Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek meggondolta magát az eljegyzésről?
Már több, mint 2 éve együtt vagyunk a párommal. 3 hónappal a megismerkedésünk után össze is költöztünk (saját lakásban) Mindketten házasság pártiak vagyunk és kb. 1,5 éve voltunk együtt, amikor én már úgy éreztem készen állok, h tovább lépjünk és eljegyzés legyen. Finoman közöltem is ill. kipuhatoltam, hogy ő hogyan vélekedik erről..ekkor ezt a választ kaptam "záros határidőn belül". Az elkövetkezendő időszakban jártuk az ékszerboltokat, próbálgattunk (minden az ő indíttatásából volt, nem akartam semmit sem ráerőltetni és cikinek is éreztem volna, ha én rángatom boltról-boltra..)
Emellett eljegyzési gyűrűn kívül nézegettünk karika gyűrűket is, küldözgetett linkeket, ahol egyedileg lehet készíttetni és mindig kérdezte, h ez vagy az h tetszik nekem...
Aztán mintha elvágták volna..semmi...mégcsak tervekről sem beszélgetünk, úgy mint azelőtt..ha esküvős téma merül fel részemről akár..nem terel, de hozzá sem fűz semmit.Ennek már 7 hónapja.
Karácsonykor megpróbáltam finoman felhozni újra, de olyan választ sem kaptam mint korábban.
Szerintetek? Talán jobban átgondolta ezt az egészet és eltántorodott? Mi lehet az oka?
Hány évesek vagytok? Az sem mindegy.
De amúgy tényleg furcsa, de az is lehet, hogy megleoit akar.
Jézusom 2 év után még hova sietsz? A srác helyében úgy berezeltem volna, hogy csak el akarod vetetni magad + donort keresel gyerekhez, mint annak a rendje.
Ennyi idő alatt még nem is ismeritek egymást igazán, hova a rákba akarsz házasodni? Hogy majd jöhess ide sírni 2 év múlva, hogy 3 évre kitoltál egy gyermeket és szar a kapcsolatotok?
Majd egy olyan 2-4 év múlva kezdj el ezen gondolkodni, addig felesleges.
Koszonom az eddigi valaszokat!..johetnek meg!
Egyebkent kerdeztetek a kkrunkat: 27L/28F
"2 ev utan hova sietek?" Irta vk..
Nem akarok en rohanni, de azt is hulyesegnek tartom, h "csak ugy" eldegelni egymassal evekig papir nelkul...min valtoztt h 2-2,5 evig elte egyutt vagy 4??
En tenyleg az ilyen jellegu kifogast nem
Ertem..mi derulne ki 4 ev Alatt ami a fele ido alatt, nem?semmi..ez csak idohuzas..
En ertem h ez a pasiknak nem lenyeg es szeretnek varni. De mi lesz velunk csajokkal? Ki erti meg h mi meg szeretnenk nem
Venlanyok lenni 30-hoz kozel?
Van meg vm amit nem ertek..
Miert kell megvarni a pasiknak a hosszu eveket es aztan lepni, amikor mar az egesz nem meglepetes szeru, hanem
Sokkal inkabb ..na mert mar ez a kovetkezo lepes..es az ember mar "szamit" ra..vh ez igy olyan kiszamithatova valik es az egesz varazsa elveszik.
Miert akarjuk mi nok a varazst? Hat mert kiralykisasszonyok vagyunk (szt minden no a maga modjan), ezert szeretjuk erezni h igen, mi vagyunk az akivel a parunk orokke lenni akar:) ez olyan nagy baj?! H ezt az erzest egy picit elhitessek velunk..?
"de azt is hulyesegnek tartom, h "csak ugy" eldegelni egymassal evekig papir nelkul...min valtoztt h 2-2,5 evig elte egyutt vagy 4??"
Látszik, hogy még kapcsolatod sem nagoyn volt, hosszútávú pedig feltételezem egy sem, együtt pedig végképp nem éltél még senkivel. Mert ha nem így lenne, pontosan tudnád, hogy ennyi idő alatt nem lehet kiismerni a másikat. Ehhez idő kell. Nem véletlen házasodik a legtöbb pár leghamarabb 4-5 év vagy több után. Hogy miért kell ehhez idő? Azért, mert az ember mikor összeköltözik, még 1-2 évig nagy szerelmes mámorban tengeti a napjait. Közben jönnek a nehézségek, stressz, barátok, munkahely, család, mindennapok, pénzügyi gondok, költözés és egyebek, és az évek során kiderül, hogy TÉNYLEG egymáshoz valóak vagytok-e, tudjátok-e kezelni ezeket a helyzeteket, kitartotok-e egymás mellett vagy teljesen máshogy vélekedtek a dolgokról. 1-1,5 év együttélés után még igen ritka, hogy olyan helyzetbe kerülne egy pár, hogy komolyabb dolgokról kell dönteniük, megegyezniük, kompromisszumokat kötniük.
"En ertem h ez a pasiknak nem lenyeg es szeretnek varni. De mi lesz velunk csajokkal? Ki erti meg h mi meg szeretnenk nem Venlanyok lenni 30-hoz kozel?"
