Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Miért okoskodnak sokan itt az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért okoskodnak sokan itt az oldalon azzal kapcsolatban, hogy eljegyzés után 1 éven belül meg kell lennie az esküvőnek is?

Figyelt kérdés

Mi van akkor, ha valaki hosszú jegyességet akar? Ha esetleg valakinek a gyűrű egy ígéret, de esetleg az anyagi helyzet épp nem engedi meg, hogy olyan esküvőt tartsanak, amilyet szeretnének?

Miért kell rögtön azon fröcsögni, hogy ha gyűrű után nem vesz el 1 éven belül, akkor csak azért vett gyűrűt a pasi, hogy befogja a nő száját egy időre?

Mi van akkor, ha a pasi el akarja venni a nőt, de mégis vár az eljegyzéssel vagy az esküvővel a fent említett okok miatt (anyagiak, családi háttér, stb)? Miért kell akkor már rögtön piszkálódni, hogy akkor jobb, ha lelép a nő, mert ez úgyis komolytalan?

Ahogy itt olvasom az oldalt, tele vannak az ilyen témájú kérdések az ezekhez hasonló válaszokkal.

2014. júl. 5. 14:51
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
nem kötelező 1 éven belül összeházasodni, csak 1 idő után varázsát veszti a dolog.
2014. júl. 7. 05:26
 12/15 anonim válasza:

Értem mire gondol a kérdező, és szerintem nincs a hosszú jegyességgel semmi baj, abban az esetben, ha van racionális magyarázat rá. Leírom a saját plédámat:

A párommal 2011-ben összejöttünk, de 300km válaszott el minket egymástól, így csak hétvégente találkoztunk. Fél év múlva jött az ötlet, hogy egy gyűrűvel megerősíthetnénk a kapcsolatunkat, aminek érzelmi töltete van és mindig emlékeztet. Tudjátok, mintha lélekben mindig ott lenne a másik veled. Mivel mindketten úgy gondoltuk, megtaláltuk a másik felünket, felvetődött a házasság is, tehát az első évfordulónkon összeházasodtunk (de már előtte is hordtuk a gyűrűinket). Titokba történt, kb. 10-en voltunk összesen. Szüleink, rokonok nem tudják különböző okok miatt, csak a legjobb barátok. Szeretnénk majd egy nagy lagzit is, ami majd a rokonságnak szól, de ahhoz nagyon sok pénz kell. Én egyetemre járok, előtte be akarom fejezni, albérletben lakunk, kellene egy saját ház is. Szóval vannak itt fontosabb dolgok is egy nagy esküvőnél. Van akinek pedig nincs bátorsága titokban megházasodni, meg nagy bulit is szeretne, teljesen érthető. Visszatérve: a legközelebbi barátokon kívül senki nem tudja, hogy végülis tegnap ünnepeltük a 2. házassági évfordulónkkat. Kívülről olyan, mintha 3 éve jegyben járnánk, ezt is mondjuk mindenkinek. Ilyen is van :D

2014. júl. 8. 16:59
 13/15 anonim ***** válasza:

Kinek hogy tetszik. Egy biztos: én évekig nem várnék azért az esküvőre, mert össze kell rá spórolni a pénzt. Nekem az a magamutogatás nem ér annyit, ha egyszer szeretnék a páromhoz tartozni teljes mértékig.

Egyszerűen nevetséges, hogy valaki évekig teszi félre a pénzt, hogy összeházasodjon, elverje rá a pénzt, aztán majd megy a szülők nyakára, mert lakásra nincs pénz, hisz eltapsolták esküvőre.

2014. júl. 14. 01:40
 14/15 anonim ***** válasza:
Kedves 12-es. Letagadjátok egymást a férjeddel? Nem, á, dehogy, nem a férjem, a vőlegényem, és vica versa? Érte én, hogy ti így vagytok boldogok, és a ti életetek, de azért na. Leírom még egyszer: Miközben férjnél vagy, többször elhagyja a szádat az a mondat, hogy "nincs FÉRJEM". Házasságban élsz, de a külvilág számára, "Dehogy vagyunk házasok, jegyesek vagyunk." ? Hát, te tudod, drágám. De ha volt "bátorságod" titokban összeházasodni, akkor legyen gerinced ezt felvállalni is. Család előtt is. Szerintem.
2014. júl. 14. 12:59
 15/15 anonim ***** válasza:

Kit érdekel, hogy ki mit gondol az eljegyzésről és gyűrűről,esküvőről ami számodra nem azt jelenti ami a többi embernek. Nem egy kötelesség van benne, hanem a szeretet jele. S mondjon bárki bármit, szard le. Most komolyan ez olyan fontos? miért? miért kell egyből összeházasodni utána, hogy megfelelj az elvárásoknak?

Eleve azért házasodik meg az ember, ha pozitiv (nincs hosszú i-m),oldalát nézzük, mert biztonságot adnak egymásnak és szeretik egymást. Kell ennél több, mint a bevett szokások tömkelege? szerintem nem. Ebbe az életünkbe fontosabb dolgokkal is foglalkozhatnánk, mint hogy mi a módi. Ne légy csőlátású s élj úgy, ahogy az értékrendszered szeretné, s hidd el sokkal nyugodtabb és nyitottabb leszel a dolgok iránt:)s szerintem jó úton jársz, ha már eleve böki a csőrödet ez a téma:)

2014. júl. 20. 16:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!