Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Miért utasította vissza párom...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért utasította vissza párom a lánykérést?

Figyelt kérdés

Hétvégén megkértem párom kezét, ő visszautasította azzal, hogy ő még erre nem áll készen. Kicsit várjunk még ezzel, és hogy nem elég stabil a kapcsolat. Azt mondta nagyon szeret, és szeretné leélni velem az életét, de nem akar ilyen rövid idő után( 5 év) házasságba belemenni. Pofára estem, de nagyon, én teljesen megvoltam győződve arról, hogy már ő is akarja.

Szerintem teljesen stabil kapcsolatban élünk, szinte soha se veszekszünk, maximum apróságokon, de ajtó csapkodásig sosem fajul a dolog. Én 32 ő 30 éves.

Próbáltam vele beszélni többször is, azt mondta semmi baja, csak még várjunk ezzel, de nagyon szeretné, csak nem most, hanem később, ha már több ideje együtt leszünk. Mennyi idő egy nőnél mire rászánja magát a házasságra? 10-15 év?

2014. jan. 10. 05:54
1 2 3
 11/28 Je Veux ***** válasza:
88%

30 évesen 5 év kapcsolat után nem állsz készen?? Hááát..

Teljesen egyetértek #3-as hozzászólóval.

Az lenne a legjobb, ha leülnél vele és megbeszélnéd ezt.. elképzelhető, hogy tényleg nem akar házasságot és nem meri elmondani neki, de ha mégsem erről van szó, hanem amit itt többen írtak, akkor jobb lenne minél hamarabb tisztázni. Én az utóbbira tippelek..

2014. jan. 10. 08:40
 12/28 anonim ***** válasza:
90%

Nagyon úgy tűnik, hogy ez csak kifogás a részéről, valami van a háttérben, amiről te nem tudsz szerintem.

A másik lehetőség, ami eszembe jutott, hogy akar egyáltalán házasságot? Vagy csak együttélést akar? Mondjuk csak mondta volna már az 5 év alatt, hogy ő egyáltalán nem akar megházasodni, úgyhogy marad az első opció.

2014. jan. 10. 09:06
 13/28 anonim ***** válasza:
90%

Ez esetben 2 dolgot tudok én is elképzelni:

1. Egyáltalán nem házasságpárti, tehát nem akar egyáltalán férjhez menni, csak nem akar megbántani, hogy megmondja.

2. Készül dobbantani...

Ezeken kívül el sem tudom képzelni mi okból utasít vissza egy nő egy lánykérést egy 5 éves, elvileg boldog kapcsolatban.

28/N

2014. jan. 10. 09:46
 14/28 anonim ***** válasza:
77%

Másfél éve jártunk mikor a barátom megkérte a kezemet, és megijedtem. Akkor szembesültem azzal, hogy én igazából nem vagyok annyira szerelmes hogy egy életet leéljek vele. Nagyon rossz érzés volt, mert jó volt vele, jól kijöttünk, mondhatni ideális kapcsolat minden szempontból, csak éppen a vágyaimat nem tudtam irányítani. És erre akkor ébredtem rá mikor komolyodni kellett volna. Én is 30 voltam. 2 hónap múlva szakítottam vele. nem volt senki más, de éreztem hogy ez nem az aminek lennie kéne. Életem legjobb döntése volt. Azóta van már kisgyereke, élettársa, úgyhogy ő is jól járt hogy szakítottam vele.

90 %-ra veszem hogy a barátnőd is ilyen cipőben jár. Még azt tudom elképzelni hogy igazából nem akar gyereket, és ezért húzza az időt.

A boldognak látszikról csak annyit, hogy én is annak látszottam, és valóban jól is éreztem magam, de mégis valami hiányzott, amit nem írtam az arcomra, mert sokáig nem is voltam tudatában.

