Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Sokan miért tartják olyan...

Sokan miért tartják olyan "borzalmasnak" ha egy 22-23 éves lány férjhez megy?

Figyelt kérdés
2011. júl. 8. 18:01
1 2 3 4
 1/37 anonim ***** válasza:
96%
Ez egyáltalán nem borzalmas,
2011. júl. 8. 18:04
 2/37 anonim ***** válasza:
51%

Mert a személyiség addigra még nem feltétlen alakult ki teljesen, ergo könnyen lehet, hogy pár év múlva már nem fér meg a két fél egymás mellett olyan nagy békében. Az is gond lehet, hogy kb 22-23 évesen válik felnőtté egy ember, és nincs olyan időszak az életében, mikor egyedül kipróbálhatná magát, tapasztalatot gyűjthetne.

Persze mindezek ellenére sikerülhet jól egy ilyen fiatalon kötött házasság, de arányaiban sokkal gyakrabban esnek szét ezek a kapcsolatok, mint amik pár évvel később köttetnek.

2011. júl. 8. 18:05
 3/37 anonim válasza:
82%

Aki borzalmasnak tartja, az általában a bulizós fajta.

Szerintem ez a kor normális.

2011. júl. 8. 18:06
 4/37 A kérdező kommentje:

Szerintem sem az, de számtalanszór láttam a való életben, közösségi oldalakon, hogy egyesek mennyire kiakadnak ettől.

És meg szeretném érteni, hogy miért.

2011. júl. 8. 18:06
 5/37 anonim ***** válasza:
85%
Azért, mert manapság a 22-23 évesek legtöbbje még tanuló, nem tartja el magát, nem önálló. És anélkül, hogy önállósodott volna rögtön elkötelezi magát. És való igaz manapság egy 18 év feletti nem nevezhető felnőttnek, ez bőven, kb 22-23 éves korra tolódott ki, amikor a továbbtanuló is kikerül a nagy betűs életbe. Ez pedig nagy lépés az életben, és nagy hatással van a személyiségfejlődésre is. Nekem amúgy nincs bajom ezzel, ha valaki így érzi lelke rajta, én nem tudnék ilyen fiatalon elköteleződni, meg akarom tapasztalni, milyen ha egyedül lakok, magamnak teremtem meg a megélhetést és nem a családra hanem a karrieremre koncentrálhatok.
2011. júl. 8. 18:11
 6/37 anonim ***** válasza:
92%
Mert manapság az emberek általában nem elégednek meg azzal, hogy korán férjhez mennek, aztán őrzik a családi tűzhelyet. És sajnos tény, hogy miután már összeházasodtak az emberek, nehezebben mozdulnak, jön a baba, jönnek a gondok, stb. Nem feltétlen hajnalig tartó bulizásról van szó, de például az évente esedékes csajos nyaralásunkra van olyan barátnőnk, akit egyszerűen nem enged el a férje. Pedig nem csinálunk semmi rosszat, strandolunk, dumálunk, mégsem tetszik neki, mert az asszonynak a férje mellett a helye. Persze mindenki elhatározza, hogy ő nem így fogja csinálni, de a tapasztalat az, hogy a többség mégis így csinálja.
2011. júl. 8. 18:11
 7/37 anonim ***** válasza:
78%

Nem borzalmas, de szerintem hülyeség. Egy ennyi idős lány még szinte gyerek. Tudom, hogy régen 17 évesen már gyereket szültek, de a világ megváltozott.

Meg nekem az a tapasztalatom, hogy a korán házasodók nagyon befásult emberek lesznek pár év alatt. Míg mások még nagyban élik az életet, ismerkednek, felfedezik a világot (most nem feltétlen bulizásra gondolok, meg egyéjszakás kalandokra), addig ezek az emberek belefáradnak a háztartás vezetésébe, a gyereknevelésbe (mert ugye házasság után gyakran jön a gyerek is) és unalmassá válik a hétköznapjuk.

2011. júl. 8. 18:12
 8/37 anonim ***** válasza:
85%

Azért mert ma azt tartják normálisnak,hogy egy nőnek ki kell élnie magát,tapasztalatokat szerezni a férfiakkal,mielőtt férjhez megy. Gyereket csak akkor vállalni,ha már a karrier is sikerül,lehetőleg 35 fölött.

A párkapcsolat sikere nem a kortól függ. Az idősebbek sem képesek sokszor egymáshoz alkalmazkodni. Mindenen megsértődnek,a gondokat nem beszélik meg, ez nem korfüggő.

Az ideális,főleg a gyerekvállalás szempontjából a 20-30 év közötti kor lenne.

2011. júl. 8. 18:27
 9/37 anonim ***** válasza:
14%

"Mert a személyiség addigra még nem feltétlen alakult ki teljesen, ergo könnyen lehet, hogy pár év múlva már nem fér meg a két fél egymás mellett olyan nagy békében. "

Mééé? Régen már 17-18 éves kor után már vénlány volt, aki nem ment férjhez.

2011. júl. 8. 18:27
 10/37 anonim ***** válasza:
93%
És miből gondolod, hogy azok jó házasságok voltak? Max nem volt annyi válás, de ugyanúgy rengeteg megcsalás volt, erőszak a családban stb. Csak tabu volt erről beszélni.
2011. júl. 8. 18:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!