a másikban meddig engedi el ezt a "szabadságot" :)
2014. okt. 29. 20:22
 4/15 anonim ***** válasza:
85%
Kedves Kérdező, akkor szerintem vegyél inkább kutyát. Igaz, hogy én nő vagyok, de el nem bírnám képzelni, hogy a párom megszabja, hogy mégis milyen hobbim lehet. Szerintem bármennyire is egyutt vagytok, kell a saját tér, nem elhet mindent egyutt csinálni. Mi legalábbis így vagyunk én is és a párom is. Sőt kulon kasszán is vagyunk, mindketten így akartuk. Ha házasok lennénk se lenne másképp. Amúgy kozos gyerekunk is van.
2014. okt. 29. 20:29
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
És amúgy meg muszáj szorakozni, ha nem akartok befásulni és persze nem pénzszorásra gondolok, de amíg fiatalok vagytok, menjetek bulizni moziba stb.
2014. okt. 29. 20:30
 6/15 A kérdező kommentje:
Pont ezért írtam, hogy mindenki más! Valaki jobban ragaszkodik, valaki nem annyira! A több tér is ebből az okból alakul ki! :) Én személy szerint ragaszkodóbb vagyok és a férjem is, nekünk is van egy gyerekünk, de együtt utazunk, egy hobbink van és valahogy nem érezzük azt, hogy "megfulladunk", mi szeretünk egymás társaságában lenni! De nyilván vannak olyanok, akik ezt már túlzásnak tartják, nem ítélem el őket, minden ember más! De itt nem is ez volt a fő téma, hanem amit feljebb írtam! :)
2014. okt. 29. 20:33
 7/15 anonim ***** válasza:
88%

#1 Vagyok. Nem szórom a pénzt mint egy kisgyerek, minden hónapban félre teszek (illetve pl alkoholra szinte egyáltalán nem költök). Mindamellett hogy a barátnőmnek is szinte mindent megadok amire vágyik és maga nem engedheti meg. Közös hobbijaink vannak de egy nő alapvetően máshogy van összerakva mint egy férfi. Olyan csak a mesében van, hogy minden hobbi 100%ban egyezik.

Én pl sohasem fogok kis kézműves bigyókkal szöszölni amivel ő szokott. Nagyon cuki meg minden ahogy csinálja meg szép, de nem az én világom. Ugyanakkor őt abszolút hidegen hagyják a kütyük, elektronikai dolgok ami viszont az én hobbim (szakmámból adódóan is).

De például síelni együtt szoktunk, néha biciklizni is.

28/F

2014. okt. 29. 20:35
 8/15 A kérdező kommentje:
Nem támadásképp írtam! :) Nyilván én például imádok szintén kézműveskedni, a férjem szeret szerelgetni, viszont én tudok szerelni, Ő kézműveskedni nem :D Van, hogy együtt szerelünk :) De ha kell segítség egy rajzban, üvegfestékben vagy 3D-s virágok megalkotásában, akkor kikérem véleményét és ha úgy van, szívesen segít! :)
2014. okt. 29. 20:45
 9/15 anonim ***** válasza:
68%
22 leszek, a barátom 24, nemreg akart eljegyezni mert szeret es velem akar maradni. 2 eves kapcsolat amugy.
2014. okt. 29. 20:59
 10/15 A kérdező kommentje:
Aranyosak vagytok utolsó! Sok boldogságot! :)
2014. okt. 29. 21:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!