Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
5 hónap után korai az eljegyzés?
Sok barátnőm volt régebben, volt 2 éves kapcsolatom is, de ott sem éreztem azt, hogy bármi komolyabbat vagy életre szólót terveznék vele. A mostani barátnőmmel más a helyzet, a legelső randi óta úgy érezzük, mintha évek óta ismernénk egymást, teljesen tökéletes a kapcsolatunk, mindennél jobban szeretem őt és ő is engem. Most már ennyi idő után s tudom, hogy vele akarom leélni az életem. Most lesz a születésnapja és gondoltam megkérem a kezét. Tudom, hogy nagyon örülne neki meg ez az egyik legnagyobb vágya, de amikor mondtam a legjobb barátomnak, hogy mire készülök ő azt mondta, hogy szerinte korai, ne kapkodjak ezzel. Szerintetek várjak még vagy nem oszt nem szoroz, hogy mikor teszem meg?
29/F
Szerintem ha így éreztek egymás iránt,akkor nem kell várni .
De azért jól gondold át még sokszor! :)
Sok Boldogságot!
21l
Röviden: igen. Még nem is ismered (hiába érzed úgy, ez egy normális érzés, ha szerelmes az ember).
Költözzetek össze, éljetek együtt 1 évet legalább, ha az működik, akkor jöhet az eljegyzés. Addig felesleges.
Ha valóban tökéletes a kapcsolatotok, akkor az lesz egy-másfél év után is, így felesleges elkapkodni. Ezzel inkább csak "bebiztosítod" a dolgot, holott még valószínűleg nem voltatok együtt annyi ideig, hogy meglássátok, hogyan viselkedik a másik nehéz helyzetekben, stb. Mert gondolom, házassági szándék is van az eljegyzés mögött. A házasságot meg nem árt biztos alapokra helyezni.
Persze simán vannak, akik egy hónap után házasodtak, és 30 éve boldogok, de sajnos a többség élete nem alakult ilyen szerencsésen.
Szerintem eljegyzésnél általános igazság, hogy akik úgy érzik: "felesleges várni", ott felesleges kapkodni is. Ha jó a kapcsolatotok, azt úgyis az idő bizonyítja majd.
20L(ha számít ez valamit.)
Együtt éltek? Ha igen, akkor kérd meg a kezét. Ha nem, akkor inkább kezdeményezd az összeköltözést, aztán ha még fél év után is minden szuper és tényleg úgy érzed, ahogy most leírtad, akkor kérd meg a kezét. :)
Egyébként most függetlenül attól, amit mondtam, nyugodtan megkérheted a kezét akár már most is, de szerintem ha tényleg ennyire szereted, akkor költözzetek is össze. Az lesz igazán a szuper. :)
Én is inkább összeköltözést javasolnék. Ha jól megy együtt, közös háztartásban, akkor jöhet a leánykérés meg a lagzi. :)
Mi is az első perctől fogva tudtuk, hogy egy életre szól, fél év után összeköltöztünk, 2 év után eljegyzés, és a 3. évfordulónk előtt lesz az esküvőnk. Szóval szerintem kb. ennyit érdemes a kapcsolatra szánni.
24N
Maga az eljegyzés nem korai, csak az esküvő...
Mert például az eljegyzés és az esküvő között eltelhet 3- vagy 4 év is. Akkor nem olyan vészes. :)
Hát nekem az lenne. 5 hónap szinte semmi, mit tapasztaltatok meg egymás mellett? 5 hónapi találkozgatást és kellemes élményeket.
Mondjuk ha ennől 4 hónapot együtt éltetek, akkor oké, egyéb esetekben borzasztóan komolytalan és elkapkodott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!