Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy is van ez?

Figyelt kérdés
Amikor a fiú megkéri egy lány kezét, koves gyurut kap. Eljegyzéskor egyutt választják ki a karikagyurut ami a bal kéz gyurusujjra kerul, majd eskuvo után a karikagyuru átkerul a jobb kéz gyurusujjra. És a lány eskuvoig 2 gyurut hord a bal kéz gyurusujján? Az eljegyzési – és karikagyurut?
2014. jan. 5. 15:50
 1/7 anonim ***** válasza:
0%
Már miért hordanád a karikagyűrűt is az esküvő előtt? Az dobozban marad addig. De mindezt Google segítségével 15 másodperc volt kideríteni...
2014. jan. 5. 15:52
 2/7 anonim ***** válasza:
78%
nem tudom, hol élek, de egy ismerősömnek sem volt köves gyűrűje, ez a szokás külföldről került be hozzánk pár éve... karikagyűrűvel jegyzik el egymást, és van, ahol szokás a kísérőgyűrű, de az nem azonos az eljegyzési gyűrűvel...
2014. jan. 5. 15:56
 3/7 anonim ***** válasza:
0%
A férfi köves gyűrűvel kéri meg a lány kezét.Ha igent mondd akkor a bal keze gyűrűs újjára húzod.Ez az eljegyzés.Később elmentek vesztek 2 egyforma gyűrűt amit közösen választotok ki.Ezt nem húzzátok fel csak a házasságkötő teremben a jobb kezetek gyűrűs újjára.Én magamon hagytam a köves gyűrűt is balon.De ezt nem mindenki szokta így csinálni!
2014. jan. 5. 15:58
 4/7 anonim ***** válasza:
63%

Úgy csináljátok, ahogy nektek tetszik.

Úgy is lehet, ahogy te mondtad, de tényleg ahogy jól esik.

Akár csak egy kövest hordani, míg össze nem házasodtok, vagy a régi szokás szerint 2 karikagyűrű a bal kézen, ami átkerül jobb oldalra az esküvőkor. Ez már a pár döntése.

(ugyanúgy az is, hogy kettesben vagy csalással történjen, vagy lánykikéréssel stb.

2014. jan. 5. 17:07
 5/7 anonim ***** válasza:
78%

4-es csalással lol, ez ám a freudi elszólás :D

Kérdező: ahogy nektek tetszik. A karikagyűrű vándoroltatása régebben volt szokás, anyukámék pl. még így csinálták. Manapság inkább az amerikai módi dívik itthon is, vagyis kap a lány egy szép köves gyűrűt azt hordja a bal kacsóján esküvőig, amikor is felhúzzák a karikát egyből a jobb kézre. De ez sincs kőbe vésve, ismerek olyat, aki a karikát is a bal kezén hordja, mert ott kényelmeseb neki.

2014. jan. 5. 17:14
 6/7 anonim ***** válasza:
Egyéni döntés, ki hogy csinálja. Én a köves gyűrűt a bal kézen hordtam míg nem készült el a karika, aztán a karikát tettem a balra a köveset meg a jobbra, és az esküvőnkkor meg helyet cseréltek és ment a jobbra a karika és a köves a balra. De van aki egy kézen hordja, kinek hogy szimpatikus.
2014. jan. 6. 08:27
 7/7 anonim ***** válasza:

:D és tényleg!

Akkor javítok: *családdal :)

(de legalább egymás mellett van a két betű, ez megnyugtat :))

2014. jan. 6. 08:52

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!