Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Meddig "illik" jegyben járni?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Meddig "illik" jegyben járni?

Figyelt kérdés

Úgy hallottam innen-onnan ismerősöktől, hogy egy évig kellene jegyben járni, és ha lejár az egy év utána rögtön esküdni kell. Ez valóban így van? Szerintem hülyeség...

2 és fél éve vagyunk jegyesek a párommal, és a házasságkötés még odébb van.

Miért gáz az, hogy nem házasodunk azonnal az eljegyzés után?

Köszi a választ!

2014. márc. 30. 22:16
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
22%

# 18/20

Még szerencse, hogy nem tárgyak vagyunk amit le kell foglalni.

2014. márc. 31. 00:02
 22/43 anonim ***** válasza:
44%

szerintem egyrészt mindenkinek magánügye h mikor jegyez el valakit, mikor esküszik, stb.

mi már 3. éve vagyunk jegyesek, a párom szerette volna, én pedig örültem és elfogadtam a gyűrűt. bár már azelőtt mondtam neki, hogy ha egy mód van rá akkor nem szeretnék házasságot.

teljesen jól megvagyunk így, egyikünk sem esküvőmániás :)

2014. márc. 31. 00:13
 23/43 anonim ***** válasza:
83%

21-es nezz utana az eljegyzes multjanak, es egyaltalan mit is jelent az eljegyzes. Hatetszik hanem, aki eljegyzi a masikat az kvazi lefoglalozza, hogy az mar az ove hozza tartozik mindenki lassa, ne udvaroljon neki. Nem csak egy buli, mint mostanaban.

Azzal nincs is semmi baj, ha valaki nem hazasodik, de akkor minek kell az a bohockodas az eljegyzessel.

2014. márc. 31. 00:39
 24/43 anonim ***** válasza:
37%
Nem is akarok több lenni, mint a barátnője. Azt pedig azért ne mondd, hogy vicc, mert baromira túlzás. Mindenkinek a magánügye, hogy meddig jár jegyben. Mi van akkor, ha én nem akarok esküvőt, de mégis meg akarom mutatni, hogy komolyabban elköteleztem magam valaki felé? Szerintem senkinek nem kéne megítélnie másokat ilyen szempontból.
2014. márc. 31. 03:37
 25/43 anonim ***** válasza:
78%
Hat ha nem is akarsz tobb lenni, akkor miert nem maradsz meg azon a szinten? Amugy ezzel nincs is semmi baj, adhat gyurut a baratod, csak nem kell melle alleljegyzest krealni.
2014. márc. 31. 03:59
 26/43 anonim ***** válasza:
88%

Gondolj bele mikor megkérik a kezedet,felteszi a srác a kérdést:leszel a feleségem? erre te igennel válaszolsz....most ennyi erővel csak ugy a levegőbe mondtál neki igent?vagy mikor majd ráérsz hogy végre felesége lehess??

Szoval ezért nem értem azokat akiknél eljegyzés van,de nem akarnak esküvőt...milyen kérdést tett fel ott a srác és a nő mire mondott igent???

Nálunk se pont egy év volt az esküvő,de eljegyzéskor már tudtuk mikor szeretnénk.(másfél év-amiböl már csak 4 honap van hátra:))

2014. márc. 31. 06:31
 27/43 anonim ***** válasza:
76%
Nekem a fel ev -egy ev az ideális jegyessegi ido. Rövidebb lehet, pláne, ha hosszú ideje tartó kapcsolatról van szó. Ha viszont hosszabb, az nekem olyan, mintha csak azert jött volna létre az egész jegyesség, hogy az egyik fel meg nyugodjon es hazassag abszolúte nincs a tervben.
2014. márc. 31. 06:37
 28/43 anonim ***** válasza:
51%
1-2 MAX
2014. márc. 31. 07:37
 29/43 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is a családban a jegyességi idő max 1 év. Ezt "használta" ki az exem több, mint 5 évig (mert marha voltam). Egyfolytában mondta, hogy így elvesz, úgy elvesz ha lesz rá elég pénzünk, befejezem az egyetemet. Befejeztem az egyetemet, de nem volt pénz. Hát akkor ő még nem jegyez el, viszont eljegyzés nélkül nem költözik össze, mert az milyen már. Én balga még az elején a rózsaszín köd miatt elhittem minden szavát és röpködtem, hogy hű, egyszer ő lesz a férjem. Aztán persze leesett a végére, hogy neki egyszerűen kényelmes úgy, hogy heti 5-6-szor átmegyek, kitakarítok, főzök rá, az ágyban is ténykedünk majd másnap reggel lelépek. Ha épp inni akar a haverokkal vagy egész este játszani a gépen, akkor csak azt mondja dolga van és nem megyek át. Így már elvből nem járok hosszú évekig senkivel. Ha komolyan gondolja velem jegyezzen el, költözzünk össze (persze nem ebben a sorrendben), de ne hitegessen évekig.

A mai világban nem félpillanat összedobni egy esküvő árát ha az ember nem két tanúsat vagy szűk családi köröset szeretne, viszont igenis egy előre lépés a kapcsolatban, hogy eljegyzik egymást, mert igenis kinyilvánítják, hogy ásó kapa lesz "hamarosan". Igen, fel lehet bontani, de szerintem azért nem annyira egyszerű, mint egy sima járást, de jóval egyszerűbb, mint egy házasságot, így akár mondhatni a házasság gyakorló iskolája. Aki kibírja a hosszú jegyességet, annak már lehet meg se kottyan a házasság, vagy épp korán válnak, sose lehet tudni.

2014. márc. 31. 08:47
 30/43 anonim ***** válasza:
66%

ha az "illiket" vesszük....

1 évnél tovább nem illik, de 9 hónapot szoktak régen várni, hogy akkor tuti nem más gyerekét várja..

ugye ez ma már nem állja meg helyét, ezek csak régi "szokások"

a több év várakozás azért furcsa sokaknak, mert nem értik, hogy miért jegyezték el egymást, ha úgyis csak évek múlva tudtok vagy akartok összeházasodni

nekem semmi bajom vele, , de pl én is tudtam 3 évvel az eljegyzés előtt, hogy mi egyszer házasodni fogunk, de csak akkor jegyeztük el egymást, amikor ki is tűztük az időpotot...mert a jegyesség elvileg nekem is erről szólna, hogy tényleges szándékot jelezzen.

Tehát az eljegyzéskor már kb időpontot tudjunk( mindegy mikor) te pl 3 nappal az eljegyzésünk után akárkinek tudtunk pontos dátumot is mondani

Tehát nincs azzal baj...de nekem is azt jelenti jegyesség, hogy elkezdünk felkészülni az esküvőre:) ha megtudom, hogy valakik eljegyzik egymást az első kérdésem az, hogy mikor lesz..

DE

Semmit sem KELL, semmit sem MUSZÁJ

;-)

2014. márc. 31. 09:08
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!