Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lánykérés előtt "engedélyt kértem" a barátnőm apjától, hogy elvehessem a lányát, erre nemet mondott. Most mit csináljak?
A barátnőm egy kis faluban nőtt fel, a szülei a mai napig ott élnek. 5 éve vagyunk együtt, számtalanszor találkoztam a szüleivel, azt hittem jól kijövök velük. Eldöntöttem, hogy megkérem a kezét, de előtte az öreg áldását és engedélyét kérem. Városi, csonka családból származó gyerekként én pont lesz.rom, de tudom hogy nekik ez fontos ezért megtettem. Leutaztam az öregékhez, és elmondtam nekik hogy el akarom venni a lányukat, erre ő azt mondta hogy ő ebbe nem egyezik bele.. Nagyon mérges lettem és megmondtam neki hogy nem érdekel hogy mit gondol, csak udvarias akartam lenni, igazából nem érdekel a véleménye(ami igazából így is van). Tudom hogy bunkóságnak hangzik, de évek óta szerelmes vagyok a lányába, tényleg nem érdekel hogy áldását adja-e vagy nem.
Ez ma délután történt, a barátnőm holnap délelőtt jön haza külföldről. A napokban akartam megkérni a kezét, de most nem tudom hogy mit csináljak. Szerintem igent mondana, ha megkérném, de nem tudom hogy az öregék beszélnének-e arról, ami ma történt. Szerintetek elmondjam neki, vagy inkább hallgassak róla?
Köszönöm mindenkinek, aki elolvassa és leírja amit gondol.
Először is köszönöm a sok választ!
Az öreg azt mondta, hogy nem ilyen embert képzel el a lánya mellé és nem akarja hogy családtag legyek. Nem kèrdeztem meg részletesen, hogy mit értett ez alatt, mert teljesen lesokkolt a válasza és berágtam utána.
24 évesek vagyunk egyébként. Tényleg csak egy udvarius gesztus akart lenni ez a részemről.
Nálunk is ez volt,csak anyámtól kérdezte a férjem,h elvehet-e. Anyám rávágta,hogy nem.
Mi jót röhögtünk,ennek már 7 éve ,és "eltelt" 2 gyerek is.
Hozzátenném,anyám a mai napig csodálkozik és sértve érzi magát,hogy a férjem szerinte nem megfelelő vehemenciával nyalja a seggét..Nahát,tényleg??
Fel se fogja,akkor ott mennyire a lelkébe gázolt.
Tojd le, kérd meg a barátnőd kezét, legyen szép életetek.
Ja,és én akkor 22 voltam,párom 26.
Ha hazajön a párod, akkor kérd meg a kezét, majd a nagy örömködés után (miután az őszinteség nagyon fontos a kapcsolatban) meséld el neki, hogy mi történt és, hogy rosszul esett, ledöbbentél, kiakadtál és nem is érted az egészet.
Valóban egy kedves gesztus volt a részedről, szerintem jól tetted, hogy megkérted a kezét tőlük, ettől függetlenül tojd le, amit mondott az apja és minden további nélkül kérd meg a kezét.
Viszont én továbbra is azt ajánlom, hogy azért meséld el, mert ha az apjától tudja meg az rosszabb lesz.
Szerintem en bloc hülyeség ilyet csinálni. Lehet, hogy udvarias gesztusnak tartják, de szerintem két dolgot üzensz ezzel:
- az apa döntése többet nyom nálad a latba, mint a lányé
- elismered az apa jogát, hogy beleszóljon a lánya magánéletébe, méghozzá annak tudta és beleegyezése előtt
Gondolom nem kell mondanom, hogy ez elég gáz hozzáállás így a 21. században és nem épp egy egészséges, egyenrangú párkapcsolat alapja. Egyszóval elég sürgősen el kéne felejtenie már mindenkinek ezt az idióta "apa áldása" szokást. Kérd meg a kezét, ha beleegyezik jelentsétek be a családjaitoknak együtt, ha pedig valaki pattog, akkor rakjátok szépen helyre, ennyi.
*tudta és beleegyezése nélkül
(#15 voltam)
Nem tudom hogy olvassa-e valaki még ezt a témát, de azóta túlestünk az esküvőn :) Kicsit összekaptunk a családdal és elszöktünk egy bizonyos szerencsejátékról is ismert városba összeházasodni.
Köszi mégegyszer a válaszokat, tényleg hasznos volt 1-2.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!