Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyi év múlva jegyzik el a Férfi a Nöt?
:D
3-at szoktak mondani..
engem 4,5 után kért meg a férjem
a közös barátunk 7 év után kérte meg a már feleségét
a barátnőmék a 10. évfordulón tervezik az esküvőt(1,5 év múlva)
mindannyian 27 évesek vagyunk
Engem 3 év 2 hónap után jegyzett el a párom, szóval én is itt vagyok ellenpéldának. :)
Mondjuk akik már mondjuk 7 éve együtt vannak és még nem volt eljegyzés se, na ott már lehet gyanakodni, hogy nem is lesz, mert a 7 év viszont már sok.
Általában ez igaz..de ugye 27 évesek vagyunk, mint írtam és már a hazasság is megvolt..értsd..gimis koruk őta egy pár..
Cak mi kerültünk az egyetemen, de ugyancsak diákként össze..
Barátnőmék, meg úgy vannak vele, hogy ha eddig vártak, akkor egyen kerek:) plusz az évfordulójuk pont szombat
Szerintemnagyon nem mindegy milyen életciklusban kerül össze a pr..
Pl 30 felett a 3 év elég reálisnak tűnik...
"Az eljegyzésre pontosan akkor kerül sor, mikor a férfi már baromira unja a nő folyamatos hisztijét, amit az vált ki, hogy már minden barátnője gyűrűs menyasszony, feleség vagy anyuka, csak még ő nem talált magának egy igavonó barmot"
Ez elég nagy általánosítás, már nem azért....
Kérdező: teljesen változó a dolog. Én 2 nappal az első hónapfordulónk előtt kaptam a gyűrűt a férjemtől. Másfél év után házasodtunk. 25 éves voltam akkor, a férjem 22.
Annyi biztos hogy én úgy vagyok fele, egy felnőtt értelmes férfi 1 év alatt el tudja dönteni hogy el akarja e venni az adott nőt vagy sem. Szóval én tuti biztos nem várnék a lánykérésre 2-3-4 pláne nem 7 évet....
Aki 1 év alatt nem tudja elhatározni magát, az nekem nem kell, mert nem vágytam egy döntésképtelen, időhúzó , kifogásokat kereső pasira. Valamint nem óhajtottam egész életemben csak élettárs lenni.
Egyébként a 4 barátnőmből csak egy van eljegyezve, 30 éves. A többiek 28 évesek. Közülük csak egynek van egy 6 éves kapcsolata, de nem volt még lánykérés.
A férjem baráti körében sem házas még senki. Ők 25-27 évesek. Mindnek van párja, de nem volt sehol eljegyzés. Viszont 3 pár már együtt él. 7, 6, és 3 éves kapcsolatok.
N/28
Utolsó már 28?
Boldog szülinapot!!
:)
Van abban valami amúgy amit mondasz..
Viszont van egy nagy DE például bennem...
Tehát én senkineknaz ég világon nem voltam volna igent pár hőnap után, mert ért már csalódás a saját magam érzéseit illetően másfél év után.
Persze így utóbb ha 1 hónap után döntünk úgy, hogy legyen házasság, akkor is jól sül el a dolog..de ezt akkor még nem tudhattam.
Plusz addig amíg nem volt saját keresetünk, és x összeg félretéve nem akartunk.
Valahol elég lett volna egy kéttanús esküvő, de nem erre vágytunk..
Mi 1,5 év utn költöztünk össze rendesen, külön háztartásba, ekk voltunk 2-23 évesek, éppen az utolső vizsgákkal az egytemen...
Én még mindig nem mindtam volna igent:)
Mert nem akartam évekig jegyben járni, ezt a párom isntudta..
Igazándiból a azt vswzük a kezemet előbb megkérte;P, csak nem hivatalosan..
Tehát amikor költöztünk, megbeszéltük, hogy nekem az élettársi lét az nem tetszik, nem az én értékndem hosszabbtavon, tehát nekem fontos a házasság,(neki ekkor még kevesbé volt fontos)
Javasoltam,nhogy gondolja át mégegyszer ezt a költözés dolgot, és beszéljünk róla 1 hónap múlva.
