Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Nőknél csak 18 éves kortól...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nőknél csak 18 éves kortól lehet férjhez menni?

Figyelt kérdés
Van 1 ismerősöm, 17 éves, a barátja nemrég jegyezte el. És van valami hivatalos szabály arra h csak 18 évet betöltött személy mehet feleségül? Vagyis úgyértem, h templom meg anyakönyv vezető stb.
2009. dec. 25. 21:24
 1/9 anonim ***** válasza:
64%
nem,szülöi engedéllyel férjhez mehet elöbb is.amugy ez nem csak a nöknél van igy.
2009. dec. 25. 21:29
 2/9 anonim ***** válasza:
43%
Még csak szülői sem kell, valami előbbre hozással is lehet. Nagykorúsítják, vagy mi.
2009. dec. 25. 21:36
 3/9 anonim ***** válasza:
89%
Kiskorúak 16-18 év között csak a gyámhatóság engedélyével köthetnek házasságot, az engedély kiadása előtt gyámhatóság kérdezi meg a szülőket. Nagykorúvá 18 év alatt csak akkor válik, ha gyereket szül.
2009. dec. 25. 21:41
 4/9 anonim ***** válasza:
83%
Ne vicceljünk már... 16 éves kortól a gyámhatóság engedélyével valóban férjhez lehet menni (a szülő beleegyezésével), és ettől a ponttól kezdve a törvény szerint NAGYKORÚ-nak számít.
2009. dec. 25. 21:52
 5/9 anonim ***** válasza:
45%
én is úgy tudom, hogy lányok már 16 éves kortól férjhezmehetnek, fiúk 17 éves kortól házasodhatnak a gyámhatóság engedélyével, de nem lesznek még teljes mértékben olyan jogokkal, mint a felnőttek. pl. népszavazáson továbbra is csak azok a felnőttek vesznek részt, akik 18 évesek elmúltak, hiába váltak a házasság által nagykorúvá.
2009. dec. 25. 21:54
 6/9 anonim válasza:
66%
templomi esküvő 16 éves kortól lehetséges úgy tudom
2009. dec. 25. 22:08
 7/9 anonim ***** válasza:
76%
Eljegyezni valakit bármikor el lehet, ez nem azt jelenti, hogy 17 évesen férjhez is megy majd.
2009. dec. 25. 22:18
 8/9 anonim ***** válasza:
29%

az ismerősödet jegyezték el, nem téged, akkor téged miért érdekel??? féltékeny vagy? csak mert az irásodból én ezt szűröm le, bocs.... ugy érzem hogy alá akarnál tenni, de ha nem hát akkor ezért is bocs =S

amugy meg mindent lehet, nem szabályozhatják mások az akaratukat! hát ez van, ha 13 évesen lehet szülni akkor 18 év alatt is lehet házasodni.. tök jó mi? =DD

2009. dec. 26. 10:32
 9/9 anonim válasza:
Teljes mèrtèkben igaz hogy 16 eves kortol ferhet lehet meni en tapasztalatbol mondom. !! Es az is igaz hogy a gymugy által el kel meni visgálotokra hogy keszen e allsz a hazasagra es ha a gyam ugy ugy veli nem akkor nem mehetsz ferhez de viszont ha igen akkor a szulo bele egyezese sem kell
2017. ápr. 21. 15:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!