35/N

2014. jan. 10. 09:48
 15/28 anonim ***** válasza:
75%

Már 5 éve együtt vagytok, az már hosszú időnek számít. Nem is értem mit szeretne még várni 30 évesen, elvileg már egy érett, felnőtt nő. Azt írtad, hogy semmi probléma nincs a kapcsolatotokban, de akkor ezek szerint mégis van valami, ha az 5 év ellenére is még várni akar. Gondolom a kapcsolatotok van már olyan szinten, hogy ezt meg kellene beszélnetek, szóval úgy értem, ha neki is fontos lenne az eljegyzés, de most nemet mondott, akkor legalább őszintén elmondhatta volna, hogy mi miatt érzi így, de igazából semmit nem mondott. Írok 2 példát. Vőlegényem bátyja és a barátnője már kb 6 éve együtt vannak, de a lány nem is akar esküvőt, ő ezt nem tartja fontosnak, csak gyereket szeretne és kész, mivel házasság nélkül is jól megvannak.

Szóval lehet, hogy a barátnőd nem is szeretne házasodni csak ezt nem meri neked elmondani. Régebben már beszéltetek eljegyzésről, házasságról? Neki mi volt a véleménye róla?

Másik példa. Párom eljegyzett engem 3 év után, mikor én 23 voltam, Ő pedig 24. Szóval itt azt akarom mondani, hogy nem 30 évesek voltunk, kevesebb ideje voltunk együtt, mint ti, nekem még munkám sem volt, mert államvizsga előtt álltam, mégis mindketten szerettük volna már az eljegyzést.

2014. jan. 10. 10:05
 16/28 anonim ***** válasza:
48%
Egy nőnél ezt nem lehet tudni. Én 7 éve vagyok együtt a barátnőmmel. Azt mondta ő még nem tervezi azt hogy komolyabbra fordítsuk, de én már szeretném. Múltkor azt kérte, hogy még 5 évig várjunk vele. Szerintem 12 év járás kicsit sok. Vagy ez azért van mert a nők szeretik kiélni magukat és nem akarnak komoly kapcsolatba belevágni?
2014. jan. 10. 10:43
 17/28 anonim ***** válasza:
88%
Utolsó, Ti mennyi idősek vagytok? Azért az 5 évet is sokallom, nem hogy a 12-őt... :)
2014. jan. 10. 10:44
 18/28 anonim ***** válasza:
88%

Boldognak tűnik?

Sajnos ezzel az a baj, hogy az emberek többnyire azt látják, amit látni akarnak.

Próbálj egy kicsit hátrébb lépni az egésztől és realistább módon nézni a kapcsolatotokat.

5 év és nem áll készen. Ok, de miért nem? Nem érzi stabilnak a kapcsolatotokat. Kérdezd meg, miért nem. Mitől fél, mi bántja, mi zavarja? Ne hagyd, hogy közhelyekkel lerázzon. Nem biztos, hogy ha elmondja az igazat, akkor az az lesz, amit hallani akarsz. De jobb még az elején tisztázni a dolgokat, mint x év házasság, és x számú gyerek után.

2014. jan. 10. 16:07
 19/28 anonim ***** válasza:

"Boldognak tűnik mellettem, és a boldogságot nem lehet színlelni."

Dehogynem lehet. Bármit lehet színlelni, aki tud színlelni, annak minden megy.

Azért utasította vissza a lánykérést, mert nem akar házasságban élni veled. Lehet, hogy nem akar gyereket, csak nem meri megmondani; lehet, hogy van valakije, csak még nem döntött felőle, hogy az legyen vagy te; lehet, hogy fél a házasságtól, mert a szülei miatt ezzel kapcsolatban nagyon rossz a tapasztalata.

Egy biztos: nem olyan boldog melletted, mint te azt képzeled. Sajnálom, de így van.

2014. jan. 10. 16:45
 20/28 anonim ***** válasza:

szerintem ez bullshit.

Amikor én így gondoltam a páromra 4 év után, tudtam, hogy hamarosan ex lesz. Hacsak nincsen eleve parája a házasságtól szimplán csak nem szeret annyira, hogy TÉNYLEG el tudja képzelni, hogy veled élje le az életét. Hogy mindig csak a te zoknidat mossa, más férfival sose randizzon többet...stb.

Egyszerűen nem szeret eléggé. Legalábbis ez a saját tapasztalatom.

2014. jan. 10. 17:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!