Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Miért utasította vissza párom...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért utasította vissza párom a lánykérést?

Figyelt kérdés

Hétvégén megkértem párom kezét, ő visszautasította azzal, hogy ő még erre nem áll készen. Kicsit várjunk még ezzel, és hogy nem elég stabil a kapcsolat. Azt mondta nagyon szeret, és szeretné leélni velem az életét, de nem akar ilyen rövid idő után( 5 év) házasságba belemenni. Pofára estem, de nagyon, én teljesen megvoltam győződve arról, hogy már ő is akarja.

Szerintem teljesen stabil kapcsolatban élünk, szinte soha se veszekszünk, maximum apróságokon, de ajtó csapkodásig sosem fajul a dolog. Én 32 ő 30 éves.

Próbáltam vele beszélni többször is, azt mondta semmi baja, csak még várjunk ezzel, de nagyon szeretné, csak nem most, hanem később, ha már több ideje együtt leszünk. Mennyi idő egy nőnél mire rászánja magát a házasságra? 10-15 év?

2014. jan. 10. 05:54
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
74%

Hm.. Hát a mi példánk a férjemmel sem hétköznapi, mert nálunk viszonylag hamar volt lánykérés, és esküvő is.

De ez az 5 év/ ilyen fokú bizonytalanság a kapcsolatban 30 éves fejjel, nekem gyanús.

Hogy világos legyen 24 éves voltam, a férjem 21 amikor megkért, 1 hónap járás után, és 2,5 hónap után tudták meg tágabb körökben a dolgot.

Illetve másfél év után házasodtunk össze. Akkor én 25 voltam, a férjem 22 éves. Szóval kicsit több mint 2 éve vagyunk házasok.

Szerintem ha valaki főleg 5 év után visszautasítja a házassági ajánlatot, az azt jelenti hogy vagy

Nem szeretne házasodni egyáltalán,

Nem szeretne veled házasodni, mert nem szeret eléggé az ilyen fajta elköteleződéshez,

Van valakije, de még nem biztos abban kit válasszon.

Kb ezek lehetnek szerintem.

Arról meg hogy ennyi idő után nem érzi stabilnak a kapcsolatot, beszélni kellene, hogy miért.

27/N

2014. jan. 11. 02:38
 22/28 anonim ***** válasza:
47%
Ez sok nőnek a hülyesége,ha nem veszel el,elhagylak.Nekem volt olyan barátnőm,akivel évekig nagyon jól elvoltunk,és egyszer nekem szegezte a kérdést:mikor veszel már el?Én nem akartam házasságot,és ezért ott hagyott.Pedig nagyon jól elvoltunk.Szóval ez egy ritka eset,ha a nő nem akar házasodni.
2014. jan. 11. 09:05
 23/28 anonim ***** válasza:
89%
Szerintem nem akar igazán elköteleződni, egy együttélést könnyebb felrúgni, mint egy házasságot, ezért, így kényelmesebb neki. Nem hiszem, hogy arról van szó, hogy nem házasságpárti, és nem meri megmondani... Mégis mi az, hogy nem merné egy ötéves kapcsolatban, 30 évesen?! Beszélnetek kellene erről, hogy miért nem akarja... ??? Lehet szeretné valamikor, csak ezekszerint nem veled. 5 év együttlét alatt, már tudnia kéne, hogy mit akar. Nem vagytok már túl fiatalok, és ahogy olvasom, az anyagiak se akadályoznának titeket semmiben...
2014. jan. 11. 13:14
 24/28 anonim ***** válasza:
0%

A házasságnak akkor van igazán "értelme", ha van / jön a gyerek. Ha jól értem nálatok nincs, - és a párod nem is nagyon szeretne, - mert ugye ehhez kb. az utolsó életszakasza kezdődik.

Lehet, hogy most te se vágysz rá, - de hiba kihagyni, - szóval ne erőltesd már, hogy TE lekösd magad.

2014. jan. 11. 18:24
 25/28 anonim ***** válasza:
80%

"Ez sok nőnek a hülyesége,ha nem veszel el,elhagylak.Nekem volt olyan barátnőm,akivel évekig nagyon jól elvoltunk,és egyszer nekem szegezte a kérdést:mikor veszel már el?Én nem akartam házasságot,és ezért ott hagyott."

Miért lenne ez akárkinek a hülyesége? Miért legyen egy nő olyan kapcsolatban, miért legyen valakinek az akárhányadik élettársa, ha annyira sem képes a másik elköteleződni, hogy kijelenti, csak vele akar lenni. És ezt hivatalosan.

Ha valaki házasságban akar élni, nem fogja az idejét pocsékolni egy jövőtlen kapcsolatban, ami nem tart semmi komoly felé. Nem lehet olyan a kapcsolat amilyenben ő szeretne élni. Akkor meg minek maradjon?

Persze van aki ezt el is fogadja... Van ilyen nő ismerősöm. Elfogadta hogy a párja nem akar házasodni, pedig vágyik rá...és szomorú is miatta időnként.

Én pl ebbe nem tudtam volna belemenni. Mert én házasságban akartam élni. A férjem is. De ha ő nem, akkor nincs más mód. Találni kell olyat aki házasságpárti.

Különben jelen helyzetben a nő kis részben mindig boldogtalan lenne, mindig hiányérzete lenne. Ennek meg mi értelme? Eleve így élni egy kapcsolatban...

2014. jan. 11. 21:06
 26/28 anonim ***** válasza:
62%
Utolsó minden szavával egyet értek!
2014. jan. 11. 21:58
 27/28 anonim ***** válasza:
70%
Házasságban is lehet jövőtlen kapcsolat...
2014. jan. 12. 15:47
 28/28 anonim ***** válasza:
80%

Én őszintén szólva nem gondolom, hogy a párodnak van valakije. Persze a legtöbb embernek ez jut eszébe, mert ezt a legegyszerűbb rávágni, de azért ne gyanúsítsd meg ilyennel amíg nincs rá alapod. Én másra gondolok:

1. Mennyire szereti a munkáját? Nincsenek nagy tervei? Külföld, ilyesmi? Ha egy nő igazán karrierista, akkor akadályozhatja a házasság az előrelépésben. Főleg, ha gyerekek is szóban forognak.

2. A másik tippem pont a gyerekekkel kapcsolatos. Erről beszéltetek már? Nem lehet, hogy ő nem akar a munkája vagy más miatt, míg te akarsz? Hogy ezért húzza az időt?

Tényleg le kéne ülnötök komolyan elbeszélgetni, mert lehet, hogy az egész életeteket máshogy képzelitek el. Minden jót!

2014. jan. 12. 16:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!