Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Volt már olyan menyasszony, aki szintén gyűrűvel lepte meg a vőlegényét?
Biztos van ilyen, de én személy szerint ugyanolyan fölöslegesnek tartom, mint nőnek a kövesgyűrű, csak ez kevésbé elterjedt.
Ott vannak a karikagyűrűk: azt mindkét fél hordja,. ráadásul párban vannak, így szebb a szimbolikus jelentése is.
Van olyan hagyomány is, hogy a nő köves gyűrűt kap a lánykéréskor, a férfi pedig egy pecsét gyűrűt kap ez után valamikor a nőtől.
Viszont ha mindketten szivesen viselnétek gyűrűt már az esküvő előtt akkor egyszerűbb, ha mindketten karikagyűrűt hordtok, akár megveszitek közösen, feltéve, ha neked még nincsen lánykérős gyűrűd.
A wolfrám gyűrűvel kapcsolatban még annyi az észrevételem, hogyha neked már van lánykérős (köves gyűrűd), ami mondjuk a legtöbb esetben, ha aranyból van kb. 40 ezer ft. alsóhangon, akkor bizony elég röhejes lenne, ha te odaállítanál egy 5ezer forintos wolfrám gyűrűvel. PErsze, ha a te gyűrűd is olcsóbb, akkor nem gáz. Viszont, ha értékesebb gyűrűt kaptál, és te is szeretnéd a párodat viszont meglepni valamivel, akkor úgy illik, hogy hasonló értékben végy valamit, tehát a pecsét gyűrű akkor jobb megoldás.
Figyi, nincs erre szabály. Úgy csináljátok, ahogy nektek jó.
Nálunk pl volt a férjemnek gyűrűje.
Úgy volt ez az egész, hogy a férjem ( akkor még párom) kitalálta, hogy adjunk egymásnak ajándékba gyűrűt:), de mivel nem tudja a méretemet, és nem is akart kockáztatni, válasszuk ki őket együtt.
El is mentünk, kiválasztottuk, ő a sajátját, én az enyémet, és egymásét fizettük ki. Aztán kértem az enyémet, hogy felvehessem, de azt mondta nem adja oda, majd később....
Mikor odaértünk hozzá, ott a nappaliban elém térdelt, és megkérte a kezemet. Ő ráhúzta az ujjamra a gyűrűmet, aztán én is ráhúztam az ő ujjára azt a gyűrűt amit ő választott magának.
17 hónapig voltunk jegyesek, és végig viseltük bal kézen a gyűrűket. Aztán az esküvő óta pedig jobb kézen ott vannak a karikagyűrűk, balon pedig az eljegyzési. Mindketten hordjuk őket:)
Hát ennyi. Szóval a férjemnek is volt gyűrűje a jegyesség alatt is. Acél karikagyűrű szerű egyébként, egyenes (nem féldomború, mint a karikagyűrűink) és vonalakkal mintázott a külső részén. Ő választotta:)
Az enyém pl ezüst, és 3 kő van benne egymás mellett. 2 kisebb, és közében 1 nagyobb.
A karikagyűrűk meg a klasszikus arany, féldomború gyűrűk, belül dátumos gravírral. Amúgy semmi csicsa, semmi dísz, azt nem szeretjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!