Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek meggondolta magát az eljegyzésről?
Már több, mint 2 éve együtt vagyunk a párommal. 3 hónappal a megismerkedésünk után össze is költöztünk (saját lakásban) Mindketten házasság pártiak vagyunk és kb. 1,5 éve voltunk együtt, amikor én már úgy éreztem készen állok, h tovább lépjünk és eljegyzés legyen. Finoman közöltem is ill. kipuhatoltam, hogy ő hogyan vélekedik erről..ekkor ezt a választ kaptam "záros határidőn belül". Az elkövetkezendő időszakban jártuk az ékszerboltokat, próbálgattunk (minden az ő indíttatásából volt, nem akartam semmit sem ráerőltetni és cikinek is éreztem volna, ha én rángatom boltról-boltra..)
Emellett eljegyzési gyűrűn kívül nézegettünk karika gyűrűket is, küldözgetett linkeket, ahol egyedileg lehet készíttetni és mindig kérdezte, h ez vagy az h tetszik nekem...
Aztán mintha elvágták volna..semmi...mégcsak tervekről sem beszélgetünk, úgy mint azelőtt..ha esküvős téma merül fel részemről akár..nem terel, de hozzá sem fűz semmit.Ennek már 7 hónapja.
Karácsonykor megpróbáltam finoman felhozni újra, de olyan választ sem kaptam mint korábban.
Szerintetek? Talán jobban átgondolta ezt az egészet és eltántorodott? Mi lehet az oka?
Aranyos vagy..én is ezt hittem és annyira reménykedtem mind a 7 hónap alatt, amióta ez volt..
azért írtam viszont már ide, mert sztem ha vk meglepetést tervez, azt talán nem 1 évre előre..nekem ez fura, h már ennyi idő eltelt és semmi.
Most lesz a szülinapom és tudom h azon sem lesz semmi (már előre felkészítem magam,nem várhatok semmi, mert csak csalódnék..) Ismerem annyira a páromat, h tudnám, ha vmit tervezne.A szülinapom alakulását teljesen rám bízza (h nálunk lesz-e ebéd itthon vagy a szüleimhez megyünk-e vagy szeretnék e bulizni menni v sem, ezekre gondolok)
Jah és az ajándékot meg már megbeszéltük:) szerencsére mindig olyasmit kapok, ami hasznos és szükséges és ezért ált. beavat. (nálunk inkább a karácsony a meglepi ajándékok alkalma.. és mivel karácsonykor, ill. az az után következő évfordulónkon sem lepett meg..
felesleges tudom ennyire ehhez vagy ahhoz az időponthoz kötni..de az ember mégiscsak egy "buta kislány" ha erről van szó és akár felesleges akár nem, mégis reménykedem.
Gyerekkerdesrol (amennyiben akartok) beszeltetek mar, hogy o mikor szeretne? Abbol is lehet valamennyire tippelni az eskuvovel kapcsolatban anelkul, hogy felhoznad az eljegyzes temat.
Egyebkent minden rendben van kozottetek? Toltotok egyutt eleg idot? Szeretetteljesen kommunikaltok egymassal? Figyeltek egymasra?
Igen, egyébként minden rendben köztünk, azért is gondoltam, h már jöhet az ásó-kapa- nagyharang :)
Egy szakon végeztünk az egyetemen, így a közös érdeklődés megvan. Egy a hobbink, a szabadidőnket is szívesen töltjük együtt..szóval nem félek,ha 60 évesek leszünk akkor is lesz közös témánk :)
Vállalkozásunk van, együtt csináljuk, így a nap jó részében is együtt vagyunk.
Többek között a kapcsolat teljessége miatt is hiányzik nekem ez a lépés..nem adok arra, h mit gondolnak kívül állók, de amikor hivatalos ügyet kell intézni pl. a vállalkozással kapcsolatban akár ügyvédnél akár máshol..annyira fura nekem h "csak" egy barátnő vagyok. Akár ki akár mit mond, máshogy néznek az emberre, rögtön ennek hallatára, már kevésbé vesznek komolyan..és ez rossz ul esik. Főleg mert nem csak az vagyok neki, de ez még sincs a homlokomra írva.
