Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mitől van ez az ellentmondás?
Az összes nő itt is, az életben is, mind szívesen hangoztatja, hogy a gyűrű nem számít, nem fontos az értéke, csak amit szimbolizál, némelyeknek a műanyag karika is jó lenne, csak kérje meg a párja, egyesek pedig odáig mennek a visszafogottságban (képmutatásban) hogy azt állítják, nekik gyémánt nem is kellene, mert az fúj...
Ezzel szemben amikor valaki rákérdez itt, hogy így-úgy tervezi megkérni a barátnője kezét, hölgyek véleményét kérdezi, akkor mindig rengetegen jönnek leszólni, hogy ez unalmas, meg elcsépelt, meg nem elég romantikus, meg ez, meg az... miért van az, hogy a gyűrű az tökmindegy, még a nevetségesen olcsó, ergo semmit nem jelentő vackoknak is örülnek, de már az eljegyzés módjában válogatósak, étteremben ne, nyilvános helyen ne, pohárba betett gyűrű ne... miért kell azt mondani, hogy mindegy, ha egyszer egyáltalán nem mindegy? Úgy lettek nevelve a mai nők, hogy szégyelljék kimondani, hogy igenis szeretnének egy meseszép, drága gyűrűt?
A gesztus számít, nem az, hogy hány százezer forintot költ rá.
Szerintem az sokkal többet jelent, ha időt fordít az ember a lánykérés megszervezésére, mintsem, hogy bemegy az első ékszerüzletbe, és kéri a legdrágább gyűrűt.
Nekem is "occsó" gyűrűm van (mondjuk én még ezt is sokallom, de tényleg, ilyen a természetem), de a lánykérés olyan volt, hogy még a dédunokáknak is mesélni fogom. Nem volt étterem, flashmob, sétarepülőzés, tüzijáték stb. Párom barátai feldíszítették a lakást egy "mini étteremnek" mécsesekkel, rózsaszirommal, míg engem a barátaim elcsaltak otthonról párommal együtt. Hazaérve teljes volt a döbbenet, hogy ezt, hogy csinálta, míg végig mellettem volt aznap :)
Nekem ez többet jelentett, mint bármilyen drága, meseszép gyűrű.
Látom már sokan megválaszolták a kérdést, és csak osztani tudom az előttem szólók véleményét...
De azért leírom én is, csak úgy a megerősítés végett.
Eljegyzési gyűrű, köves, külön nekem sem kell. Fölösleges. KArika gyűrű kell. Olyan amin nincs kő, nincs díszítés, nincs két-háromféle ötvözetből összetákolva. Ugyanis a karikagyűrű a végtelent szimbolizálja, az örök időt, amit nem törhet meg semmi. És egyforma legyen, mert mi ketten összetartozunk ezáltal. Ennyi .(Bár a mai ékszerészválasztékot elnézve ez lehet hogy még nagyobb kihívás, mint gyémántot találni...)
Maga a lánykérés? Na az tényleg legyen olyan, mit sosem felejtek el. Az exem egy durcás pillanatomban a kollégiumi szobában térdelt le előttem, lecincálva a kezemről a korában vett ezüst gyűrűt. ÉS ott, a fél osztály előtt kérte meg a kezem. Bár azóta elváltunk, mégis egy szép élmény maradt. Nem az a lényeg benne hogy mindeféle extravagáns dologgal legyen teletűzdelve. Hanem hogy látsszon rajta, hogy ezt szívből jön, az én kedvemért jön, értem jön. Ennyi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!