Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Szerintetek mikortól nem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek mikortól nem korai az eljegyzés?

Figyelt kérdés

Gondolok arra, hogy van pár ismerősöm, akiket 3 hónap együtt járás (és ezzel együtt ismertség) után jegyeztek el, amit én személy szerint korainak tartok, mert annyi idő alatt még nem lehet úgy igazán megismerni a másikat. Persze örülök nekik, csak furcsállom.

Egy közeli rokonom mondta, hogy akiket ismer, és 10 év együttjárás után házasodtak össze, mind elváltak már, szerinte a túl hosszú megelőző időszak ugyanolyan rossz, mint a túl rövid.

Szerintetek mi az a minimális együtt töltött idő, ami után már "várható", érthető és nem korai az eljegyzés? Már úgy értve, hogy az anyagi biztonság megvan, a kapcsolat is olyan, és a felek is teljesen készek már a dologra.

Előre is köszönöm a válaszokat! :)

2014. jan. 3. 20:29
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
72%

8-10 eves kapcsolat utan nekem eleg eroltetettnek tunik az eskuvo.Mintha csak az elvarasok miatt,megszokasbol tennek,mondvan ha mar ennyi ideig elviseltek egymast,akkor legyen.

En egyebkent a rovid ismerettseg utan hazasodok taborahoz tartozok,8 eve vagyunk hazasok.

2014. jan. 3. 23:21
 12/17 anonim ***** válasza:
65%

Akkor nem korai, ha egy évet kb. már együtt élt a pár. Az előtt én nem kezdenék házasságba.

25N

2014. jan. 4. 00:17
 13/17 anonim ***** válasza:
68%

Ez nagyon függ a felektől és a körülményektől is. Érett felnőttek esetén, mondjuk úgy 25 körül szerintem egy év után sem korai, ha eljegyzik egymást. 18 évesen meg azért elég korai egy év után már.. De mint ahogy itt is olvashattuk a személyes példákban, nem minden fiatal korban kötött viszonylag gyors házasság rossz.

Mikortól várható már el? Szerintem 20 év fölött azért 4-5 év után már elvárható, amennyiben minden jól működik.

2014. jan. 4. 11:07
 14/17 anonim ***** válasza:
93%

Ez a felektől függ, és attól mit éreznek jónak.

A férjem pl 1 hónap járás után kérte meg a kezemet. Én 24 éves voltam, ő 21. Hivatalosan 2 és fél hónap után mondtuk el a család nagyobb részének, barátoknak. Akkor tudta meg majdnem mindenki. (Anyósom már a lánykérés után tudta)

1 év után összeköltöztünk, majd fél év együtt élés után össze is házasodtunk.

Már az első randinkon tudtuk, éreztük hogy az igazi nagy őt találtuk meg egymásban. Lelki társak vagyunk. Nyálasan hangzik, de tényleg így van. Illetve azért mertünk belevágni pusztán fél év tényeges együtt élés után a házasságba, mert a kapcsolatunk első éve alatt is rengeteg időt töltöttünk együtt.

Hetente 4-5 napot, ottavással meg minden. Így nem volt szokványos együtt járásos kapcsolat. Az első 3 randit leszámítva.

Egyszerűen megéreztük, hogy így helyes, így jó. Természetes volt.

Én sem értem azokat akiknek évekig tart eldönteni, hogy akarnak e a jövőben bármit is az aktuális partnertől. Nálunk ez egyértelmű volt. És érzések alapján döntöttünk.

Mivel nem vagyunk annyira idősek, még csak 2 éve vagyunk házasok, de nagyon boldogok vagyunk. Pedig megéltünk olyasmit amit nehéz feldolgozni. Nem is mindenki házassága bírna ki ilyesmit. (nem megcsalás és semmi ilyesmi). Az érzéseinket mégsem befolyásolta. Szeretjük egymást, és nagyon jó a kapcsolatunk.

Én speciel tudtam hogy jók a megérzéseim. Az előbbi kapcsolataimban 1 évet sem bírtam ki egyikkel sem, és mindig éreztem, hogy jelenleg oké, de nem lesz végleges az adott kapcsolat.

A férjemnél viszont ennek szöges ellentétét éreztem. Tudtam, hogy nekem ő kell, ő az igazi.

Ezúton is köszönöm az internetes társkeresőnek, hogy egymásra találhattunk általa:).

27/N

2014. jan. 7. 05:57
 15/17 anonim ***** válasza:

Ez elég sok mindentől függ szerintem.

Kortól, egyéntől. Mindenkinek máskor jön el az ideje.

Mondjuk, amit írtál, hogy 3 hónap múlva eljegyzés, az nagyon korai, mert még szinte nem is ismered a másikat. Azért minimum 1 évet mondanék, de abban legyen együttélés is.

A másik véglet, amit írtál példaként, hogy 10 év. Mondjuk ezeket már tényleg nem értem. Azért általában 1-2-3 év alatt már körvonalazódik, hogy a fiúnak mi a terve a lánnyal. Tehát, amikor sokan kiírják, hogy a párjuk 6-7 vagy több év után nem kéri meg a kezüket és akkor írnak rengeteg dolgot, hogy a srác szereti őket, csak... Szóval ott van az a csak, aminek szerintem nem kellene ott lennie. Engem 3 év után jegyzett el a párom, de már mikor 1 évesek voltunk szóbakerült az eljegyzés téma. Mikor megkért, akkor sem álltunk sehogy sem anyagilag, csak a szerelmünk volt.

2014. jan. 7. 08:35
 16/17 anonim ***** válasza:
76%

11

Azért a 8-10 év iy nagyon helyzetfüggő..

Igen, szerintem is erőltetett, ha összejönnek 20-21 évesen és 10 év múlva esküvő

Viszont gyakoribb az ilyen hosszú kapcsolat utáni házasságoknál, hogy összejöttek 16 év körül..

Befejezték a gimit, a felsőoktatásban is résztvettek, bsc diploma 22.. Még 2 év 24.. Ha 16 évesen jöttek össze már megvan a 8 év, ha 18 akkor 6 év, de ekkor költöznek még csak össze...

Hiába van mögöttük x év, az emberek többsége úgy tartja, hogy lakva ismerszik meg az ember (én is így tartom, nem fejtem ki miért, tapasztaltam)

Tehát összeköltöznek, 1 év legyen csak, akkor lánykérés újabb fél 1 év a szervezés, ha lagzit is akarnak..

És ők még nem is kesőn házasodnak...

Nagyon logikus szerintem a 8-10 év ebben az esetben..(ismerőseim nagy része így is tett..)

2014. jan. 7. 08:43
 17/17 anonim ***** válasza:

8 év se jelent biztosítékot, és 1 hónap sem.

Anyósom pl 8 év után ment hozzá az első férjéhez, 1 év múlva elváltak mert a pasi alkoholista lett és megütötte....

Szóval nem biztosíték semmire sem a hosszú kapcsolat se. Na meg amikor évekig nem is derül ki, hogy pl az egyik fél házasságpárti, a másik meg nem.. mert nem ismerik egymást, nem képesek kommunikálni... Akkor meg ugye jön hogy elpocsékolt a lány jó pár évet a fiatalságából. Utána meg nem jön össze neki semmi....(van ilyen ismerősöm). De igazából az ilyenek ezt maguknak köszönhetik....

Az a fontos hogy normális időn belül tisztázzák a felek hogy ki mit szeretne. Ne legyen tabutéma, mert az már túl gyanús....

2014. jan. 7. 19:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!