Sok kommentelő írja, h a nők itt csak el akarják vetetni magukat és minek a a papír, ha minden olyan jól megy?!
Hát pont ezért..mert sztem egy kapcsolatban vannak szintek..és ennek is el kell jönnie.És mikor máskor ha nem akkor amikor úgy érezzük minden tökéletes. Harmóniában, boldogságban élünk együtt.
..és ezért sem értem, h miért telt már el 7 hónap így és látszólag fog még legalább ennyi eltelni, mire ő is eljut ide.
Szomorú vagyok kicsit, amikor bele gondolok abba, h én már el tudom dönteni, h nekem ő megfelel életem végéig, (és persze én is neki) de ha arról van szó h lépni is kellene, akkor meg mégsem tudja?!
Kedves 9-es!
A gyerek kérdésre csak annyit írnék, h még nem tervezem, majd 3-5 év múlva. Addig szeretnék még kettesben lenni a párommal...sztem az is szép időszak, ha friss házasodás után utazgattok stb. és csak aztán köti le magát az ember. Természetesen szóba sem jön a gyerek nálam házasság nélkül, de ezzel a párom is tisztában van.
Egyébként pedig egyáltalán nem nyaggatom a páromat ezzel..az utolsó karácsony előtt volt h feljött a téma konkrétan..előtte pedig csak nyáron utoljára.
Nem mentegetni akarom magam, de sztem elég "hü**epi**a" lenne ezt folyton felhozni..viszont az biztos, h nem tudom leplezni h szeretném. Amikor legutóbb erről esett téma egy baráti társaságban, nem akartam, de úgy elvörösödtem h megszólalnom sem kellett. Sajnos magamban annyiszor feljön a gondolat, h nem tudom sok helyzetben kifelé leplezni.
Viszont arra kifejezetten ügyelek h ne hozzam szóba én a témát köztünk. Elég világossá tettem korábban h mit szeretnék és kár is lenne ezt folyton emlegetni, hisz ő sem buta
Az én párom tudta, hogy el akar venni, azt is, hogy meg akar kérni, és mégis csúszott vele sok hónapot, egyszerűen akkor jött össze neki hozzá minden (gyűrűre idő megvenni, alkalom arra, hogy külön legyünk, és el tudjon egyáltalán menni megnézni, alkalom arra, hogy megkérjen, pl. ő már korábban akart, de egyszerűen nem jött össze egy olyan helyzet és időpont, amikor jónak ítélte volna). Azt is sejtettem, hogy nem fogja konkrét időponthoz kötni, de azért vártam én is a karácsonyt, aztán a szülinapomat, és végül tényleg egy "semleges" napon kért meg, amikor eljutottunk egy olyan helyszínre, ami már szerinte jó volt hozzá:)
Én amellett, hogy nagyon vártam (már a családnak, barátoknak mondogattam, hogy ekkor meg ekkor ne hívjatok sehova, hátha akkor kér meg), azt akartam, hogy akkor akarjon megkérni, amikor ő meg akar. Tutdam róla, hogy házasságpárti, azt is, hogy velem akarja leélni az életét, és abban is biztos voltam és vagyok, hogy én is vele, ezen nem változtatott volna az sem, ha 3 vagy 5 év múlva kér meg, annak ellenére, hogy már vártam ezt.
Valamiért nekem az jön át, hogy valamiben nem vagy biztos? benne? vagy saját magadban? Úgy érzed, nem haladtok semerre, vagy hogy nincsenek közös céljaitok, vagy mi a baj?
Hm..bizonytalan nem vagyok, azt nem mondanám. És vele kapcsolatban kb. én is úgy vagyok, mint te voltál...
De most egy kicsit úgy érzem elvesztem.
Vannak közös célok, sok mindent el is értünk együtt, ami az induláshoz kell sztem.(közös lakás, közös autó, igazi közös élet, amiben mindent megosztunk egymással) és valahol nekem ez az előre lépés vált az új közös célommá. Az, h a kapcsolatunkkal törődjünk és h most azt vigyük előre..és hiányzik h talán nem egyszerre jött el, h neki is ez legyen a közeljövőbeli célja.
