Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Mit kezdjek most az életemmel?...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit kezdjek most az életemmel? Ki fogom ezt nőni?

Figyelt kérdés
A párommal lassan 2 éve vagyunk együtt. Az egyik barátja elszólta magát, valószínűleg el fog jegyezni a párom a közeljövőben. Na most, én imádom, szeretem, tisztelem, de: valahogy olyan a személyiségem, hogy nagyon intenzívek az érzelmeim. És ezt igénylem is. Volt már több komoly kapcsolatom is, de ő az első aki szinte tökéletes számomra, és megfelelőbbet nem is találhatnék hosszútávra. viszont szeretek szerelmes lenni. ha szerelmes vagyok, akkor nagyon, ha boldog akkor nagyon átélem, de ugyanúgy a szenvedést is. A jelenlegi páromat szeretem, és azt hiszem még szerelmes is vagyok, de az a baj, hogy már nem annyira intenzív mint az elején. Szeretm az újat, mindent megtapasztalni, amennyire csak lehet átélni. Vágyom még első csókra, nagy szerelemre, akár nagy csalódásra...de itt van Ő. Most lehet hogy páran azt mondjátok hogy nem az igazit találtam meg ha így érzek, de igazából velem van a gond. hogy mindig az ismeretlenbe, az újba vágyok. de egyszer meg kell állni, és a jelenlegi párom az aki mellett tudom, hogy érdemes lenne megöregedni. De a belső hang attól még azt mondja hogy menjek, tapasztaljak, érezzek új dolgokat. Annyira kettős, annyira össze vagyok zavarodva :(
2014. jan. 27. 23:40
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
76%

Szerintem az én párom is eljegyzésre készül, mi is lassan 2 éve vagyunk együtt, 1 éve együtt is élünk.

Mielőtt megismertem őt kifejezetten szerettem szórakozni, flörtölni, az éjszakába járni, minden hülyeségbe, buliba benne lenni. Volt párkapcsolatom, 3,5 évig tartó is, de mindig is tudtam, hogy nem ő lesz az aki mellett én megöregszem, valamint nem igazán hatott meg, hogy éppen egyedül hagyom egy szombat éjszaka. Fontos volt az, hogy a barátokkal szórakozni járjunk, majdnem minden hétvégén. Aztán megismertem a páromat, és azt vettem észre pár hónap után, hogy teljesen lenyugodtam. Jobban éreztem magam, ha Vele vagyok, többet ért nekem egy hétvégi program, mozi, filmezés, romantikázás Vele, minthogy spiccesen ugráljak a helyi szórakozóhelyen. Kb. más férfira rá sem nézek, eszembe sem jut, hogy esetleg más kellene, vagy valami/valaki új. Ha ilyen gondolataid, érzéseid vannak a pároddal szemben, akkor szerintem várjatok még az eljegyzéssel, hiszen csak akkor van értelme, ha 100%-ig biztos vagy magadban, és abban, hogy életed végéig csak is rá lesz szükséged. Vagy éld ki magad, ha neked arra van szükséged, (mert ilyen is van), és egy idő után úgysem ezekre a dolgokra fogsz vágyni, hogy mindig valaki új legyen melletted.

24/N

2014. jan. 28. 11:13
 12/19 anonim ***** válasza:
95%

21 évesen kár lekötni magad bárki mellett, pláne ha a szerelem ellenére is mennél pasizni. Lehet, hogy szereted, de azt étlem, hogy úgy istenigazából bele lennél zúgva. Azt meg csak mellékesen teszem hozzá, hogy minden nagy szerelem elmúlik egyszer, tökmindegy, kiről van szó. Ugyanúgy lehet szeretni a másikat 10-20-50 év múltán is, de az már nem az a lángoló szerelem lesz, mint a kapcsolat elején, hanem mély szeretet a másik iránt.

Amíg másik paik után vágyakozol (mert a minden kipróbálása alatt gondolom nem a világ összes nemzetének ételét értetted), addig teljesen fölösleges az eljegyzés, sőt hosszú távon ez a kapcsolat is. Attól, hogy "tudod", hogy le tudnál vele élni egy életet, nem azt jelenti, hogy akarod is. HA valóban ő kéne, nem az újra meg ismeretlenre vágynál, hanem az új dologra VELE. Szerintem.

