Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Férfiak, nektek mi volt az a pillanat, mikor elhatároztátok: megkérem a kezét?
Illetve utána mennyi idő telt el a lánykérésig. Igazából jó kis sztorikat olvasnék, kíváncsi vagyok más célom nincsen.
Nők, ha megkérdezitek a férjeteket erről, azt is szívesen fogadom.
Sok-sok évvel ezelőtt egy nő mondta nekem:
"Édesem,hogy tudd: Nem a férfi fogja a kezed megkérni, hanem te teszel róla, hogy a férfi megkérje a kezed"
Akkor nem értettem. Pár éve már boldog feleségként éltem amikor eszembe jutott a mondat amit a hölgy mondott még lánykoromban. Megkérdeztem a férjemet, hogy mi volt az a pont vagy eset ami miatt úgy döntött nősülni akar. Gondolkodott, majd azt mondta, hogy fogalma sincs.
Szeretett, de ő úgy érezte, hogy én akarom nagyon a házasságot, és ő örömet akart okozni. Neki is öröm volt, de igazából az én érzéseimre hallgatott..
Végül is igaza lett a nőnek. Mi nők intézzük, hogy elvegyenek akár tudatosan akár akaratunkon kívül. Szavakkal, gesztusokkal, apró jelekkel..
2.: Ez úgy hülyeség, ahogy van.
Vannak olyan férfiak, akiknek fontos a házasság, olyanok, akiknek nem, és akik semmi szín alatt sem akarnak házasodni. Nőkből ugyanígy, csak nálunk az első kategória a gyakoribb.
Én olyan nő vagyok, akinek nem feltétlenül fontos a házasság. A férjem viszont az első hónapoktól kezdve a tudtomra adta, hogy ő házasságban képzeli el az életét. Ő 2 év után vetette fel, hogy 1-2 éven belül házasodhatnánk, én mondtam, hogy inkább 2-4 évet várjunk vele (tanultam még továbbképzésként a munkám mellett és így sem volt semmire sem időm, nemhogy még esküvőt szervezni, plusz a házépítésre kellett akkor épp a pénz, nem erre).
Szóval szerintem ez úgy hülyeség, ahogy van. Nálad lehet, hogy amúgy nem érdekelte, csak neked akart örömet szerezni, másnál meg épp hogy a férfi akarja a házasságot...máshol meg kihisztizik...de egyöntetűen nem lehet ezt kijelenteni!
3-as, még egyet is lehetne veled érteni, ha nem használnál kettessel szemben ilyen kioktató, felsőbbrendűséget sugárzó hangnemet!!!
"hülyeség, hülyeség", ennek ismételgetésével nagyon lejárattad magad!!!
Nem tudom, én nő vagyok, 4x kérték meg a kezem, 3x voltam menyasszony és kétszer házasodtam. Egyszer se tettem érte, hogy megkérjenek, nem vártam vagy vágytam a házasságra egyáltalán!!
Az egyik barátom kétségbeesésében kérte meg a kezem, hogy visszatartson a szakítástól, nem akart elveszíteni, de én nem akartam házasodni, sem vele maradni.
Egy másik barátom két év után kérte meg a kezem egyszer szeretkezés után. Nem vettem komolyan, azt hittem, hogy a szeretkezés mámorában mondja. Másnap újra megkért, nagyon imádtam, így igent mondtam. Egy évig jártunk jegyben, de később rájöttem, hogy túl fiatal vagyok és valószínűleg nem fogok nála leragadni, inkább szakítottam. Idősebb volt nálam majdnem 10 évvel, ő már inkább gyerekeket, családot akart én meg még nagyon nem.
Az első férjem fél év együtt járás után karácsonykor nagyon-nagyon romantikus és szerelmes boldog-mámoros ünnepi hangulatban rukkolt elő spontán és tervezés nélkül a lánykéréssel. Aztán amilyen gyorsan jött a házasság, olyan gyorsan el is váltunk :(
A második férjem azt mondta, hogy az első pillanatban, amikor meglátott, tudta, hogy csak én lehetek a felesége, ez a nő kell neki, ha törik, ha szakad. Szegény sokáig udvarolt, de megérte, mert végül meghódított. Klasszikus lánykérés soha nem volt - végig éreztette, hogy én vagyok a nagy ő és az esküvő valahogy magától értetődően jött. 11 éve vagyunk együtt.
Időpont ma 15:39
Kettes vagyok.
Én normálisan leírtam, hogy mit éltem át. Nem erőltettem senkire, csak elmondtam a véleményemet.
Azt, hogy te hülyeségnek tartod, nos elfogadom ha neked más a véleményed. Nem vagyunk egyformák, nem gondolkodunk egyformán. De ha én a monitoron keresztül idegen embereknek megadom a tiszteletet, hogy normálisan írok, nem pocskondiázok, nem hülyézem le a másikat, akkor egy hasonló normális embertől jogosan elvárom, hogy ő is hasonló tiszteletet adjon, és normálisan írjon, még ha cáfolja vagy nem ért egyet.
Szóval, úgy érzed, én kritikán alul írtam? Megbántottalak téged? Vagy neked annyira kevés az intelligenciád, hogy már képtelen vagy normálisan kommunikálni? Vagy esetleg otthon veled is ilyen hangnemben beszélnek? Nem tudom, hogy sajnáljalak, vagy szánalmasnak tartsalak? Inkább sajnállak, mert rossz lehet úgy élni, ha életed során nem tanultad meg, hogy kell normálisan kommunikálni..
További szép napot mindenkinek.
Köszönöm a válaszokat!
Jajj, kérlek, ne vesszünk össze! Biztos sokan vannak így is meg úgy is, pont a személyes sztorik érdekelnek engem, és köszönöm is őket! Jöhetnek még!
Most megkérdeztem a férjemet. Azt mondta, hogy az első randi végén, mikor elköszöntünk, és elmentem a vonattal haza, és ő is haza...(msnen még aznap beszéltünk éjjel 3ig):D
Akkor arra gondolt, ha minden ennyire jól alakul akkor hamarosan meg fogja kérni a kezem.
1 hónappal később meg is tette:)
1,5 év után házasodtunk össze. Most leszünk 2,5 éves házasok bő 2 hét múlva:)
28N - 25F
Megkerdeztem a ferjem, azt mondta, hogy mindigis ugy tervezte, hogy valamikor megker, es amikor mindketten lediplomaztunk, akkor erezte ugy, hogy most jött el az ideje.
Egyebkent mar olyan 6 honap-1 ev utan beszelgettünk arrol, hogy hazassagpartiak vagyunk, ugyhogy tudtam, hogy egyszer ugyis meg fog kerni:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!