1. 27 évesen még nem vagy és nem is leszel vénlány. Majd ha 40 évesen még mindig itt tartasz, akkor van okod aggódni, de egyelőre semmi.
2. Ha te ennyit látsz a házasságban, hogy a "pasiknak" mindegy, de a "csajok" meg vénlányok lesznek, ú mekkora szégyen, inkább vegye el őket az első balek, akkor ez még nem igazán egy neked való dolog...
"Miert kell megvarni a pasiknak a hosszu eveket es aztan lepni, amikor mar az egesz nem meglepetes szeru"
Lehet nem érted, hogy hogy működik az egész, de a házasság, eljegyzés nem egy érdem, meglepetés, kitüntetés vagy ajándék. Ez egy közös döntés, amit két fél hoz meg jó esetben, nem odadobják neked, mint kutyának a csontot. Ha neked az nem okozna boldogságot, hogy a párod - akit elvileg szeretsz - hosszú évek kapcsolata, bizonyossága után kéri meg a kezedet, akkor sajnos benned van a hiba. Sokszor leírtuk már itt, de megismétlem: az eljegyzés NEM a szerelem fokmérője...
"Miert akarjuk mi nok a varazst? Hat mert kiralykisasszonyok vagyunk (szt minden no a maga modjan), ezert szeretjuk erezni h igen, mi vagyunk az akivel a parunk orokke lenni akar:) ez olyan nagy baj?! H ezt az erzest egy picit elhitessek velunk..?"
Istenem de naiv vagy :( Ha nem írod le, hogy 27 éves vagy, kb. 17-nek hinnélek, vagy még annyinak sem. Az élet nem ilyen, az élet nem erről szól. Ne azt várd, hogy a szőke herceg fehér lovon egyszer csak eljön, rádnéz aztán 3 perc alatt megkéri a kezedet mert belenéz a két szép kis szemecskéd sugárába aztán belédszerelmesedik egy életre...
Egy kapcsolatnak idő kell. Minden ember más, és nagyon sok olyan tulajdonságunk van, ami csak évek után tűnik fel a másiknak, amikor már nem pillangókkal a hasadban mész haza munkából a párocskádról álmodozva, aki otthon vár. Idő kell ahhoz, hogy felismerjük, ténylegesen összeillünk-e vagy csak a kezdeti, felületes ismeretség alapján tűnik úgy.
De nálad inkább az a legnagyobb probléma, mint a legtöbb hozzád hasonló kislánynál... te nem a párodat szereted. Te nem a párodra vársz. Te "valakire" vársz, hogy végre szép romantikusan eljegyezzen, elvegyen, aztán éldegéljetek békességben. Neked mindegy, hogy ki az, csak legyen "varázslatos" meg rózsaszín...
Valóban nagy a különbség 2 év és 4-5 év között, nálunk a problémák az 5. évben jöttek elő, pedig akkor már 2 éve együtt éltünk, és előtte is a hét felét egymásnál töltöttük. Dekinek mi jön be, unokatesóm 8 évig élt együtt a pasijával, aki nem akart előrelépést, 30 volt, mikor kirakta, 1,5 év múlva már házas volt, és a fia is megszületett egy nagyon rendes pasitól, akivel azóta is jó a házasságuk, lassan már 10 éve.
Viszont, ha 30 előtt szeretnél gyereket (és sokan vannak így), akkor megértem, hogy szeretnél előrelépést, főleg, ha házasság nélkül nem szeretnéd ezt. vannak, akik nem akarnak későn szülni.
Ja úgy meg végképp megértem, hogy már gyűrűt is néztetek, ezért azt gondolom, meglepetésről van szó, azért hümmög, szerintem hagyd békén, hogy minél előbb úgy érezhesse, hogy megfeledkeztél róla, és odaadhassa végre a gyűrűt:)
Kedves 8-as!
Köszönöm a választ, egy-két dologban helyre tettél és igazad is van sok dologban..pl. abban h én erre vágyom, VISZONT a párommal/páromtól várom, mert őt szeretem..ha csak vm jött ment kapcsolatól lenne szó, nem éreznék ilyet..
Volt már előtte is egy olyan kapcsolatom ahol évekig éltünk együtt..mégsem éreztem ezt, vagy ehhez hasonlót..és szakítás is lett a vége.
Azonban örülök h kitértél az idő kérdésre is, ami nekem akkora bajom...és valóban igazad lehet, hogy az élet produkál olyan helyzeteket, amikben nem tudjuk h reagál a másik..igaz tehát, hogy minél több idő telik el "csak úgy papír nélkül", sok minden kiderül...no DE a házasság, után lesznek csak igazán majd furcsa, kiszámíthatatlan dolgok, amikkel a párunkkal együtt szembesülünk..és a hosszú házas éveket úgysem lehet megelőzni annyi együtt járással/együtt éléssel, h mindenre felkészüljünk..nem igaz?! akkor? sztem 2 év alatt is adódik annyi szitu. Világos h 4 év alatt még több, na de ebből kiindulva 6-810 év alatt meg ennél is több..most akkor hogy is van ez?
Kedves 9-es válaszoló!
Köszönöm..egy kicsit én is reménykedem a meglepetésben inkább és titkon remélem, h nem csak arról van szó h meggondolta magát...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!