Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Korai vagy sem az eljegyzés?
Párom 23 éves,én februárban leszek 20.tervezzük az eljegyzést,de sokan mondják hogy korai. áprilisban leszünk együtt 3 éve.Én igent mondanék ha megkérne,mert úgy érzem letudnám élni vele az életem és nagyon szeretem. Nincs még saját lakás mert én egyetemista vagyok,párom pedig 3 éve dolgozik,fél éve lakunk együtt,mégis sokan azt mondják korai az eljegyzés. Mondván hogy nincs lakás,kocsi stb. De a mai világban kevés fiatal van aki ennyi idősen már saját lakásban él. És persze esküvő is max akkor lesz ha végzek a sulival(kb 3 év). Mindketten komolyan gondoljuk a kapcsolatunkat,de fáj hogy sokak szerint elhamarkodott,korai az eljegyzés. Túl vagyunk már 1 megcsaláson és 1 komoly szakításon is(fél éve történt).
Köszönöm minden válaszolónak,hogy ír
Én a párommal szintén túl vagyok 1 megcsaláson, két szakításon, saját lakás sincs, de boldogan hozzámennék akár ebben a pillanatban (igazából már megkérte a kezem :D ).
Ezzel azt mondom, hogy azt nézd ami neked jó!!
Csakis ezt!
Ha a szíveddel úgy érzed, hogy helyes amit teszel, akkor jól cselekszel.
Sok sikert nektek!
Az eljegyzésben az a szép,hogy mindent jelent,emellett pedig semmit.
Vagyis,annak a kifejezése,hogy a pár komolyan gondolja együtt,ők egymást választották és együtt tervezik a jövőt. Hogy miért nem jelent semmit? Mert kb. annyira könnyű felbontani,mint megkötni. Gyűrű levesz és kész.
Úgy gondolom,ha ti vágytok arra,hogy ilyen formában is igazoljátok a szerelmeteket,akkor ezzel semmi gond nincs.Hisz az életeteken nem fog változtatni csak a lelketekben lesz más ezután minden. Az esküvőt pedig 3 év múlvára tervezitek,na az már egy igen komoly döntés és ha eljön az ideje meghozzátok.
Addig én a szülők helyében nem aggódnék az eljegyzés miatt,főleg mivel az együttélést komolyabb lépésnek tartom,az már igencsak próbára tesz egy kapcsolatot.
21 voltam mikor beleszeretem egy 22 éves fiúba. Jobban megismertük egymást fél év múlva megvolt az eljegyzés, egy év múlva az esküvő. Hívő keresztényként összeköltözés és szex az esküvő után. Semmink nem volt. 10 éve élünk boldog házasságban. (közben, Isten kegyelméből és segítségével meglett a ház a gyerek és a kocsi is ebben a sorrendben:))
Ezt nektek kell eldönteni. Azért mert ma a nyugati társadalmakban nagy divat a felelősség nélküli együttélés vagy a hosszú együtt járás még nem biztos hogy ez a jó. Akkor sem ha sokan mondják ezt. Ha szeretitek egymást házasodjatok össze és legyetek boldogok.
1. vagyok
A másodiknak igaza van, az eljegyzéstől igazán nem kell tartania a családodnak, az én kezem pl. már a harmadik férfi kérte meg, de egyenlőre még egyikből sem lett esküvő ( na ez nem nagy dicsőség, de ez van sajnos ).
Ha meg tanulsz kb. 3 evig es ugysem lenne eskuvo mostanaban, akkor miert kellene eljegyezni egymast? Mit jelentene, ha azt mondod, hogy igen a feleseged lennek, es kapnal egy gyurut. Szerinted ettol nem csalnatok meg egymast es orokre egyutt elnetek? Felejsd el! Az eljegyzes semmit sem jelent, manapsag mar a hazassag sem! Ez van, akarmennyire is fajdalmasan hangzik.
Szeressetek egymast tovabbra is es gyurut barmikor huzhattok egymas ujjara. Attol nem fog tovabb tartani a szerelmetek.
A mi eljegyzésünk 18 éves korunkban volt, egy éve jártunk akkor. Rá három évre házasodtunk össze. Idén nyáron ünnepeltük a 11. házassági évfordulónkat. Szép életünk van. Nektek is ezt kívánom!
Ui. Nekünk is mondták, hogy korai, de nem számított. :)
A szívedre hallgass, az nem hazudik! AGY KIZÁRVA! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!