Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Most akkor hogy van ez a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Most akkor hogy van ez a gyűrűtéma?

Figyelt kérdés
Interneten is próbáltam utánanézni, de ahány oldal, annyiféleképp írják. Párom megkérte eljegyzési gyűrűvel a kezemet. Ez elvileg megy a bal gyűrűsujjra. Nemsokára lesz a család előtt a közös eljegyzési vacsi, amin már mindketten felhúzzuk egymás bal gyűrűsujjára a karikagyűrűt. Azt hiszem ezt is így szokás. De egyrészt mi történik ilyenkor az eljegyzési gyűrűmmel? Egy ujjon két gyűrű van, vagy azt ilyenkor le kell venni, vagy mi? Másrészt az esküvőn átkerül a jobb gyűrűsujjra a karikagyűrű. És akkor onnantól a bal gyűrűsön lesz az eljegyzésim, a jobb gyűrűsön meg a karika? Kicsit homályos ez az egész és valahogy az internet is csak még jobban összekuszálta bennem a dolgot. Ti hogy csináltátok?
2014. máj. 17. 16:39
 1/9 anonim ***** válasza:
62%

Ahány ház, annyi szokás. Amit te leírtál, azt manapság vidéken szokták még tartani.

Régen (nagymamádék korában) még a bal kéz gyűrűs ujján volt végig a gyűrű, mert abból vezet csak ér a szívbe.

Manapság kapsz egy köves aranygyűrűt, mikor kettesben kéri meg a pasid a kezed, majd mindketten húztok egymás bal kezére egy aranyat az eljegyzési vacsorán, mikor apádtól kér meg.

Aztán ezt a két gyűrűt esküvő napján leveszitek, majd újra felhúzzátok egymás jobb kezének gyűrűs ujjára. AZért, mert a baloldal a szívé, de a jobb az ész oldala: ergó, a házasság már az ész játéka, nem csak a szívé.

Az eljegyzési köves gyűrűd (úgy hívják,kísérő gyűrű) mindvégig a bal kezed gyűrűs ujján maradhat. Nem muszáj.

Mi fővárosiak vagyunk, nálunk így volt: kettesben megkért aranygyűrűvel kis kővel, majd esküvőn felhúztuk az aranykarikákat. Én mindkettőt hordom. A köves nyakláncon van a nyakamban, az arany pedig a balkezem gyűrűsujján, mert a szívemhez az van közelebb. A férjem a jobbkezén hordja az aranygyűrűt. Nekünk nem volt eljegyzési vacsink, meg ilyen családi banzáj sem. Itt nem szokás már az ilyesmi.

2014. máj. 17. 16:46
 2/9 anonim ***** válasza:
50%

Mi vidéken lakunk de nálunk sem volt eljegyzési vacsi.Amikor megkérte a kezem kettesben voltunk és a bal kezem gyűrűs újjára húzta fel a köves gyűrűt.Aztán mikor volt az esküvőnk mindketten a jobb kézre húztunk a másiknak karikagyűrűt.

Én mindkettőt hordom ott ahova először felhúztuk és a férjem is a jobbkezén hordja a karikát.

2014. máj. 17. 16:54
 3/9 anonim ***** válasza:
68%

http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__eljegyzes..

Ezt a kérdést én tettem fel az eljegyzésem után, ezeket a válaszokat kaptam.

Én egyébként a jobbon hordom az eljegyzésit, mert ott kényelmes, majd ha meglesz a karika, akkor azt hordom a balon.

Esküvő után én a jobb gyűrűsön hordom majd a karikagyűrűt és mellette a középsőn az eljegyzésit.

Én így döntöttem, szerintem te is gondold át, hogy hol kényelmes, hogy szeretnéd, és ne ragaszkodj a szokásokhoz, mert mindenhol más a szokás.

2014. máj. 17. 17:01
 4/9 anonim ***** válasza:
33%

Nálunk így volt:

A köves gyűrűt a bal kezemen hordtam az eljegyzési ebédig. Utána a karika volt a bal kezemen, a köves a jobbon. Esküvő után a karika a jobb kezemen, a köves a balon.

2014. máj. 17. 17:11
 5/9 Korkin ***** válasza:
33%

Sztem eloszor a jobb gyuruson hord a koves eljegyzesi gyurut.

Aztan a karikat a bal kezeden hord ameddig nem lesz meg az eskuvo. Aztan ha megvolt az eskuvo akkor csereld meg es a jobbra keruljon a karika...

Nalunk ezt igy szokas.

Hany evesek vagytok? Miota vagytok egyutt? Az eljegyzes meglepi volt vagy megbeszeltetek kozosen? Szamitottal ra?

En meg varok a kerdesre es szivesen vennem ha leirnad veled h tortent?

(Voltak elojelek h meg fog kerni, eszre vettel a parodon barmit is?)

2014. máj. 17. 17:41
 6/9 anonim ***** válasza:
0%
Aki lepontozta az első, részletes, segítőkész válaszomat, megmondaná, hogy miért tette? érthetetlen...
2014. máj. 17. 18:03
 7/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, én mindet hasznosnak találtam. Ezek szerint tényleg nincs egységes megoldás erre.

Korkin! Én 25, párom 32. 5 éve vagyunk együtt. Volt már róla szó, hogy nyáron kéne az eljegyzést tartani, mert jövőre esküvő, de a kísérőgyűrűvel nagyon meglepett. És szex közben történt a lánykérés :)

2014. máj. 17. 18:14
 8/9 anonim ***** válasza:
37%
A karika házasságig bal kézen van, utána átkerül a jobbra. A kísérőgyűrűt én vagy bal kéz középső ujján hordanám vagy jobb kézen. De nekem nem lesz kísérőgyűrűm..
2014. máj. 17. 18:28
 9/9 anonim ***** válasza:

Én a lánykérős köves gyűrűt a bal kezemen hordom.

Nekünk eljegyzési buli nem volt, ott került volna fel a karikagyűrű a bal kezünkre, majd esküvő alatt a jobb kézre.

De mivel nekünk eljegyzés nem volt, csak lánykérés, ezért végig csak a bal kezemen hordott köves gyűrűm volt. És az esküvőn pedig felhúztuk egymás ujjára az arany karikagyűrűket a jobb kézre.

Mai napig így hordom őket. Bal kéz köves gyűrű, jobb kéz karikagyűrű.:)

Amikor a férjem megkérte a kezem, neki is volt gyűrűje, az acél. És ő is hordja őket ugyanúgy ahogy én.

2014. máj. 18. 09:36

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!