Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek mikortól nem korai az eljegyzés?
Gondolok arra, hogy van pár ismerősöm, akiket 3 hónap együtt járás (és ezzel együtt ismertség) után jegyeztek el, amit én személy szerint korainak tartok, mert annyi idő alatt még nem lehet úgy igazán megismerni a másikat. Persze örülök nekik, csak furcsállom.
Egy közeli rokonom mondta, hogy akiket ismer, és 10 év együttjárás után házasodtak össze, mind elváltak már, szerinte a túl hosszú megelőző időszak ugyanolyan rossz, mint a túl rövid.
Szerintetek mi az a minimális együtt töltött idő, ami után már "várható", érthető és nem korai az eljegyzés? Már úgy értve, hogy az anyagi biztonság megvan, a kapcsolat is olyan, és a felek is teljesen készek már a dologra.
Előre is köszönöm a válaszokat! :)
Nincs túl korai vagy késői, nem ettől lesz jó vagy rossz egy kapcsolat. Ez mindenkinél más.
Nekem egyébként az sokkal érthetőbb, ha valakik viszonylag hamar rájönnek, hogy egymást akarják, mint az, ha évekig nem tudják eldönteni, hogy mit is akarnak egymástól.
Amikor van realitása annak,mhogy össze is fognak hazasodni.
Én személy szerint akkor tartom ideálisnak, amikor a felek mr éltek együtt, mert az nagy prőba, igazából van akiknek azonnal sikerül, (nekem a férjemmel) és van akinek nem (nekem az exemmel)
Tehát amíg nem éltek együtt nem tudhatjátok, hogy jók vagytok-e együtt.
A lánykérés meg meg semmi,ma házasság az a valami
Nekunk az eskuvonk volt fél évvel a megismerkedésunk után. Eljegyzés így konkrétan nem volt, de ha a felétol szamoljuk, nálunk is olyan 3 hónap lenne.
Szerintem attól is fugg, hogy mekkora az a rózsaszín kod. Én egy olyan emberhez mentem hozza, hogy ha nem lennék szerelmes belé, akkor is tisztességes, kedves, jószíbu embernek gondolnám.
Én se arra gondoltam, hogy na, 32 évesen már igazán ideje lenne, hanem hogy együtt járnak már 2 éve, együtt is élnek, anyagi alap megvan rá (ergo, nyilván 18 év felettiek, hiszen csak onnantól kapnak rendesen fizető állást), akkor az már nem korai, viszont pl egyetemista mindkettő, szülők gazdagok, pénzelnek mindent, de nem is laktak együtt meg semmi, jártak 3 hónapot és bumm, eljegyzés. nekem az korainak tűnik.
de osztom az egyik válaszoló véleményét, szerintem is az a legjobb, mikor már rögtön az elején tudja az ember, mit akar, és nem évekig agyal rajta, hogy vajon talál-e valaki jobbat...
mi már az elején tudtuk hogy mit akarunk, a leendő gyerekeink nevét is megbeszéltük, mégsem kapkodtuk el. nekem az olyan komolytalan lett volna.
összeköltöztünk, megvívtuk a magunk kis harcait a wc deszkát és a fogkrémes tubust illetően :) 3 év "járás" után döntöttünk úgy hogy legyen eljegyzés.
esküvőnk nem lesz elvi okokból, (azaz, nyomjátok a piros kezet :D) de immáron 6 éve együtt vagyunk, átéltünk sok örömöt-bánatot együtt, és építjük a jövőnket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!