Azért is kezdtem el ide írogatni, mert annyira bánt, h már magamban tartani sem tudom, viszont ez nem olyan dolog amit vele kellene megbeszélnem. Azt pedig nem akartam h "megcsaljam" azzal, h egy rokonunkkal, barátunkkal beszélem ki ezt a témát és ezzel együtt talán őt is egy kicsit.
Szóval, ha jól veszem ki, csalódtál benne ilyen szempontból, ami érthető, mert fájdalmas rájönni arra, hogy nem ugyanazt akarjuk, vagy nem ugyanakkor jutunk el ugyanarra a pontra. és az is ijesztő lehet, hogy mostmár csak hümmögött , mikor a téma szóba került, miközben korábban még gyűrűket nézegettetek. Nem csoda, ha így megkérdőjeleződött benned, hogy ugyanazt akarja-e vajon ő is még mindig, mint te.
Azért kérdeztem, hogy mi aggaszt téged igazán, mert van, aki ugyanezt a helyzetet elintézné egy vállrándítással, és teljesen másra gondolna, téged viszont valami nagyon bánt benne. Nem ez a helyzet okozza a rossz érzéseid, hanem az, amit erről a helyzetről gondolsz. Írod, hogy annyira bánt téged, hogy már muszáj volt kiírnod magadból. Hogy éreznéd magad és hogy viselkednél vele, ha nem tudnád azt gondolni, hogy nem akar téged elvenni, vagy hogy valami baja van?
Csalódtam, valóban..azt hittem más mint a többi pasi gondolkodása (mert olyan jelek is voltak), de mégsem :(
Már nálunk is ez olyan távlati dolog lett..a hétvégén vk. megkérdezte tőlünk (ismeretlenek), h mikor tervez házasodni, erre a válasz "majd ha kicsit rendeződnek a dolgok". Na ez a válasz volt, ami szíven döfött.
Ha az ember a megfelelő állapotokra várna..akkor soha nem jutna egyről kettőre. Akkor nem születnének gyerekek (mert mindig lehetne olyan kifogást találni, ami miatt épp nem alkalmas a dolog, pl. nincs elég pénz, nem elég jó a munka, nem biztos semmi sem...)
A lényeg, h azért akadtam fent a válaszán, mert gyakorlatilag amióta együtt vagyunk, nem volt olyan h fél év után ne következett volna be vm nagyobb változás az életünkbe (pl. költözés stb.)
Eddig nem éreztem ezt olyan távlati dolognak nálunk, de ezzel a válasszal és jelekkel úgy érzem olyan lett, mint mások..akarja-akarja, de majd ráér az egyszer.
Az is igaz, h furcsán viselkedem vele sokszor, ált. rá is kérdez, mert megérzi..mondtam már h nem mindig tudom leplezni, h mennyire jó kedvem van, miközben meg ezek motoszkálnak a fejemben..de írhatok itt napestig, attól még nem mondhatom meg és attól még nem fogja magától tudni h mi bajom.
Plusz ami még nehezít a dolgon, h feltűnt h már a szüleimnek is furcsa ez a helyzet. Nem értik miért nem komolyabb még a kapcsolatunk. Sosem mondanának nekem ilyet, mert nem bántatnának meg, de vannak megjegyzések, amikből kiderül számomra, h mire fel. Pl. jajj kislányom, te már olyan szuper jól tudsz főzni és milyen szépen vezeted a háztartást és aztán apám a páromnak szegezi, h most már férjhez merem adni :) Aranyos apu, de ha már ő ilyet mond az egyetlen kislányáról, h másnak adná, az jelent vmit..ő nem tenne ilyen megjegyzést mögöttes tartalom hiányában..
Persze nem mások miatt kell házasodni és egyáltalán eljutni odáig, h akarj, de elszomorító számomra, h már a külvilág is (közeli ismerősök, rokonok) azt várná amit én és már nekik is feltűnt vm hiánya. Ezek a megerősítések pedig még inkább a rossz érzést erősítik :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!