( jaha. Költözés téma jóval kb 8 hőnap kapcsolat után merült fel.. Majd 10 hőnapra döntöttünk..de a suli miatt csak 1,5 év utn tudtunk költözni..)
Tehát ha véggig gondolom mi is 10 hőnap után már tudtuk,nhogy mi házasodni fogunk, ha űgy aktuális..
És ez az isőpont jött el 4,5 év kapcsolat után:
A kerdés:
"Mi lenne ha idén összeházasodnánk?"
Tehát nem azt kérdezte, hogy leszek-e a felesége, hanem azt, hgy mikor.. Hiszen mindketten tudtuk, hogy szeretnénk házasodni már 3-4 évvel előtte is...
A sok ideje együtt lévő barátainknak hasonló okokból vártak pl 8 évig..
Mert gimnazista korukban jöttek össze..
Ők is tudtják/ tudták, hgy házasodnának, de előbb a suli, és a közös ingatlan biztosítása a volt a cél..
Pl az egyik tag most doktorizik a 8 éves kapcsolatban,meg nem dolgozott sosem, csak nyáron( mer nem volt ideje a suli mellett)a másik 1,5 éve dolgozik, 1 év alatt rakták össze a 120 fős lagzira a pénzt..
A 10 éves kapcsolatnál: ők nem érzik azt,hogy "én nem várnék ennyit.." Hanem ők együtt gondolták azt leginkább pont a nő mondta, hogy addig nem amíg nincs keresetük, és nem tudnak saját ingatlanba menni(anyósnál laknak az egyetem kezdete őta) ez idén adott, jövőre esküvő..
Megcsqk most töltik a 27-et..de 5-6 éve tudjak, hogy együtt képzelik ela jövőjüket, és házasodni akarnak majd..
Én azt mondom, megint más,ha az ember eldönt valami, vagy elhatároz, vagy tudja mit szeretne mindkét fél hosszabbtávon, mint a mi esetünkben, megint más amikor kb tabu a téma és sosem beszélünk róla, és 5-6 év után koppan az egyik fél(nem feltétlen a nő!), hogy nem egyezik a jövőkép.. De ebben esetben meg is érdemli
"Ma hallodtam hogy 3 év járás után már ne nagyon számítson az érintett hölgy gyürüre...mennyi idő után szokták eljegyezni egymást??"
Viszont ez egy így egy bődületes baromság..
Ha 3 év kapcsoat után a nőnek fogalma sincs, hogy számíthat-e valaha gyűrűre, az megérdemli..
Hisz akkor mennyire ismeri a párját? Válaszolok: Semennyire..
"Az eljegyzésre pontosan akkor kerül sor, mikor a férfi már baromira unja a nő folyamatos hisztijét, amit az vált ki, hogy már minden barátnője gyűrűs menyasszony, feleség vagy anyuka, csak még ő nem talált magának egy igavonó barmot."
Hiába szóljátok le, teljesen igaza van... :D Manapság ez a megszokott, a környezetemben is ezt tapasztalom. Engem két hét után kért meg a párom, az első évfordulón házasodtunk. (Az első perctől kezdve együtt élünk.)A 3 év szerintem marhaság, ezt nem lehet így kijelenteni. Akkor kéri meg a férfi a nő kezét, amikor készen áll az elköteleződésre, és úgy érzi, hogy megtalálta azt a nőt, akit keresett.
17. sajnos igen már 28:( öregszem...
az én környezetemben nem volt kihisztizett eljegyzés:D
30 éves barátnőm már évek óta jár jegyben
28 éves barátnőmnek ugye van kapcsolata, de nem volt eljegyzés. összeköltözés sem. pedig 6 vagy 7 éve együtt vannak már.
a másik 2 28 éves barátnőmnek még pasija sincs.
A férjem baráti körében meg pláne nem házas még senki mert fiatalabbak:D 25 évesek. Meg az egyik lány párja 27. Egy másik pasi barátnője meg 20.
Én se azt mondom hogy hisztizni kell. Csak sok pasi azt is hisztinek veszi ha a nő igen is tudni szeretné hogy a párja tervez e vele házasságot....pedig ezt ugye joga van tudni, mivel nem lesz egy nő sem fiatalabb....
A pasiknak könnyű. 50 évesen is tudnak gyereket csinálni:P de egy nő nem igazán:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!