2014. jan. 28. 11:20
 13/19 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat. Tartottam tőle egy kicsit, hogy rossz embernek fogtok tartani emiatt...Igazatok van, eljegyzés így nem lesz, viszont szakítani sem fogok. Egyébként nem a pasizáson van a hangsúly, nem is a bulizáson. Hanem az új érzéseken. Hogy valaki újat megismerek, rábízom magam, és az a nagy szerelem ami minden esetben izgalommal jár együtt. Ezt szeretném még átélni...Viszont én is tudom, hogy ez az érzés ugyanúg elmúlna másnál is egy idő után. Olyat meg jelenleg nem tudok elképzelni, hogy mást ennyi idő elteltével jobban szeressek mint őt. Semmiképpen nem akarom elhagyni, csak ezeket a fránya érzéseket lenne jó elfojtani.
2014. jan. 28. 11:48
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
én is így éreztem. Vágyom az gyomromban repkedő pillangókra, hogy várjam, mikor ér be a melóhelyre, hogy lássam, a találkozásra, az 1. csókra és ölelésre, stb-stb. De mi lassan 7 éve együtt vagyunk, nem akarok mással lenni, szeretem a férjem a vitáink ellenére is. Nem kockáztatnám sem az ő, sem az én boldogságomat azért, hogy újra átéljem ezeket. Pont az a szép benne, hogy egyszer átélted, van, mire visszaemlékezni. Én nem emlékszem a többi exemmel történt 1. csókra ilyen jól, mint a vele történtre, mert ez különleges volt, hiszen tudom, hogy az a fiú azóta a férjem :)
2014. jan. 28. 12:23
 15/19 anonim ***** válasza:
74%
Mindegy hogy csűröd-csavarod meg milyen kifogásokkal jössz, a hangsúly azon van, hogy neked nem az állandóság kell, hanem mindig mennél a kalandok után, legyen az buli, szex, kavarás vagy akármi. Jó ha tudod, ha ezeket elnyomod magadban és csakaazértis megállapodsz, meg fogod később bánni. Most kell élni, nem 40 évesen házassságban, gyerekkel. Na persze az élet akkor sem áll meg, de messze nem tehetsz meg annyit, mint most.
2014. jan. 28. 12:26
 16/19 anonim ***** válasza:

Szia!

Talán lehet, hogy tényleg nem állsz még készen a házasságra vagy csak nem ez a srác neked az igazi. Azt értem, hogy szereted és jó vele, de az még nem azt jelenti, hogy Ő neked az igazi. Szerintem, ha tényleg megtalálod majd az igazit, akkor nem lesznek ilyen kételyeid.

Én 20 voltam, mikor megismertem a páromat, Ő akkor 21 volt. Már 4 éve vagyunk nagyon boldog párkapcsolatban, több mint egy éve jegyben és nyáron lesz az esküvőnk. Nekem még 1x sem fordult meg a fejemben, hogy esetleg mással milyen lenne. Én mondjuk nagyon olyan típus vagyok és a párom is, hogy nekünk nagyon fontosak az érzelmek, szóval én mással, akit nem szeretek nem tudnék összejönni vagy lefeküdni. Amióta együtt vagyunk, lehet, hogy ezt hihetetlen hallani, de imádjuk egymást és ahogy az évek telnek csak egyre jobban és a szexet is egyre jobban imádjuk egymással. Tehát nálunk, ahogy telnek az évek, nem hogy lankadna a szerelem és a vágy, hanem inkább nő. De hozzáteszem, hogy mi lelkileg nagyon nagyon kiegészítjük egymást és szerintem nekünk ezért működik ennyire jól a kapcsolatunk. Ugyanazok a céljaink, tudjuk, hogy a másik mire gondol,mikor még ki sem mondta stb. Szóval ezt így nem lehet leírni, ezt meg kell tapasztalni. :)

2014. jan. 28. 14:08
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

16-os voltam még annyi, hogy van egy nagyon jó idézet.

"Nem az az igazi, akivel le tudnád élni az életedet, hanem az, aki nélkül nem." :)

Majd ha eljutsz oda, hogy valaki nélkül nem, na akkor az a szerelem. De per pillanat én is azt látom, hogy nem kellene magad még lekötnöd eljegyzéssel és stb. mert még nem értél meg rá, nem állsz készen. Amíg a kíváncsiság vezet, addig nincs értelme eljegyzésnek. Ahogy írta már valaki itt előttem, hogy inkább most éld ki magad, minthogy majd 40 évesen gyerekekkel a hátad mögött tedd ezt. Családi tapasztalatból mondom, mert a szüleim pont azért mentek szét, mert apukám nem élte ki magát fiatalon, így 40 évesen kezdett el nőzni. Már több, mint 50 éves és még most is ezt csinálja.

2014. jan. 28. 14:17
 18/19 anonim ***** válasza:

Egyébként elköteleződni többszerelműen is lehet.

Az Általad leírt érzések szerint polyamory érzéseid vannak.

Ha felhozná az eljegyzést, én megmutatnám neki a polyamory jeggyűrűket, ami a nem kizárólagos szerelmi kapcsolat elköteleződése...:)

Ilyen:

[link]

2014. jan. 28. 14:38
 19/19 anonim ***** válasza:
74%

Szerintem még fiatal vagy. Nekem egyébként pont 21 éves koromban volt egy olyan korszakom, amikor nagyon sokat változtam. Illetve nem én magam, hanem az hogy mit is szeretnék az élettől valójában.

Az, hogy te így érzel, valahol szerintem normális, főleg, hogy a korodhoz képest hosszú kapcsolatban élsz. Nem hiszem, hogy ő lenne számodra az igazi, akármilyen jó ember is.

2014. jan. 28. 16:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!